Kertfelújítás tipikus buktatói – Ezekre nagyon figyelj oda!

Kertfelújítás tipikus buktatói – Ezekre nagyon figyelj oda!

Kertfelújítás előtt állsz? Akkor igazán nagy fába vágtad a fejszét. Tippjeinkkel segítünk elkerülni a klasszikus buktatókat.

Ötletládához ad!

A kertfelújítás, csakúgy, mint az összes nagyobb renováló művelet a házban és a ház körül, nagyon nagy vállalkozás. Nem elég, hogy macerás a tervezés, az alapanyagok beszerzése, még a kivitelezési munka sem sétagalopp. Az ember nem tud ennyi felé figyelni, ezért nem csoda, hogy becsúszik néha egy-egy baki. Mutatjuk, melyek ezek.

1. Nem számolsz a nyári hőséggel

A leggyakoribb hiba: nincs elég árnyék a kertben. A kertet a nyári szezonban használjuk leginkább, azonban nem szívesen fogunk kijárni, ha nincs árnyék, ahová behúzódhatunk az égető napsugarak elől. Tervezzünk árnyékos részeket árnyékolókkal vagy fákkal.

2. Megfeledkezel a természetről

Az emberek azért szeretik kint eltölteni a szabadidejüket, mert közelebb lehetnek a természethez, és élvezhetik a friss levegőt. Éppen ezért óriási hiba a kertet mindenhol lebetonozni, hiszen így megfosztjuk magunkat a természet kellemes érzetétől.

3. No, és a locsolórendszer?

Mit ér a csodaszép kert a sok növénnyel, ha nincs rendes locsolórendszer? Ha automatikus locsolórendszert szeretnénk, ami a gyep alatt fut, és meghatározott időközönként automatikusan meglocsolja a füvet, akkor azt időben el kell kezdeni megtervezni és kiépíteni. Amennyiben nem automatikus rendszerrel szeretnénk öntözni, érdemes úgy kialakítani a csapokat, hogy kényelmesen elérjünk onnan minden növényt.

4. Nem megfelelő növények

A megfelelő növények kiválasztásakor figyelembe kell venni a kertünk adottságait, hogy mi az elsődleges célunk a növényekkel, valamint hogy mennyit tudunk velük foglalkozni. Ne vásároljunk árnyékos kertbe magas napfényigényű növényeket, és a kényes virágokat is mellőzzük, ha nem tudunk – és nem is akarunk – velük sokat foglalkozni.

5. A szépség ára

A kertfelújítás akkor sikeres, ha kényelmes udvart alakítunk ki vele, ahová szívesen kijárunk pihenni. Ne hagyjuk, hogy a szépség a kényelem rovására menjen, hiszen az a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat a kertben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Itt a csere ideje! Íme 4 jel, hogy fel kell frissítened az étkészleted

Már jó ideje fontolgatod egy új étkészlet beszerzését, de eddig nem szántad rá magad? Összeszedtük azokat a jeleket, amikor már nem érdemes tovább halogatnod.

Tipp Tolóajtó kisokos – Ezekből az anyagokból és típusokból választhatunk

A tolóajtók népszerűsége még mindig jócskán elmarad a hagyományos ajtóktól, pedig legalább olyan jók, ha nem jobbak. A cikkünkben található tolóajtó kisokos segítségével megismerheted a leggyakoribb típusokat és anyagokat.

Kert Kertfelújítás: ezekből a kerttípusokból válogathatsz

A kert felújítása időről időre visszatérő feladat, hiszen változnak a trendek, változhat az élethelyzetünk, de az is lehet, hogy csak valami újra vágyunk. A kertfelújítás tökéletes alkalom arra, hogy újragondoljuk, milyen módon szolgálhatná ki az igényeink a legjobban a privát zöld övezetünk.

Stílus Organikus lakberendezés – Vissza a természethez!

Manapság sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy organikus lakberendezés. De mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet hangsúlyba helyezését a lakáson belül. Ezt el tudjuk érni színekkel, anyagokkal, textúrákkal. Ha érdekel, hogy lehet organikusan berendezett a te otthonod is, csak görgess lejjebb.

Otthon DejaVu ház – Egy káprázatos balatoni búvóhely

Újabb kincsre bukkantunk! Ezúttal Szentantalfára utazunk, tartsatok velünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin