Forrás: Getty

Poloskainvázió az erkélyen? Így számold fel!

Mi a poloska?

Egy kifejlett poloska kb. 15 milliméteres, színét tekintve pedig tavasztól nyárig zöld, majd az ősz elérkeztével bebarnul. A meleg nyári hónapokban rendkívüli mértékben elszaporodnak: egy nőstény bogár akár 100 tojást is lerakhat.

Azon kívül, hogy kellemetlenek és idegesítők, szerencsére nem jelentenek veszélyt az emberekre – még a poloskák által kibocsátott büdös váladék sem. Ezt ugye akkor szokták kiengedni, amikor veszélyben érzik magukat.

Kárt tesznek a növényekben

Míg azonban az emberre nem veszélyesek, addig a gyümölcsökben és növényekben kárt tehetnek és tesznek is, ugyanis kiszívják belőlük a vizet és a cukrot, ami hatással van az érintett növény növekedésére. Ha egyszer megszállnak egy gyümölcsöt, akkor azt már nem szabad elfogyasztani.

Poloskák elűzése

A poloskák által kibocsátott büdös váladék miatt nem jó ötlet felporszívózni őket, hiszen akkor az is átveszi ezt a szagot. Nem kell azonban kétségbeesned, ugyanis számos más módon meg tudsz szabadulni tőlük. Az egyik és leghatékonyabb módszer, ha egyszerűen összegyűjtöd őket, majd egy réten elengeded a poloskákat. Természetesen ekkor viselj kesztyűt, ellenkező esetben igencsak büdös lesz a kezed. A másik módszerhez neem-fa olajra – vagy más néven margosaolajra – lesz szükséged. Ezt hígítsad fel némi vízzel, majd ezzel a keverékkel fújd be a növényeket. Ennek a trükknek köszönhetően szintén búcsút inthetsz a poloskainváziónak, és ismét nyugodtan élvezheted a kintlétet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.