Forrás: Getty

Kertfelújítás tipikus buktatói – Ezekre nagyon figyelj oda!

A kertfelújítás, csakúgy, mint az összes nagyobb renováló művelet a házban és a ház körül, nagyon nagy vállalkozás. Nem elég, hogy macerás a tervezés, az alapanyagok beszerzése, még a kivitelezési munka sem sétagalopp. Az ember nem tud ennyi felé figyelni, ezért nem csoda, hogy becsúszik néha egy-egy baki. Mutatjuk, melyek ezek.

1. Nem számolsz a nyári hőséggel

A leggyakoribb hiba: nincs elég árnyék a kertben. A kertet a nyári szezonban használjuk leginkább, azonban nem szívesen fogunk kijárni, ha nincs árnyék, ahová behúzódhatunk az égető napsugarak elől. Tervezzünk árnyékos részeket árnyékolókkal vagy fákkal.

2. Megfeledkezel a természetről

Az emberek azért szeretik kint eltölteni a szabadidejüket, mert közelebb lehetnek a természethez, és élvezhetik a friss levegőt. Éppen ezért óriási hiba a kertet mindenhol lebetonozni, hiszen így megfosztjuk magunkat a természet kellemes érzetétől.

3. No, és a locsolórendszer?

Mit ér a csodaszép kert a sok növénnyel, ha nincs rendes locsolórendszer? Ha automatikus locsolórendszert szeretnénk, ami a gyep alatt fut, és meghatározott időközönként automatikusan meglocsolja a füvet, akkor azt időben el kell kezdeni megtervezni és kiépíteni. Amennyiben nem automatikus rendszerrel szeretnénk öntözni, érdemes úgy kialakítani a csapokat, hogy kényelmesen elérjünk onnan minden növényt.

4. Nem megfelelő növények

A megfelelő növények kiválasztásakor figyelembe kell venni a kertünk adottságait, hogy mi az elsődleges célunk a növényekkel, valamint hogy mennyit tudunk velük foglalkozni. Ne vásároljunk árnyékos kertbe magas napfényigényű növényeket, és a kényes virágokat is mellőzzük, ha nem tudunk – és nem is akarunk – velük sokat foglalkozni.

5. A szépség ára

A kertfelújítás akkor sikeres, ha kényelmes udvart alakítunk ki vele, ahová szívesen kijárunk pihenni. Ne hagyjuk, hogy a szépség a kényelem rovására menjen, hiszen az a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat a kertben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.