Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez

A tökéletes gyep rengeteg munkát igényel – és persze az sem mindegy, mivel végezzük ezt a munkát. A kifogástalan végeredményhez elengedhetetlen néhány kertész szerszám és kisgép, többségünk azonban szinte minden kerti fészerben megtalálható. Összeszedtük a listát azokról a kellékekről, amelyek segítségével a te füved lesz a legzöldebb.

Ötletládához ad!

1. Fűnyíró

Szinte minden háztulajdonos fészerében lapul egy fűnyíró, hiszen enélkül szinte lehetetlen karbantartani a gyepet. Többfajta létezik, csoportosíthatjuk őket például a működésükhöz szükséges energiaforrás szerint. Ez alapján létezik elektromos, akkumulátoros, benzines és robot fűnyíró is.

2. Szegélynyíró

Biztosan ismerős a szituáció, amikor a kert sarkában vagy a fák tövében szinte méteresre nő a fű, mert a hagyományos fűnyíróval nem tudunk hozzáférni. Ezekre a helyzetekre jelent megoldást a szegélynyíró, amivel nem csak a nehezen elérhető helyeket tudjuk trimmelni, de a gyep szélét is formásra tudjuk vágni.

Hogy ne a szomszéd fűje legyen a zöldebb – Ezekre a kerti eszközökre lesz szükséged a tökéletes gyephez
Forrás: Getty

3. Fűmagszóró

A fűmagszóró vagy szórókocsi több művelet során is segítségünkre lehet. Kezdjük a legalapvetőbb funkcióval: fűmag szórása a tavaszi pótlás során, vagy a nyáron kiégett foltok kezelése. A fűmagon kívül szórhatunk vele műtrágyát is, így biztosan egyenletesen oszlik el az egész területen a plusz tápanyag.

4. Levélfúvó/lombporszívó

A levélfúvót vagy lomporszívót nem csak a lehullott leveleknél használhatjuk, de fűnyírás után is nagy segítséget jelent. Mindkét gépet használhatjuk a lenyírt fű összegyűjtéséhez. Ősszel vagy egy nagy vihar után pedig szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy a „szemetet” effektíven összegyűjtsük a fűről.

5. Kapa

A legnagyobb odafigyeléssel gondozott gyepen is előfordulhat egy-két gyomnövény. Ezeknek az eltávolításában a kapa tud segíteni nekünk. Ehhez pedig a legjobb egy hagyományos kézi kapa, mert ezzel jóval precízebb munkát lehet végezni, és nem teszünk kárt a fűben.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin