Ettől a 3 dologtól AZONNAL szabadítsd meg a kertet

Ettől a 3 dologtól AZONNAL szabadítsd meg a kertet

Minden kerttulajdonos azon dolgozik, hogy szép legyen a kertje, a benne található növények pedig egészségesek. Ehhez azonban meg kell válnod az alábbi 3 dologtól, ugyanis azok több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

#1 – Inváziós növények

Ideális esetben csak őshonos növényeket ültetünk a kertedbe. Természetesen számos egzotikus növény is jól érzi magát hazánkban, ettől függetlenül érdemes vigyázni velük. Ezeket a szakemberek neofitáknak hívják. Alapvetően nem okoznak semmiféle problémát, de ültetés előtt utána kell járnod, hogy az általad választott növény nem invazív neofita-e. Ha igen, akkor inkább mondj le róla, ugyanis ezek a fajok elnyomják az őshonos növényeket, aminek következményeként egyes rovarok nem jutnak élelemhez. Invazív neofita például az ürömlevelű parlagfű és az ártéri japánkeserűfű.

#2 – Tőzeges föld

Olyan virágföldet szoktál vásárolni, aminek magas a tőzegtartalma? Érdemes váltanod. Tőzeget ugyanis ökológia szempontból nem ajánlott használni, mert előállításával nem csak lápterületek, hanem teljes ökoszisztémák mennek tönkre és tűnnek el. Ezen kívül rengeteg szén-dioxid szabadul fel belőle. Amennyiben alacsony a talaj pH-értéke, akkor inkább természetes anyagokkal változtass ezen. Jó választás ehhez a kávézacc, a mulcs vagy a falevél.

#3 – Műtrágya

Az ásványi, illetve a nitrogén műtrágya segítségével egészségesek és kártévőmentesek lesznek a gyümölcsfák, a zöldségek és a virágok. Ezeknek a műtrágyáknak az előállításához azonban rengeteg energiára van szükség, továbbá hosszútávon jelentősen rontják a termőtalaj minőségét. Használj inkább természetes anyagokból – például konyhai maradékokból – készült trágyát. Ez nem csak költséghatékony, hanem praktikus, sőt mi több, környezetkímélő is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin