Kádár-kocka felújítása – Íme, a lista a legfontosabb teendőkről hozzá

Kádár-kocka felújítása – Íme, a lista a legfontosabb teendőkről hozzá

Egy kádár-kocka felújítása nem kicsi feladat, pláne, ha minden az eredeti állapotban van. Összegyűjtöttük, melyek a legsürgetőbb felújítási projektek.

Ötletládához ad!

Kádár-kocka felújítása előtt állsz? Az alábbi feladatokra készítsd magad lélekben:

A legfontosabb elemek a kádár-kocka felújítása során:

  • Szigetelés: A kádár-kockák egyik Achilles-sarka a szigetelés, pontosabban annak hiánya. A kádár-kockák éíptésekor még közel sem voltak olyan modern, hatékony megoldások a hőmegtartásra, mint napjainkban, ezért ezzel mindenképp számolnunk kell. Megfelelő szigetelés nélkül magasabb lesz a rezsi számla, előfordulhat penészedés is, vagy akár strukturális gondok is akadhatnak, hiszen már 60-70 éves épületekről van szó.
  • Nyílászárók: Semmit sem ér a szigetelés a kádár-kocka felújítása során, ha nem cseréljük ki a nyílászárókat. A rosszul záró ajtók és ablakok óriási mértékben felelősek a hő kiengedésében, ezért kulcsfontosságú projekt az ingatlan megvásárlása után.
  • Bővítés: Egyedül, párban vagy egy gyermekkel kényelmesen el lehet férni a régi kádár-kockákban. Azonban többtagú család esetén megéri elgondolkozni a bővítés lehetőségén is.
  • Átalakítás: A régi építésű kádár-kockák sajnos nem túl előnyös elrendezésben épültek viszonylag kicsi ablakokkal, kevés, de nagyméretű szobákkal és zegzugos folyósokkal. Ha van rá lehetőségünk, ezt érdemes orvosolni. A nagy alapterületű szobákból gipszkarton fal felhúzásával kaphatunk két kisebb helyiséget is, melyek tökéletesek például gyerekszobáknak.
  • Fűtés: A kádár-kockák túlnyomó többségében cserépkályha szolgáltatta a hőt. Ezt meg is tarthatjuk, hiszen hangulatosra ki lehet alakítani a környékét, a hideg téli napokon jól fog esni mellé ülni. Ha szeretnénk megtartani, vizsgáltassuk meg szakemberekkel, tisztíttassuk ki, esetleg újítsuk fel. Le is bonthatjuk, ám ez nem kicsi munka lesz, és emellett gondoskodnunk kell más fűtési rendszer beépítéséről.
  • Fürdőszoba: A fürdőszobák mindig a felújítási listák legvégén kullognak, ezért nagy eséllyel az újonnan vásárolt kádár-kockánk lepukkant fürdővel rendelkezik. Rosszabb esetben még az eredeti csempék és berendezés van ott.
  • Padlóburkolat: A padlóburkolat minősége nagymértékben függ a burkolat korától és az előző tulajdonos preferenciájától. Biztos, ami biztos alapon készüljünk a padló felújítására is, mivel a tipikus kádár-kocka padló igencsak elavult. Lecserélhetjük a komplett padlózatot, de készülhetünk úgy is, hogy felújítjuk a régi fapadlót lakkozással vagy csiszolással.
  • Kerítés: A régi dróthálók már nem csak a kinézetük miatt ósdik, de nem is praktikusak. Egyrészt könnyen megsérülnek, kilyukadnak esetleg máris lyukasok, másrészt bárki átmászhat rajtuk. Ha nem is cseréljük le a komplett kerítést, érdemes úgy számolnunk, hogy tatarozni és fedni muszáj lesz.

Ezek a kádár-kockák már átestek a felújításon:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin