Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Miközben a kádár-kocka házak sok családnak nyújtanak valós és szerethető alternatívát, korukból adódóan a felújításukra időt, energiát és (sok) pénzt kell fordítani. Joggal merül fel tehát a kérdés: összességében megéri? Tímeáék példáját látva újra csak azt látjuk beigazolódni, hogy IGEN. Az ő sikertörténetük következik most.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Amikor otthont kerestünk magunknak, fontos volt számunkra, hogy Pest közeli településen legyen (mivel a fiunk a KSI-ben tornázik, így naponta ingázunk a fővárosba). A másik szempont az volt, hogy legyen önálló fűtési rendszere és legyen kút az udvaron. És egy valamit tudtunk még: nem szerettünk volna újépítésűt ingatlant venni, mert ismerősöktől számtalan horror történetet hallottunk ezek minőségéről.
 
Két évvel ezelőtt rátaláltunk aztán egy kádár-kockára Szadán, ami azonnal felkeltette az érdeklődésünket. Korábban egy idős bácsié volt, akinek az édesapja kőművesként dolgozott. Ő építette a házat, és szerencsére nagyon jó munkát végzett. Már az első megtekintés során éreztük, hogy ez a ház a miénk lesz!

ILYEN VOLT A HÁZ A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Mivel az ingatlan 1969-ben épült, és szinte eredeti állapotában volt, egy nagyobb lélegzetvételű renoválás elkerülhetetlen volt. Egy pár irreális árajánlat után azonban úgy döntöttünk, hogy magunk vágunk ebbe bele. A férjem vállalta, hogy a lehető legtöbb munkálatot levezényli ő. Így a benti-kinti festésen és a pincefal homokfúvós letakarításán kívül barátok segítségével mindent mi csináltunk.

Szerettük volna egy jól élhető, tágas, mindannyiunk számára szerethető otthont alkotni. Szeretjük ötvözni a régit az újjal ,és a ház elég karakteres volt, így amit tudtunk, azt megmentettük belőle. Ami pedig igazi különlegesség: a két gyermekünk (egyikük 12, a másik 15 éves) teljesen önállóan tervezte meg a maga szobáját, nekünk “csak” meg kellett valósítanunk azokat.

… ÉS ILYEN LETT

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Bár sok-sok munka van már mögöttünk, még közel sem vagyunk kész. Hátra van a szülői háló, amiben méreténél fogva (23 m2) kialakítunk majd egy saját kis fürdőszobát. Ezzel egyidőben tervezzük a nagy fürdő felújítását is, és a beltéri ajtók átfestését. Ezeket jövőre szeretnénk megvalósítani. A kertben is lesz még munkák: terveztünk egy tavat a régi trágyagödör-kerti WC helyére, illetve még egy tetőcsere is esedékes.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A felújítás igazi nehézsége az volt, hogy egy részét már a házban lakva valósítottuk meg. Ma már eljutottunk egy olyan állapotig, hogy szeretünk itt lakni, de őszintén bevallom: voltak mélypontjaink. Utólag viszont egyértelmű számunkra, hogy anyagilag jól jártunk a döntéseinkkel – pláne a mai árakat látva. Annak hála, hogy a lehető legtöbb dolgot magunk csináltuk meg, körülbelül a felét megspóroltuk a költségeknek. Ráadásul így biztosak lehettünk benne, hogy minden jó minőségben készült el, és nem lett sehonnan kispórolva sem az idő, sem az anyag.

A “részeredménnyel” pedig nagyon elégedettek vagyunk. Szeretjük, hogy egy “régi-új” házban élünk egy nagyon szép környéken.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Tipp Műbőr kanapé tisztítása – Íme a lista a hozzávalókról és útmutató a lépésekhez

A műbőr kanapé és fotel jóval olcsóbb és könnyebben tisztítható, mint a valódi bőr bútorok. Ráadásul kinézetre is nagyon hasonlóak, ezért tökéletes alternatívát jelentenek azoknak, akik olcsóbb megoldást keresnek. De pontosan hogyan is kell ezeket tisztítani? Eláruljuk, hogy a profik mit használnak hozzá, és lépésről lépésre mutatjuk a teendőket.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin