Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Miközben a kádár-kocka házak sok családnak nyújtanak valós és szerethető alternatívát, korukból adódóan a felújításukra időt, energiát és (sok) pénzt kell fordítani. Joggal merül fel tehát a kérdés: összességében megéri? Tímeáék példáját látva újra csak azt látjuk beigazolódni, hogy IGEN. Az ő sikertörténetük következik most.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Amikor otthont kerestünk magunknak, fontos volt számunkra, hogy Pest közeli településen legyen (mivel a fiunk a KSI-ben tornázik, így naponta ingázunk a fővárosba). A másik szempont az volt, hogy legyen önálló fűtési rendszere és legyen kút az udvaron. És egy valamit tudtunk még: nem szerettünk volna újépítésűt ingatlant venni, mert ismerősöktől számtalan horror történetet hallottunk ezek minőségéről.
 
Két évvel ezelőtt rátaláltunk aztán egy kádár-kockára Szadán, ami azonnal felkeltette az érdeklődésünket. Korábban egy idős bácsié volt, akinek az édesapja kőművesként dolgozott. Ő építette a házat, és szerencsére nagyon jó munkát végzett. Már az első megtekintés során éreztük, hogy ez a ház a miénk lesz!

ILYEN VOLT A HÁZ A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Mivel az ingatlan 1969-ben épült, és szinte eredeti állapotában volt, egy nagyobb lélegzetvételű renoválás elkerülhetetlen volt. Egy pár irreális árajánlat után azonban úgy döntöttünk, hogy magunk vágunk ebbe bele. A férjem vállalta, hogy a lehető legtöbb munkálatot levezényli ő. Így a benti-kinti festésen és a pincefal homokfúvós letakarításán kívül barátok segítségével mindent mi csináltunk.

Szerettük volna egy jól élhető, tágas, mindannyiunk számára szerethető otthont alkotni. Szeretjük ötvözni a régit az újjal ,és a ház elég karakteres volt, így amit tudtunk, azt megmentettük belőle. Ami pedig igazi különlegesség: a két gyermekünk (egyikük 12, a másik 15 éves) teljesen önállóan tervezte meg a maga szobáját, nekünk “csak” meg kellett valósítanunk azokat.

… ÉS ILYEN LETT

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Bár sok-sok munka van már mögöttünk, még közel sem vagyunk kész. Hátra van a szülői háló, amiben méreténél fogva (23 m2) kialakítunk majd egy saját kis fürdőszobát. Ezzel egyidőben tervezzük a nagy fürdő felújítását is, és a beltéri ajtók átfestését. Ezeket jövőre szeretnénk megvalósítani. A kertben is lesz még munkák: terveztünk egy tavat a régi trágyagödör-kerti WC helyére, illetve még egy tetőcsere is esedékes.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A felújítás igazi nehézsége az volt, hogy egy részét már a házban lakva valósítottuk meg. Ma már eljutottunk egy olyan állapotig, hogy szeretünk itt lakni, de őszintén bevallom: voltak mélypontjaink. Utólag viszont egyértelmű számunkra, hogy anyagilag jól jártunk a döntéseinkkel – pláne a mai árakat látva. Annak hála, hogy a lehető legtöbb dolgot magunk csináltuk meg, körülbelül a felét megspóroltuk a költségeknek. Ráadásul így biztosak lehettünk benne, hogy minden jó minőségben készült el, és nem lett sehonnan kispórolva sem az idő, sem az anyag.

A “részeredménnyel” pedig nagyon elégedettek vagyunk. Szeretjük, hogy egy “régi-új” házban élünk egy nagyon szép környéken.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin