Egy újabb örökbe fogadott Kádár-kocka – Ez ráadásul emeletet is kapott

Egy újabb örökbe fogadott Kádár-kocka – Ez ráadásul emeletet is kapott

A klasszikus Kádár-kocka általában 100 nm alapterületű. Azonban manapság egy kétgyermekes család számára ez már nem feltétlenül elég, hiszen kell bőven hely a közösségi tereknek, no, meg a privát szférának is. Mit lehet ilyenkor tenni? Megtoldani az alapokat – vagy megduplázni azokat egy tetőtérrel. Ez utóbbi utat választotta Adrienn is István is. Az ő (siker)történetük következik.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Sajnos a 2008-ban történt válságban nekünk is megváltozott az életünk. Veresegyházról beköltöztünk Budapestre albérletbe, és 7 évig béreltünk egy nagy házat. Aztán megtalált minket egy nagy esély” – mesélni nekünk Adrienn. A környezetükben ugyanis egy sajnálatos esemény következtében kedvező áron eladóvá vált egy Kádár-kocka, ők pedig úgy döntöttek, otthont faragnak belőle maguknak. “Szinte tényleg az utolsó pillanatban jött ez a lehetőség, mert kezdtük felélni a tartalékunkat.”

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Az ingatlan 40 éves és közel 100 nm alapterületű, a klasszikus “kockás” térelrendezéssel. Volt benne egy nagy előszoba, abból nyílt egy konyha és 3 szoba, illetve egy fürdő. Ezen felül lent van egy szuterén rész, aminek van 3 ablaka. Ez pincének volt használva. “Mivel van két gyermekünk, egy 22 és egy 14 éves, ez az alapterület kevésnek bizonyult. Úgy döntöttünk hát, hogy belevágunk a felújításba. 2021 márciusában kezdtük el a munkálatokat, és szeptember elsején költöztünk be. Mindezt úgy, hogy tégláig visszavertünk mindent. A bővítés érdekében pedig nekiláttunk beépíteni a nagy fiunknak a tetőteret, hogy legyen egy külön lakrésze.

Az átépítés első fázisa – a rombolás

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

A konyhából hálószobát csináltak Adriennék, a két nagyobb szoba közötti falat pedig kiszedték és egybenyitották a tereket, ezáltal lett egy amerikai konyhás nappalijuk. A megmaradt egy szobát kapta a kisebbik fiú. Felhúztak neki egy kis gardróbot az ajtaja elé, mellette van egy üveg tolóajtó, így dupla ajtaja van, aminek hála ő is egy kicsit el tud vonulni, ha éppen arra vágyik. A fürdőszoba nagyobb ablakot kapott. Cserélték a nyílászárókat és a tető egészét is. “A pincébe egy falépcsőn kellett lemenni. A lejáratot megőriztük, de gipszbeton lépcső csináltattunk. Volt egy külön WC a pincelejáró mellett, azt megszüntettük, és onnan lehet felfelé menni a tetőtérbe.“

A fiúszoba

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

“Minden ötlet saját volt. A nappaliban a fehér parketta olyan, mintha járólap lenne, de nem az. Nem akartunk járólapot, mivel nincs padlófűtés (csak a fürdőszobában). A konyhában a konyhabútor (ami az IKEA-ból van) alsó és felső elemei között és a TV falon is parketta van – ezek a mi ötleteink voltak. Ezen kívül a hálóban és az előszobában is visszaköszön a falon a parketta.”

A nappali

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A fürdőszoba

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

“A tetőt nem számítva kívülről nem nyúltunk még a házhoz, ezt jövőre tervezzük. A teraszt is bővíteni fogjuk, a házat szigetelni és színezni, a tervek szerint új kerítés is lesz, és parkosítunk majd. Jelenleg a szuterén rész, amit gardróbnak, irodának és mosókonyhának csináltunk meg, és az e feletti rész van kész (nappali, háló, gyerekszoba, fürdőszoba). A tetőtérben 5 tetőtéri ablakot rakattunk, hogy jó fényes legyen. Még szigetelnünk kell a tetőt, és lassan építjük a gipszkarton vázat a falaknak. Lesz itt egy előszoba, nappali, fürdő és egy mini konyha – ezek együtt kb 35 nm adnak majd ki. Bízunk benne, hogy még az év vége előtt be tudjuk fejezni.”

A többi helyiség

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

A lenti rész

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

A fenti rész

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin