Poloskainvázió az erkélyen? Így számold fel!

Poloskainvázió az erkélyen? Így számold fel!

A meleg idő nemcsak minket vonz ki a szabadba, hanem a poloskákat is, melyek ellepik az erkélyeket, a teraszokat, egyszerűen mindent megszállnak. Ha minden vágyad, hogy elűzd őket, akkor próbáld ki a cikkben felsorolt házi praktikákat.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Mi a poloska?

Egy kifejlett poloska kb. 15 milliméteres, színét tekintve pedig tavasztól nyárig zöld, majd az ősz elérkeztével bebarnul. A meleg nyári hónapokban rendkívüli mértékben elszaporodnak: egy nőstény bogár akár 100 tojást is lerakhat.

Azon kívül, hogy kellemetlenek és idegesítők, szerencsére nem jelentenek veszélyt az emberekre – még a poloskák által kibocsátott büdös váladék sem. Ezt ugye akkor szokták kiengedni, amikor veszélyben érzik magukat.

Kárt tesznek a növényekben

Míg azonban az emberre nem veszélyesek, addig a gyümölcsökben és növényekben kárt tehetnek és tesznek is, ugyanis kiszívják belőlük a vizet és a cukrot, ami hatással van az érintett növény növekedésére. Ha egyszer megszállnak egy gyümölcsöt, akkor azt már nem szabad elfogyasztani.

Poloskák elűzése

A poloskák által kibocsátott büdös váladék miatt nem jó ötlet felporszívózni őket, hiszen akkor az is átveszi ezt a szagot. Nem kell azonban kétségbeesned, ugyanis számos más módon meg tudsz szabadulni tőlük. Az egyik és leghatékonyabb módszer, ha egyszerűen összegyűjtöd őket, majd egy réten elengeded a poloskákat. Természetesen ekkor viselj kesztyűt, ellenkező esetben igencsak büdös lesz a kezed. A másik módszerhez neem-fa olajra – vagy más néven margosaolajra – lesz szükséged. Ezt hígítsad fel némi vízzel, majd ezzel a keverékkel fújd be a növényeket. Ennek a trükknek köszönhetően szintén búcsút inthetsz a poloskainváziónak, és ismét nyugodtan élvezheted a kintlétet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin