Homokozó árnyékolás ötletek – És a napsütés sem zavarja meg a gondtalan játékot

Homokozó árnyékolás ötletek – És a napsütés sem zavarja meg a gondtalan játékot

A nyári szünet nagy klasszisa a homokozó, ezért érdemes ezt a területet minél kényelmesebben és biztonságosabban kialakítani. A homokozó árnyékolás az egyik legfontosabb lépés, ezért mutatjuk az opciókat.

Ötletládához ad!

Miért fontos a homokozó árnyékolás?

Nyáron mindennapos az erős UVB-sugárzás, ami rendkívül veszélyes a bőr számára. Bőrégést, foltokat, bőrrákot, később pedig korai bőröregedést is okozhat az erős napsugárzás. Hiába a rendszeres naptej használat, az a biztos, ha behúzódunk a nap elől. A gyerekek esetében különösen fontos az UVB-sugárzás elleni védelem, ezért nem spórolhatjuk ki a homokozótól a megfelelő árnyékolást.

Az örök klasszikus – A napernyő

A homokozó árnyékolása csak akkor ér bármit is, ha ezáltal megvédjük a gyerekeket az UV-sugaraktól. Az olcsó napernyő klasszikus megoldás, ám szinte mit sem ér, ha nem csak kényelmi okból választjuk. Bár az átlagos napernyők árnyékolnak, a káros napsugarakat átengedik, ezért ugyanúgy megéghetünk alattuk. A homokozó fölé mindenképpen speciális napernyőt válasszunk, mely UV-szűrős, így mindenképpen biztonságban tudhatjuk a kicsiket. A napernyő előnye, hogy könnyen felállítható és összecsukható, bármikor arrébb tehetjük, és viszonylag olcsó megoldás.

Napvitorla

A napvitorla jó választás, ha a napernyőnél állandóbb megoldást keresünk. Többségük UV-szűrős, ezért biztonságos a kisgyerekek számára. A homokozó fölé szerelve nem csak a naptól védi a homokozót, hanem az apróbb termésektől és bogaraktól is. Ezen felül képes a homokozó egészét is lefedni, ezért az állítgatásával sem kell babrálnunk a felszerelés után. Lebontani elég csak viharok előtt, egyébként napokig is fent hagyhatjuk.

Természetes megoldás – Egy fa lombkoronája

A homokozó árnyékolás megvalósulhat bármiféle kellék vagy kiegészítő nélkül is, például ha fa van a homokozó közelében. Ebben az esetben érdemes az ágak metszését úgy végezni, hogy minél lombosabb maradjon a korona, így nagyobb felületet fog tudni beárnyékolni a fa. Ha nem kellően lombos a fa, bármikor könnyedén segíthetünk a helyzeten egy árnyékoló anyag felszerelésével. A fa hiányos részeire tegyünk sötét színű anyagot, mert ezzel akár teljes árnyékot is teremthetünk.

Plexi lap

Ha tapasztaltak vagyunk a barkácsolás területén, és már sok DIY projektet tudunk a hátunk mögött, a képen látható tető megvalósítása sem lesz lehetetlen számunkra. Az elkészítéséhez kell egy váz a homokozó köré, aminek a tetejére plexi lapot erősítünk. Ez a megoldás nem csak árnyékolásra jó, de a hirtelen, gyors lefolyású esőzések ellen is véd.

https://www.instagram.com/p/CRhsnQAr_8z/

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Kinőttétek? Szükség lenne a bővítésre? Válasszátok a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin