Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

A tökéletes gyep rengeteg munkát igényel – és persze az sem mindegy, mivel végezzük ezt a munkát. A kifogástalan végeredményhez elengedhetetlen néhány kertész szerszám és kisgép, többségünk azonban szinte minden kerti fészerben megtalálható. Összeszedtük a listát azokról a kellékekről, amelyek segítségével a te füved lesz a legzöldebb.

Ötletládához ad!

1. Fűnyíró

Szinte minden háztulajdonos fészerében lapul egy fűnyíró, hiszen enélkül szinte lehetetlen karbantartani a gyepet. Többfajta létezik, csoportosíthatjuk őket például a működésükhöz szükséges energiaforrás szerint. Ez alapján létezik elektromos, akkumulátoros, benzines és robot fűnyíró is.

2. Szegélynyíró

Biztosan ismerős a szituáció, amikor a kert sarkában vagy a fák tövében szinte méteresre nő a fű, mert a hagyományos fűnyíróval nem tudunk hozzáférni. Ezekre a helyzetekre jelent megoldást a szegélynyíró, amivel nem csak a nehezen elérhető helyeket tudjuk trimmelni, de a gyep szélét is formásra tudjuk vágni.

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez
Forrás: Getty

3. Fűmagszóró

A fűmagszóró vagy szórókocsi több művelet során is segítségünkre lehet. Kezdjük a legalapvetőbb funkcióval: fűmag szórása a tavaszi pótlás során, vagy a nyáron kiégett foltok kezelése. A fűmagon kívül szórhatunk vele műtrágyát is, így biztosan egyenletesen oszlik el az egész területen a plusz tápanyag.

4. Levélfúvó/lombporszívó

A levélfúvót vagy lomporszívót nem csak a lehullott leveleknél használhatjuk, de fűnyírás után is nagy segítséget jelent. Mindkét gépet használhatjuk a lenyírt fű összegyűjtéséhez. Ősszel vagy egy nagy vihar után pedig szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a „szemetet” effektíven összegyűjtsük a fűről.

5. Kapa

A legnagyobb odafigyeléssel gondozott gyepen is előfordulhat egy-két gyomnövény. Ezeknek az eltávolításában a kapa tud segíteni nekünk. Ehhez pedig a legjobb egy hagyományos kézi kapa, mert ezzel jóval precízebb munkát lehet végezni, és nem teszünk kárt a fűben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin