Forrás: Getty

3 zöldség, amit szeptemberben is bátran földbe tehetsz

Ha eddig azt gondoltad, hogy a nyár végével együtt már a veteményeskert szezonja is lejárt, akkor nagyot tévedsz, hiszen még kora ősszel is ültethetsz bizonyos zöldségeket a kiskertbe. Mindössze arra kell figyelned, hogy olyan fajtákat válassz, melyek a hűvösebb időt is jól bírják.

Ezt a 3 zöldséget ősszel is elültetheted/elvetheted

#1 – Karfiol

A karfiolból számos finomságot lehet készíteni, például karfiollevest, rántott vagy rakott karfiolt. Ha ezeket az ízletes fogásokat a saját termesztésű karfiolból szeretnéd megfőzni, akkor tökéletes az idő az ültetésre. Míg nyáron sokkal nagyobb eséllyel támadják meg a karfiolt a kártevők, és sokkal érzékenyebben is reagál azokra, addig ősszel erre sokkal kisebb az esély.

Tipp: A karfiol palántákat már érdemes augusztusban, a lakásban nevelgetni, majd ezeket szeptemberben kiültetni. Természetesen akkor sincs semmi baj, ha erről a lépésről lemaradtál, hiszen számos helyen vásárolhatsz karfiol palántákat.

#2 – Cékla

A cékla is egy remek zöldség, amit előszeretettel fogyasztunk savanyúságként, de készíthetsz belőle levest, tésztát, salátát, sőt mi több, még chipset is. Augusztus közepétől szeptember közepéig el tudod vetni, így nagy eséllyel még az első nagy fagyok előtt be is gyűjtheted a termést.

#3 – Spenót

A spenót nagyon szereti a hűvösebb időt, így ennek a zöldségnek is az ősz az ideális évszak. Ez azt jelenti, hogy ekkor érdemes elvetni, az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően pedig sokkal gyorsabban fog nőni. Egészen október elejéig van időd erre, és nem sokkal később már a saját termésből készíthetsz olyan finomságokat, mint a spenót főzelék, a spenótos rakott krumpli vagy a spenótos tészta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.