Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Ötletládához ad!

#1 – Világos színek

Ha egy terasz is van a kertben, akkor a padlóburkolat színére ajánlott figyelned. Ideális esetben egy világos színt válassz, hiszen azáltal sokkal barátságosabb és tágasabb hatást fog kelteni. Azonban ne csak a padló esetén preferáld ezeket az árnyalatokat, hanem a területet körbehatároló falaknál, illetve a kerítésnél is.

A padlólapok színén kívül a méretükre is figyelj, ugyanis egy kis kertben sokkal jobban mutatnak a nagy lapok, mint a kicsik. Utóbbiaktól csak még kisebbnek fog látszani a kert.

#2 – Ne használj túl sok különböző anyagot

Ha letetted a voksodat egy bizonyos burkolóanyag mellett, akkor maximum még egy más típusú anyagot szabad választani. Ha például kőlapokkal burkoltad a teraszt, akkor a második anyagnak választhatsz sódert vagy apró köveket, kavicsokat.

#3 – A kerthatárok elrejtése, lágyítása

Egy kis kertben nagyon szembetűnő a szomszéd kerítése, amitől a saját kerted még kisebbnek fog tűnni. Ezen úgy tudsz a legegyszerűbben változtatni, ha lágyítasz ezeken a határvonalakon, például futónövényekkel. Ezek elrejtik a kerítést vagy a falat, aminek következtében a szemünknek már nem lesz annyira egyértelmű, hogy hol ér véget a kert.

#4 – Megfelelő kerti bútorok

Egy kertben érthető módon le szeretnél ülni, el szeretnél kényelmesedni. Egy kis kertben fokozottan kell figyelned arra, hogy milyen típusú bútorokat választasz, hiszen a túl nagy darabok tovább kicsinyítenek rajta. Ha megoldható, akkor alakítsd át a már meglévő kerti elemeket. Ha például van egy alacsony kőkerítésed vagy egy magaságyásod, akkor úgy alakítsd ki a pihenőrészt, hogy ezek adják egy pad háttámláját. De akár egy kényelmes fekvősarkot is kialakíthatsz puha pokrócokkal és sok párnával.

Természetesen klasszikus kertibútorokat is elhelyezhetsz a kertben, illetve a teraszon. Utóbbi esetén azonban arra figyelj, hogy a bútorok tényleg elférjenek a padlón, ellenkező esetben olyan érzést fognak kelteni, mintha leesnél a teraszról.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin