Egy újabb örökbe fogadott Kádár-kocka – Ez ráadásul emeletet is kapott

Egy újabb örökbe fogadott Kádár-kocka – Ez ráadásul emeletet is kapott

A klasszikus Kádár-kocka általában 100 nm alapterületű. Azonban manapság egy kétgyermekes család számára ez már nem feltétlenül elég, hiszen kell bőven hely a közösségi tereknek, no, meg a privát szférának is. Mit lehet ilyenkor tenni? Megtoldani az alapokat – vagy megduplázni azokat egy tetőtérrel. Ez utóbbi utat választotta Adrienn is István is. Az ő (siker)történetük következik.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Sajnos a 2008-ban történt válságban nekünk is megváltozott az életünk. Veresegyházról beköltöztünk Budapestre albérletbe, és 7 évig béreltünk egy nagy házat. Aztán megtalált minket egy nagy esély” – mesélni nekünk Adrienn. A környezetükben ugyanis egy sajnálatos esemény következtében kedvező áron eladóvá vált egy Kádár-kocka, ők pedig úgy döntöttek, otthont faragnak belőle maguknak. “Szinte tényleg az utolsó pillanatban jött ez a lehetőség, mert kezdtük felélni a tartalékunkat.”

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Az ingatlan 40 éves és közel 100 nm alapterületű, a klasszikus “kockás” térelrendezéssel. Volt benne egy nagy előszoba, abból nyílt egy konyha és 3 szoba, illetve egy fürdő. Ezen felül lent van egy szuterén rész, aminek van 3 ablaka. Ez pincének volt használva. “Mivel van két gyermekünk, egy 22 és egy 14 éves, ez az alapterület kevésnek bizonyult. Úgy döntöttünk hát, hogy belevágunk a felújításba. 2021 márciusában kezdtük el a munkálatokat, és szeptember elsején költöztünk be. Mindezt úgy, hogy tégláig visszavertünk mindent. A bővítés érdekében pedig nekiláttunk beépíteni a nagy fiunknak a tetőteret, hogy legyen egy külön lakrésze.

Az átépítés első fázisa – a rombolás

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

A konyhából hálószobát csináltak Adriennék, a két nagyobb szoba közötti falat pedig kiszedték és egybenyitották a tereket, ezáltal lett egy amerikai konyhás nappalijuk. A megmaradt egy szobát kapta a kisebbik fiú. Felhúztak neki egy kis gardróbot az ajtaja elé, mellette van egy üveg tolóajtó, így dupla ajtaja van, aminek hála ő is egy kicsit el tud vonulni, ha éppen arra vágyik. A fürdőszoba nagyobb ablakot kapott. Cserélték a nyílászárókat és a tető egészét is. “A pincébe egy falépcsőn kellett lemenni. A lejáratot megőriztük, de gipszbeton lépcső csináltattunk. Volt egy külön WC a pincelejáró mellett, azt megszüntettük, és onnan lehet felfelé menni a tetőtérbe.“

A fiúszoba

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

“Minden ötlet saját volt. A nappaliban a fehér parketta olyan, mintha járólap lenne, de nem az. Nem akartunk járólapot, mivel nincs padlófűtés (csak a fürdőszobában). A konyhában a konyhabútor (ami az IKEA-ból van) alsó és felső elemei között és a TV falon is parketta van – ezek a mi ötleteink voltak. Ezen kívül a hálóban és az előszobában is visszaköszön a falon a parketta.”

A nappali

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

A fürdőszoba

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

“A tetőt nem számítva kívülről nem nyúltunk még a házhoz, ezt jövőre tervezzük. A teraszt is bővíteni fogjuk, a házat szigetelni és színezni, a tervek szerint új kerítés is lesz, és parkosítunk majd. Jelenleg a szuterén rész, amit gardróbnak, irodának és mosókonyhának csináltunk meg, és az e feletti rész van kész (nappali, háló, gyerekszoba, fürdőszoba). A tetőtérben 5 tetőtéri ablakot rakattunk, hogy jó fényes legyen. Még szigetelnünk kell a tetőt, és lassan építjük a gipszkarton vázat a falaknak. Lesz itt egy előszoba, nappali, fürdő és egy mini konyha – ezek együtt kb 35 nm adnak majd ki. Bízunk benne, hogy még az év vége előtt be tudjuk fejezni.”

A többi helyiség

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

A lenti rész

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

A fenti rész

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin