Forrás: Getty

Március a kertben: ezt a 4 zöldségfélét már most előnevelheted

A kert és az erkély még a téli álmát alussza, de neked már bőven van munkád. Ez idő alatt ugyanis bizonyos zöldségeket már előnevelhetsz az ablakpárkányodon. Erre főleg azok a fajták bizonyulnak jó választásnak, amik lassan nőnek.

Ezt a 4 fajtát kezd el nevelgetni

#1 – Padlizsán

Ha szereted a töltött padlizsánt vagy a padlizsánkrémet, akkor most alapozd meg. Mivel ezek a magok biztosan ki fognak csírázni, teljesen elegendő cserepenként egy. Erre szórj egy vékony réteg földet, majd alaposan locsold meg. Egy átlátszó fóliával takard le, és tedd egy olyan ablakba, ahol 22-25 Celsius-fok körüli a hőmérséklet. Azt mindig tartsd szem előtt, hogy a padlizsán tényleg nem egy gyorsan növő zöldség, ezért ne ess kétségbe, ha sokáig látszólag nem történik semmi.

#2 – Paprika

A paprikának is időre van szüksége, ezért erről a zöldségről se feledkezz meg! Ha folyamatosan 22-25 Celsius-fok körüli a hőmérséklet, akkor a kisebb magok is már 10-14 nap után kicsíráznak. A palántát azonban csak akkor ültesd ki, ha már elég nagy és erős a szára, illetve biztos vagy abban, hogy már nem lesznek fagyok. Ez a zöldség nagyon érzékeny a hidegre, ezért mindenféleképpen várd meg a fagyos szenteket.

#3 – Chili

Szereted a csípős ételeket? Akkor a chili előnevelését is nyugodtan megkezdheted, ideális esetben február végén, de még márciusban sem vagy elkésve vele. A chili előnevelése akkor lesz nagy eséllyel sikeres, ha a hőmérséklet 20-25 Celsius-fok közötti.

#4 – Brokkoli

A brokkolikrémleves az egyik kedvenc fogásod? Akkor számodra minden bizonnyal jó hír, hogy ennek a zöldségnek az előnevelését is megkezdheted márciusban. Ehhez tedd a magokat egy földdel teli cserépbe, méghozzá 1 centiméter mélyre. Ezután öntözd meg, és tedd egy világos helyre. A brokkoli csírázásához a 15-20 Celsius-fok közötti hőmérséklet ideális.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.