Forrás: Getty

Ettől a 3 dologtól AZONNAL szabadítsd meg a kertet

#1 – Inváziós növények

Ideális esetben csak őshonos növényeket ültetünk a kertedbe. Természetesen számos egzotikus növény is jól érzi magát hazánkban, ettől függetlenül érdemes vigyázni velük. Ezeket a szakemberek neofitáknak hívják. Alapvetően nem okoznak semmiféle problémát, de ültetés előtt utána kell járnod, hogy az általad választott növény nem invazív neofita-e. Ha igen, akkor inkább mondj le róla, ugyanis ezek a fajok elnyomják az őshonos növényeket, aminek következményeként egyes rovarok nem jutnak élelemhez. Invazív neofita például az ürömlevelű parlagfű és az ártéri japánkeserűfű.

#2 – Tőzeges föld

Olyan virágföldet szoktál vásárolni, aminek magas a tőzegtartalma? Érdemes váltanod. Tőzeget ugyanis ökológia szempontból nem ajánlott használni, mert előállításával nem csak lápterületek, hanem teljes ökoszisztémák mennek tönkre és tűnnek el. Ezen kívül rengeteg szén-dioxid szabadul fel belőle. Amennyiben alacsony a talaj pH-értéke, akkor inkább természetes anyagokkal változtass ezen. Jó választás ehhez a kávézacc, a mulcs vagy a falevél.

#3 – Műtrágya

Az ásványi, illetve a nitrogén műtrágya segítségével egészségesek és kártévőmentesek lesznek a gyümölcsfák, a zöldségek és a virágok. Ezeknek a műtrágyáknak az előállításához azonban rengeteg energiára van szükség, továbbá hosszútávon jelentősen rontják a termőtalaj minőségét. Használj inkább természetes anyagokból – például konyhai maradékokból – készült trágyát. Ez nem csak költséghatékony, hanem praktikus, sőt mi több, környezetkímélő is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.