Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Ötletládához ad!

#1 – Világos színek

Ha egy terasz is van a kertben, akkor a padlóburkolat színére ajánlott figyelned. Ideális esetben egy világos színt válassz, hiszen azáltal sokkal barátságosabb és tágasabb hatást fog kelteni. Azonban ne csak a padló esetén preferáld ezeket az árnyalatokat, hanem a területet körbehatároló falaknál, illetve a kerítésnél is.

A padlólapok színén kívül a méretükre is figyelj, ugyanis egy kis kertben sokkal jobban mutatnak a nagy lapok, mint a kicsik. Utóbbiaktól csak még kisebbnek fog látszani a kert.

#2 – Ne használj túl sok különböző anyagot

Ha letetted a voksodat egy bizonyos burkolóanyag mellett, akkor maximum még egy más típusú anyagot szabad választani. Ha például kőlapokkal burkoltad a teraszt, akkor a második anyagnak választhatsz sódert vagy apró köveket, kavicsokat.

#3 – A kerthatárok elrejtése, lágyítása

Egy kis kertben nagyon szembetűnő a szomszéd kerítése, amitől a saját kerted még kisebbnek fog tűnni. Ezen úgy tudsz a legegyszerűbben változtatni, ha lágyítasz ezeken a határvonalakon, például futónövényekkel. Ezek elrejtik a kerítést vagy a falat, aminek következtében a szemünknek már nem lesz annyira egyértelmű, hogy hol ér véget a kert.

#4 – Megfelelő kerti bútorok

Egy kertben érthető módon le szeretnél ülni, el szeretnél kényelmesedni. Egy kis kertben fokozottan kell figyelned arra, hogy milyen típusú bútorokat választasz, hiszen a túl nagy darabok tovább kicsinyítenek rajta. Ha megoldható, akkor alakítsd át a már meglévő kerti elemeket. Ha például van egy alacsony kőkerítésed vagy egy magaságyásod, akkor úgy alakítsd ki a pihenőrészt, hogy ezek adják egy pad háttámláját. De akár egy kényelmes fekvősarkot is kialakíthatsz puha pokrócokkal és sok párnával.

Természetesen klasszikus kertibútorokat is elhelyezhetsz a kertben, illetve a teraszon. Utóbbi esetén azonban arra figyelj, hogy a bútorok tényleg elférjenek a padlón, ellenkező esetben olyan érzést fognak kelteni, mintha leesnél a teraszról.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin