Forrás: Getty

A bazsarózsa helyes ápolása – Tippek és trükkök hozzá

Nyár elején hatalmas, gyönyörű és kellemes illatú virágokkal szépíti kertünket a bazsarózsa. Ezt a látványt minél tovább szeretnénk élvezni, de ehhez megfelelő ápolásra és gondozásra van szükség. Egyébként kevesen tudják, hogy a bazsarózsa nem is a rózsák, hanem a boglárkafélék családjába tartozik.

Bazsarózsa ültetése

A pünkösdi rózsa az olyan helyeket szereti, ahol nincs egész nap árnyékban, de a nap sem tűzi folyamatosan. Megfelelő helyének kiválasztása során tehát arra figyelj, hogy maximum fél napig érjék a napsugarak. A talajt tekintve arra kell ügyelned, hogy laza legyen, vagyis el tudjon folyni a víz. Ennek köszönhetően nem áll fenn annak a veszélye, hogy elrohad a növény. Az ültetés ideális időpontja ősszel van.

Helyes gondozás

Szerencsére ez egy viszonylag könnyen gondozható növény, ugyanis nincsenek túl nagy igényei. Ha megszokta a helyét, akkor már alig kell vele foglalkoznod. Arra figyelj, hogy tavasszal adj neki tápot, de csak mértékkel. Annak érdekében, hogy fel tudja használni és magába tudja szívni a tápanyagokat, elegendő vizet kell biztosítanod.

Vágott bazsarózsa

Egy vázában is remekül mutat ez a gyönyörű, nagy virágú növény, így érthető módon sokan a lakásukba is visznek be belőle. Ehhez azonban türelmesnek kell lenned, ugyanis ültetés után legalább 3-4 évnek el kell telnie, hogy vághass is belőle.

Ha elérkezett az idő, akkor arra figyelj, hogy akkor vágj belőle, amikor még össze vannak zárva a virágok. Szintén nagyon fontos, hogy ne vágd le az összes virágos szárat, csak maximum az egy harmadát, ugyanis ha ennél többtől szabadítod meg a bokrot, akkor jövőre sokkal kevesebb virágokat fog hozni. Sőt mi több, még az is megtörténhet, hogy egy virág sem lesz rajta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.