A bazsarózsa helyes ápolása – Tippek és trükkök hozzá

A bazsarózsa helyes ápolása – Tippek és trükkök hozzá

A bazsarózsa – vagy más néven pünkösdi rózsa – az egyik legkedveltebb kerti növény, ami azonban egy vázában is remekül mutat. Annak érdekében, hogy minél tovább gyönyörködhess benne, az alábbi tanácsokat ajánlott megfogadnod.

Ötletládához ad!

Nyár elején hatalmas, gyönyörű és kellemes illatú virágokkal szépíti kertünket a bazsarózsa. Ezt a látványt minél tovább szeretnénk élvezni, de ehhez megfelelő ápolásra és gondozásra van szükség. Egyébként kevesen tudják, hogy a bazsarózsa nem is a rózsák, hanem a boglárkafélék családjába tartozik.

Bazsarózsa ültetése

A pünkösdi rózsa az olyan helyeket szereti, ahol nincs egész nap árnyékban, de a nap sem tűzi folyamatosan. Megfelelő helyének kiválasztása során tehát arra figyelj, hogy maximum fél napig érjék a napsugarak. A talajt tekintve arra kell ügyelned, hogy laza legyen, vagyis el tudjon folyni a víz. Ennek köszönhetően nem áll fenn annak a veszélye, hogy elrohad a növény. Az ültetés ideális időpontja ősszel van.

Helyes gondozás

Szerencsére ez egy viszonylag könnyen gondozható növény, ugyanis nincsenek túl nagy igényei. Ha megszokta a helyét, akkor már alig kell vele foglalkoznod. Arra figyelj, hogy tavasszal adj neki tápot, de csak mértékkel. Annak érdekében, hogy fel tudja használni és magába tudja szívni a tápanyagokat, elegendő vizet kell biztosítanod.

Vágott bazsarózsa

Egy vázában is remekül mutat ez a gyönyörű, nagy virágú növény, így érthető módon sokan a lakásukba is visznek be belőle. Ehhez azonban türelmesnek kell lenned, ugyanis ültetés után legalább 3-4 évnek el kell telnie, hogy vághass is belőle.

Ha elérkezett az idő, akkor arra figyelj, hogy akkor vágj belőle, amikor még össze vannak zárva a virágok. Szintén nagyon fontos, hogy ne vágd le az összes virágos szárat, csak maximum az egy harmadát, ugyanis ha ennél többtől szabadítod meg a bokrot, akkor jövőre sokkal kevesebb virágokat fog hozni. Sőt mi több, még az is megtörténhet, hogy egy virág sem lesz rajta.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin