Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont

A tavasz beköszöntésével fokozatosan kitolódik az életterünk a lakásból a falakon túlra, a kertbe. Mivel az udvar is az otthonunk része, elkerülhetetlen, hogy itt is trendek uralják a dizájnt. Jó hírünk van, ugyanis az új kerti trendek többsége elérhető és megfizethető. Mutatjuk is a legjobbakat.

Ötletládához ad!

1. Túlméretezett növények

Idén a túlméretezett, sűrű növények lesznek a befutók. A nagy növények többsége könnyen kezelhető, ezért jó választás kezdők számára is. Ültethetjük a talajba is, de virágládába téve kifejezetten látványos dekorelem. Például a pillangóvirág minden szempontból megfelel a kritériumoknak.

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont
Forrás: Getty

2. Egyedi DIY bútorok

Idén még tovább fokozódik a DIY láz. Egyszerűbb kerti bútorokat, virágládákat, raklapbútorokat vagy igazából bármit elkészíthetünk, hiszen a csináld magad vonalban az a lényeg, hogy minél személyesebb legyen a végeredmény. A barkácsolás amúgy is remek hobbi, mindenképp érdemes belekóstolni a DIY világba.

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont
Forrás: Getty

3. Kinti és benti élettér összeolvadása

A jól kialakított, kényelmes terasz legfőbb ismérve az, hogy ugyanolyan gondossággal van berendezve, mint a lakás. Az idei trendek szerint a kinti és benti világ teljesen összekeveredik, és benti elemeket is felhasználunk a kert dekorálására és bútorozására. Sőt, egy nagy méretű teraszajtóval szó szerint összeköthetjük a szobát és az udvart.

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont
Forrás: Getty

4. Természetközeliség

A kert nem csak a miénk. Mivel folyamatosan fogynak a természetes élőhelyek, a feladatunk minél kellemesebb környezetet biztosítani a méheknek, madaraknak, nem kártevő vadvilági vendégeknek. Szerezzünk be rovarházat, madáretetőt és itatót, használjunk természetes anyagokat a kertben.

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont
Forrás: Gett

5. Hanyag elegancia

A hanyag elegancia nemcsak az öltözködésben létező fogalom. A zöld kezdeményezéseknek hála már kaphatók olyan növénymixek, melyek szinte semennyi törődést nem igényelnek. Ennek oka, hogy úgy válogatják össze a virágokat, hogy tökéletes mikrokörnyezetet alakítsanak ki együtt, és ne is kelljen őket gondozni. Sőt, ez a környezetnek is jó, hiszen növeljük a biodiverzitást.

Idén ez az 5 trend fogja uralni a kerti szezont
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin