Kertfelújítás tipikus buktatói – Ezekre nagyon figyelj oda!

Kertfelújítás tipikus buktatói – Ezekre nagyon figyelj oda!

Kertfelújítás előtt állsz? Akkor igazán nagy fába vágtad a fejszét. Tippjeinkkel segítünk elkerülni a klasszikus buktatókat.

Ötletládához ad!

A kertfelújítás, csakúgy, mint az összes nagyobb renováló művelet a házban és a ház körül, nagyon nagy vállalkozás. Nem elég, hogy macerás a tervezés, az alapanyagok beszerzése, még a kivitelezési munka sem sétagalopp. Az ember nem tud ennyi felé figyelni, ezért nem csoda, hogy becsúszik néha egy-egy baki. Mutatjuk, melyek ezek.

1. Nem számolsz a nyári hőséggel

A leggyakoribb hiba: nincs elég árnyék a kertben. A kertet a nyári szezonban használjuk leginkább, azonban nem szívesen fogunk kijárni, ha nincs árnyék, ahová behúzódhatunk az égető napsugarak elől. Tervezzünk árnyékos részeket árnyékolókkal vagy fákkal.

2. Megfeledkezel a természetről

Az emberek azért szeretik kint eltölteni a szabadidejüket, mert közelebb lehetnek a természethez, és élvezhetik a friss levegőt. Éppen ezért óriási hiba a kertet mindenhol lebetonozni, hiszen így megfosztjuk magunkat a természet kellemes érzetétől.

3. No, és a locsolórendszer?

Mit ér a csodaszép kert a sok növénnyel, ha nincs rendes locsolórendszer? Ha automatikus locsolórendszert szeretnénk, ami a gyep alatt fut, és meghatározott időközönként automatikusan meglocsolja a füvet, akkor azt időben el kell kezdeni megtervezni és kiépíteni. Amennyiben nem automatikus rendszerrel szeretnénk öntözni, érdemes úgy kialakítani a csapokat, hogy kényelmesen elérjünk onnan minden növényt.

4. Nem megfelelő növények

A megfelelő növények kiválasztásakor figyelembe kell venni a kertünk adottságait, hogy mi az elsődleges célunk a növényekkel, valamint hogy mennyit tudunk velük foglalkozni. Ne vásároljunk árnyékos kertbe magas napfényigényű növényeket, és a kényes virágokat is mellőzzük, ha nem tudunk – és nem is akarunk – velük sokat foglalkozni.

5. A szépség ára

A kertfelújítás akkor sikeres, ha kényelmes udvart alakítunk ki vele, ahová szívesen kijárunk pihenni. Ne hagyjuk, hogy a szépség a kényelem rovására menjen, hiszen az a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat a kertben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin