Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Ötletládához ad!

#1 – Világos színek

Ha egy terasz is van a kertben, akkor a padlóburkolat színére ajánlott figyelned. Ideális esetben egy világos színt válassz, hiszen azáltal sokkal barátságosabb és tágasabb hatást fog kelteni. Azonban ne csak a padló esetén preferáld ezeket az árnyalatokat, hanem a területet körbehatároló falaknál, illetve a kerítésnél is.

A padlólapok színén kívül a méretükre is figyelj, ugyanis egy kis kertben sokkal jobban mutatnak a nagy lapok, mint a kicsik. Utóbbiaktól csak még kisebbnek fog látszani a kert.

#2 – Ne használj túl sok különböző anyagot

Ha letetted a voksodat egy bizonyos burkolóanyag mellett, akkor maximum még egy más típusú anyagot szabad választani. Ha például kőlapokkal burkoltad a teraszt, akkor a második anyagnak választhatsz sódert vagy apró köveket, kavicsokat.

#3 – A kerthatárok elrejtése, lágyítása

Egy kis kertben nagyon szembetűnő a szomszéd kerítése, amitől a saját kerted még kisebbnek fog tűnni. Ezen úgy tudsz a legegyszerűbben változtatni, ha lágyítasz ezeken a határvonalakon, például futónövényekkel. Ezek elrejtik a kerítést vagy a falat, aminek következtében a szemünknek már nem lesz annyira egyértelmű, hogy hol ér véget a kert.

#4 – Megfelelő kerti bútorok

Egy kertben érthető módon le szeretnél ülni, el szeretnél kényelmesedni. Egy kis kertben fokozottan kell figyelned arra, hogy milyen típusú bútorokat választasz, hiszen a túl nagy darabok tovább kicsinyítenek rajta. Ha megoldható, akkor alakítsd át a már meglévő kerti elemeket. Ha például van egy alacsony kőkerítésed vagy egy magaságyásod, akkor úgy alakítsd ki a pihenőrészt, hogy ezek adják egy pad háttámláját. De akár egy kényelmes fekvősarkot is kialakíthatsz puha pokrócokkal és sok párnával.

Természetesen klasszikus kertibútorokat is elhelyezhetsz a kertben, illetve a teraszon. Utóbbi esetén azonban arra figyelj, hogy a bútorok tényleg elférjenek a padlón, ellenkező esetben olyan érzést fognak kelteni, mintha leesnél a teraszról.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin