Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

A tökéletes gyep rengeteg munkát igényel – és persze az sem mindegy, mivel végezzük ezt a munkát. A kifogástalan végeredményhez elengedhetetlen néhány kertész szerszám és kisgép, többségünk azonban szinte minden kerti fészerben megtalálható. Összeszedtük a listát azokról a kellékekről, amelyek segítségével a te füved lesz a legzöldebb.

Ötletládához ad!

1. Fűnyíró

Szinte minden háztulajdonos fészerében lapul egy fűnyíró, hiszen enélkül szinte lehetetlen karbantartani a gyepet. Többfajta létezik, csoportosíthatjuk őket például a működésükhöz szükséges energiaforrás szerint. Ez alapján létezik elektromos, akkumulátoros, benzines és robot fűnyíró is.

2. Szegélynyíró

Biztosan ismerős a szituáció, amikor a kert sarkában vagy a fák tövében szinte méteresre nő a fű, mert a hagyományos fűnyíróval nem tudunk hozzáférni. Ezekre a helyzetekre jelent megoldást a szegélynyíró, amivel nem csak a nehezen elérhető helyeket tudjuk trimmelni, de a gyep szélét is formásra tudjuk vágni.

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez
Forrás: Getty

3. Fűmagszóró

A fűmagszóró vagy szórókocsi több művelet során is segítségünkre lehet. Kezdjük a legalapvetőbb funkcióval: fűmag szórása a tavaszi pótlás során, vagy a nyáron kiégett foltok kezelése. A fűmagon kívül szórhatunk vele műtrágyát is, így biztosan egyenletesen oszlik el az egész területen a plusz tápanyag.

4. Levélfúvó/lombporszívó

A levélfúvót vagy lomporszívót nem csak a lehullott leveleknél használhatjuk, de fűnyírás után is nagy segítséget jelent. Mindkét gépet használhatjuk a lenyírt fű összegyűjtéséhez. Ősszel vagy egy nagy vihar után pedig szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a „szemetet” effektíven összegyűjtsük a fűről.

5. Kapa

A legnagyobb odafigyeléssel gondozott gyepen is előfordulhat egy-két gyomnövény. Ezeknek az eltávolításában a kapa tud segíteni nekünk. Ehhez pedig a legjobb egy hagyományos kézi kapa, mert ezzel jóval precízebb munkát lehet végezni, és nem teszünk kárt a fűben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin