Forrás: Getty

Nyári konyha ötletek – Hurrá, lehet újra kint főzni!

Miért jó ötlet a nyári konyha?

Ha el sem tudod képzelni, hogy miért jó megoldás egy nyári konyha kialakítása, akkor most garantáltan meggyőzünk. A nyári konyha sok szempontból hasznos tud lenni a melegebb hónapokban. Így például ha a teljes menüt kint készíted el, akkor nem lesz kellemetlen ételszag a lakásban. Kiegészítő konyhaként is hasznos, ha bent elfogy a hely az egyik fogás elkészítéséhez, mehet a kinti helyiségbe. Nyáron pedig kellemes hangulatú összejöveteleket lehet itt tartani, aminek a központi része lehet a közös főzés is.

NYÁRI KONYHA ÖTLETEK

Alapanyagok a tartós kinti főzéshez

Mivel a nyári konyha fix részei egész évben kint vannak, érdemes azokat időjárás-álló anyagokból kialakítani, hogy minél tartósabb legyen minden. Az alap akkor a legjobb, ha térkővel van kirakva, ami tartós, de könnyű letenni. A pult felületét szintén érdemes kőből, esetleg kezelt fából kialakítani, hogy ezen se találjon fogást az eső vagy a fagy. Ha van mosogató, akkor annak az egésze legyen rozsdamentes anyagból, hogy jól bírja a nyirkos időszakokat is.

Nyári konyha ötletek – Hurrá, lehet újra kint főzni!
Forrás: Getty

Nyári konyha ötletek olcsón

A nyári konyha kialakítása pénztárcabarát módon is lehetséges, ha hajnaldó vagy lemondani a klasszikus megoldásokról. A hangulatot és a használati faktort már egy jó minőségű grillsütő és néhány időjárásálló bútordarab is képes biztosítani, így gyorsan ki tudsz alakítani egy olyan teret, ami a kerti partik helyszíne lehet. Egy kiszuperált, de jó állapotú hűtő és fagyasztó szintén könnyen beszerezhető, sok háztartásban van is. Ahhoz pedig, hogy mosogatni tudj, nem kell feltétlenül kivezetni oda a vizet, egy kerti slag is alkalmas lehet erre a célra.

Nyári konyha lemondások nélkül

Ha a tökéletességre törekszel, akkor ez eddigi nyári konyha ötletek még kiegészülhetnek pár dologgal. Egy tökéletes nyári konyha alapvető része az italok hűtésére szolgáló, kis méretű borhűtő, amiben természetesen mást is lehet tárolni. A másik alapvetés a pizzák és egyéb finom ételek megsütéséhez szükséges kemence, amit érdemes profikkal megépíttetned.

Nyári konyha ötletek – Hurrá, lehet újra kint főzni!
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.