Zen Ház Projekt VIII. – A nappali

A tulajdonosok egy jó állapotú budapesti házat vásároltak, de szerették volna, ha az enteriőr designt az ő ízlésükhöz formálom. A családi ház gyönyörű kerttel rendelkezik, így az a koncepció született meg, hogy a természet lágy színeit a ház enteriőrjében is megjelenítsük. További feladat volt egy meglévő fürdőszoba átalakítása, valamint egy háztartási helyiség és egy mellékhelyiség egybenyitásából egy második fürdőszoba kialakítása a tinédzser korú gyermek számára.

“Már csak a nappalit kellett az elképzelt koncepcióhoz színeiben, stílusában átalakítani. Egy megfelelő színű tapéta elhelyezésével, egy modern mennyezeti lámpával, egy nagy méretű, kényelmes kanapéval, egy gyönyörű puha szőnyeggel és egy üveg dohányzó asztalkával öltöztettük fel a helyiséget.

A nappali eredeti állapota

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

A kiválasztott bútorok és textilek, tapéta meleg árnyalataival egyensúlyba került az egész ház stílusa. A korábban hideg és rideg színeket, a túl erős, legalább 4000 Kelvinnel rendelkező izzók még jobban felerősítették. Az új designnal a nappali-konyha-étkező helyiségéből csak úgy árad a nyugalom, a harmónia. 

Az újragondolt nappali

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Hogy miért lett “Zen ház projekt” az elnevezése ennek a munkámnak? Mert amikor először találkoztam a végtelenül kedves tulajdonosokkal, a ház kertjében ültünk le megismerkedni egymással, és a felújítási elképzeléseikről beszélgettünk. Valami elképesztő energia áramlott körülöttünk, sütött a nap, gyönyörű volt a kert, és azonnal elfogott az érzés, hogy ezt a nyugalmat, a természetet a házon belül megjelenő enteriőrben is tovább kell vinni. A finom, puha textilek, a kellemes, világos színárnyalatok, a természet ihlette könnyed, levél mintás tapéták, a modern lámpák összhangja végül megteremtette mindazt, amire vágytak.

Az egész ház belső felújítására szűk egy hónap állt rendelkezésre, amelyet sikerült is teljesíteni a már bevált és megbízható kivitelező csapatommal. A tulajdonosok nagy örömmel költöztek vissza karácsony előtt az álomotthonukba.”

Ne maradj le a sorozat többi részéről sem

 • Enteriőr design, enteriőrstyling, tervezés és projektmenedzsment: Múzsa Home Design & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Egyedi bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik, Tapétaposzter
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Vászonkép: Vászonyképnyomda
 • Egyéb berendezés: InnoConcept, Butor1.hu, Ikea
 • Szőnyeg: Leguan Exclusive – Max City
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Józsa Gábor e.v. generálkivitelezés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.