Forrás: Getty

3 csodaszép növény a sziklakertbe

Szereted csinosítgatni a kertet? Mindig valami új dolgon töröd a fejed, amivel különlegesebbé varázsolhatod azt? Mit szólnál, ha készítenél egy sziklakertet? Azon túl, hogy feldobja a kertet, rendkívül egyszerű a gondozása. Mindössze arra kell figyelned, hogy a megfelelő virágokat ültesd bele, hiszen a száraz és köves talajt nem mindegyik növény szereti. Az alábbi 3 fajta tökéletes választásnak bizonyul!

Aloe vera

Ez a növény nem csak a szépségápolási termékekben megkerülhetetlen elem, hanem a sziklakertben is. Az egzotikus kinézetű aloe vera minden tekintetet magára vonz, így végképp a középpontba helyezi a kertet. Mindössze arra érdemes figyelned, hogy napos helyre ültesd, ne öntözd túl, és soha ne álljon a vízben.

Pázsitszegfű

A pázsitszegfű feltűnő lila és pink virágai feldobják és színesítik a sziklakertet. Májustól júniusig virágzik, rendkívül egyszerű a gondozása, és nagyon jól érzi magát száraz, sziklás földben, így akkor sem kell aggódnod, ha pár napig vagy akár egy hétig nem esik az eső.

Borsos varjúháj

A borsos varjúháj gyönyörű sárga virágaival teszi még szebbé a sziklakertet, ezzel együtt a kertet is. Ez a talajtakaró gyorsan elszaporodik, és még akár a téglafalak vagy sziklák rései közül is képes kinőni. Ebből kifolyólag tényleg tökéletes választás a sziklakertbe. Az ültetés során arra figyelj, hogy olyan helyet válassz neki, ahol folyamatosan éri a napsütés.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.