Forrás: Getty

Konyhabútor felújítása olcsó, egyszerű módszerekkel – Íme 5 könnyen megvalósítható megoldás

1. Konyhabútor felújítása festéssel

A festés szuper módja bármilyen bútor felfrissítésére. Miért ne tehetnénk ezt a konyhabútornál is? A szekrény ajtóit 1-2 nap alatt teljesen megújíthatjuk, ezzel pedig teljesen új, modern arculatot kaphatunk. Szereljük le az összes szekrényajtót, csiszoljuk le, majd alapozóval és színes festékkel adjunk új külsőt nekik. Biztos ami biztos, záróréteggel fejezzük be a festést, hogy hosszú éveken át bírja a strapát a konyhai sürgés-forgásban.

2. Konyhabútor felújítása fóliázással

Az öntapadós bútorfólia a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás konyhabútor felújítása esetén. Ha még nem fóliáztál bútort, érdemes egy régi szekrény hátulján kipróbálnod a metódust. De előre leszögezzük: némi gyakorlás után teljesen profi, megújult külsőt adhatsz így a konyhádnak. Az öntapadós fólia mellett szól az az érv is, hogy használata közben nem kell káosztól vagy foltoktól tartanunk, mint például a festésnél.

3. Konyhabútor fogantyúinak cseréje

Már biztosan számtalan példát láttál arra, hogy a fogantyúk és kilincsek kicserélésével mennyit javíthatunk bármilyen bútor összképén. Pláne, ha ezt bútorfestéssel vagy fóliázással kombináljuk. Ma már rengeteg formájú, fajtájú és színű fogantyú között válogathatunk, melyek meghozzák a kívánt áttörést a konyhában.

4. Konyhabútor kivilágítása

Ha felújításról van szó, akkor mindig festésre vagy alkatrészek cseréjére gondolunk, pedig teljesen új dolgok hozzáadásával is lehetséges bármely bútor felújítása. A konyhabútort feldobhatjuk például pár LED égősorral, amit a falra fúrt szekrények aljára szerelünk fel, szinte láthatatlan módon. A megfelelő világítás képes bármit jobb színben feltüntetni – szó szerint is. Kísérletezzünk az égősor fényerősségével és árnyalatával egészen addig, amíg a lehető legjobbat ki nem hozzuk a konyhabútorból.

5. Pult és szekrények dekorálása

Ha a konyhabútornak mindössze annyi a „bűne”, hogy unalmas, kár komolyabb felújításokat végezni rajta. Néhány olcsó kiegészítővel is feldobhatjuk az összhatást, sőt, néha az is segít, ha csak újra rendezzük a pultot és a polcokat. Tegyük el a gépeket és konyhai eszközöket szem elől, helyükre keressünk mutatós tárolódobozokat, képeket, esetleg cserepes növényeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.