Kis panel hernyóból csodaszép pillangó – Megvették, felújították, fél nap alatt eladták

Kis panel hernyóból csodaszép pillangó – Megvették, felújították, fél nap alatt eladták

Egy lakás, ami senkinek sem kellett… Aztán egyszer csak jött Erika és férje, és meglátták benne a lehetőséget. Saját kezűleg és saját ötletekből táplálkozva 4 hónap megfeszített munkájának eredményeként rendbe tették, majd nem egész egy nap alatt túl is adtak rajta. Igazi mesébe illő történet ez. Ismerjétek meg!

Ötletládához ad!

Erikáék tavaly év végén vásárolták meg a lakást egy hirdetés alapján. A korábbi tulajdonosok már régóta próbálkoztak eladni, ami egyébként nem nagyon jellemző Balatonfüreden, mert minden gyorsan elkel. De ezzel a lakással azért boldogulhattak nehezen, mert nagyon lepukkant állapotban volt. Sötét volt a zárt ajtóktól, lehúzott redőnyöktől és a piszkos, régi tapétás falaktól. “Mi azonban megláttuk benne a lehetőséget. A férjem asztalos és ezermester, én pedig hobbi lakberendező vagyok és jó a kézügyességem. Ez kimondottan jó kombináció. Ezért úgy döntöttünk, belevágunk” – meséli Erika.

Ilyen állapotban találtak rá a lakásra

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A lakás elosztása kifejezetten jó volt, minden egy folyosóból nyílt. Annyit változtattak ezen Erikáék, hogy a konyhából még egy szobát lekerekítettek, a folyosón pedig kiszedtek valamennyi falat, hogy az tágasabb legyen. “Természetesen ezen felül teljes felújítás történt: új műanyag nyílászárókat kapott a lakás, jött a falak vakolása, festése, villany- és vízszerelés, valamint egy légkondi beszerelése – egyedül ez utóbbit csinálta szakember, minden mást mi ketten oldottunk meg a férjemmel. Jött még ezen felül a konyha áthelyezése, új konyhabútor készítése, teljesen felújított fürdőszoba, érkeztek beépített szekrények és új padló is.”

Az étkezőasztalt a neten vásárolták meg használtan, és Erika újította fel a lakás új stílusához igazítva. Az előszoba falát is ő készítette, ahogy az ott található horgonyos kulcstartót is. “A szekrények a férjem keze munkáját dicsérik. Én tervezek, ő kivitelez – nálunk ez a munkamegosztás. A régi tele furnér ajtókat átalakította üvegezettre, ezt is újrahasznosítottuk. Így lett egy amerikai konyhás étkezős nappali 2 félszobával a 42 nm-en.”

És ezt lett belőle

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A dél-nyugati tájolású lakás végeredményben nagyon világos és meglepően tágas, friss és fiatalos lett. A felújítás 4 hónapig tartott, amit az is nehezített, hogy egyéves kisbabájukkal Erikáék is költözködtek éppen. De megcsinálták, és ők maguk is nagyon elégedettek a végeredménnyel. “A lakást egyébként eladásra vásároltuk meg. Amint kész lettünk vele, meghirdettük, és fél nap alatt el is kelt. Közben pedig már keressük a következő kis békát, hogy átváltoztassuk.”

További szuper átalakulásokat is megcsodálnál? Akkor ne hagyd ki alábbi cikkeinket sem:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin