Forrás: Getty

Gazos fű: 5 zseniális házi praktikával a gyom ellen

Tészta főzővize

A forró főzővizet a jövőben ne a lefolyóba öntsd, hanem a gyomra! A tésztának a vize ugyanis képes elpusztítani a gazt, így azt könnyebb kiszedni a földből. Annak érdekében, hogy a gyom minden része elhaljon, a fűből történő eltávolítása után ismét önts rá egy adag főzővizet.

Hamu

A hamu szintén tökéletes ellenszere a gaznak. Ősszel rendszeresen szórj hamut a gyomra, így megakadályozod, hogy tavasszal ismét kinőjjön.

Fekete fólia

A gaznak is fényre van szüksége a növekedéshez. Ha el szeretnéd tüntetni a gyomot a fűből, akkor meg kell akadályoznod, hogy napfényhez jusson. Ezt a legegyszerűbben egy fekete fóliával tudod elérni. Ehhez tedd a fóliát a gazos részre, nehezékként pedig tegyél rá köveket. Ezután „csak” türelemre lesz szükséged, ugyanis legalább 2-3 hónapot kell várnod, hogy elpusztuljon minden gyom. A fólia eltávolítása után a fű viszonylag gyorsan helyrejön, főleg ha megadod neki azt a gondozást, amire szüksége van.

Sütőpor

A sütőpor számos területen van a segítségünkre, így már nem is lepődünk meg, hogy a kertben is fel tudjuk használni. A gaz eltávolításához keverj 5 liter locsolóvízhez 3 csomag sütőport. Ezzel a keverékkel pedig rendszeresen locsold a gazos területeket. Ha ezt akkor teszed meg, amikor még a nap is süt, akkor tovább fokozhatod a sütőpor hatását.

Csalánlé

A csalán szintén hatékony a gaz ellen. Ehhez szükséged lesz 1 kg csalánra, amit össze kell keverned 10 liter vízzel. Ezután takard le a keveréket, 2 hétig hagyd erjedni, majd öntözd meg vele a gazt. Ha hosszútávú eredményeket szeretnél elérni, akkor ezt többször ismételd meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.