Nem illúzió! Ezt nézzétek, honnan hova jutott el ez a csepeli panellakás

A lakás főbb paraméterei

A lakás Csepelen van, felújított külső homlokzatú, nemrég szigetelt, klasszikus 10 emeletes tömb 6. emeletén található. Alapterületre 54 nm, eredetileg klasszikus panel elrendezése volt apró konyhával, egy apró szobával, két nagyobb szobával, egy fürdővel, egy WC-vel. Ezen úgy változtattunk, hogy az apró szobát, ami 2×3 m volt, összenyitottuk a konyhával – ebből lett a mostani nagy konyhánk és a tágas előszobánk. A szobában, ami jelenleg nappaliként funkcionál, megszüntettük az ajtót.

Milyen állapotban volt a lakás előtte?

A tömb, amiben a lakás is található, 1980-ban épült, nevelőapám édesanyja első tulajdonosként egészen 2020-ig benne élt. Felújítva nem volt korábban. Vezetékek nem voltak a falban. Még az eredeti linóleum és padlószőnyeg volt a padlón. 

Mit szerettek volna mindenképp megváltoztatni, átalakítani benne?

Talán az egyetlen dolog, ami megmaradt, az a bejárati ajtó és a nyílászárók. Azon kívül minden más felújításra szorult. A vezetékek miatt a lakásban a legtöbb falon gipszkarton van, és a plafonon is. A konyha volt a legnagyobb “projekt” a felújításban a falbontás miatt, meg persze azért is, mert nagyon kicsi volt. Két ember egymás mellett nem fért volna el a korábbi állapotában. A lakás kapott egységes laminált parkettát, a fürdőszobán kívül mindenhol parketta van.

Mennyi ideig tartott a felújítás?

Áprilisban kezdődött a felújítás, és júliusban költöztünk be, tehát 3 hónap alatt készült el. (Persze teljesen még most sem mondanám késznek.) Alapvetően jó szakemberekkel sikerült dolgoznunk, a vége felé kellett őket noszogatni, hogy elkészüljön a lakás. Cselesen a határidőt egy hónappal korábbra adtunk meg, így tudtunk beköltözni július 1-jén a konyha nélküli lakásba. A padlópondozás csúszása miatt az asztalos csak a beköltözés után tudott jönni beszerelni a konyhát, és a beépített szekrényt. Talán ez volt a legnagyobb nehézség. De szerencsére édesanyámék jártasak voltak a felújítással kapcsolatban felmerülő problémákban, így ezeket ki tudtuk küszöbölni.

Mit szeretnek a végeredményben a legjobban?

Nem tudok dönteni, mit szeretek a legjobban. Talán leginkább: mindent! Imádom, hogy ilyen nagy a konyha, gyönyörű a kék kanapé és a tapéta a nappaliban, régóta vágytam metrócsempés fürdőszobára. Eszméletlenül hálás vagyok a szüleimnek amiért egy ilyen lakásban élhetek. Vigyázok rá, mint a szemem fényére.

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.