Forrás: Getty

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

1. Fűnyíró

Szinte minden háztulajdonos fészerében lapul egy fűnyíró, hiszen enélkül szinte lehetetlen karbantartani a gyepet. Többfajta létezik, csoportosíthatjuk őket például a működésükhöz szükséges energiaforrás szerint. Ez alapján létezik elektromos, akkumulátoros, benzines és robot fűnyíró is.

2. Szegélynyíró

Biztosan ismerős a szituáció, amikor a kert sarkában vagy a fák tövében szinte méteresre nő a fű, mert a hagyományos fűnyíróval nem tudunk hozzáférni. Ezekre a helyzetekre jelent megoldást a szegélynyíró, amivel nem csak a nehezen elérhető helyeket tudjuk trimmelni, de a gyep szélét is formásra tudjuk vágni.

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez
Forrás: Getty

3. Fűmagszóró

A fűmagszóró vagy szórókocsi több művelet során is segítségünkre lehet. Kezdjük a legalapvetőbb funkcióval: fűmag szórása a tavaszi pótlás során, vagy a nyáron kiégett foltok kezelése. A fűmagon kívül szórhatunk vele műtrágyát is, így biztosan egyenletesen oszlik el az egész területen a plusz tápanyag.

4. Levélfúvó/lombporszívó

A levélfúvót vagy lomporszívót nem csak a lehullott leveleknél használhatjuk, de fűnyírás után is nagy segítséget jelent. Mindkét gépet használhatjuk a lenyírt fű összegyűjtéséhez. Ősszel vagy egy nagy vihar után pedig szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a „szemetet” effektíven összegyűjtsük a fűről.

5. Kapa

A legnagyobb odafigyeléssel gondozott gyepen is előfordulhat egy-két gyomnövény. Ezeknek az eltávolításában a kapa tud segíteni nekünk. Ehhez pedig a legjobb egy hagyományos kézi kapa, mert ezzel jóval precízebb munkát lehet végezni, és nem teszünk kárt a fűben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.