Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

Miközben a kádár-kocka házak sok családnak nyújtanak valós és szerethető alternatívát, korukból adódóan a felújításukra időt, energiát és (sok) pénzt kell fordítani. Joggal merül fel tehát a kérdés: összességében megéri? Tímeáék példáját látva újra csak azt látjuk beigazolódni, hogy IGEN. Az ő sikertörténetük következik most.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Amikor otthont kerestünk magunknak, fontos volt számunkra, hogy Pest közeli településen legyen (mivel a fiunk a KSI-ben tornázik, így naponta ingázunk a fővárosba). A másik szempont az volt, hogy legyen önálló fűtési rendszere és legyen kút az udvaron. És egy valamit tudtunk még: nem szerettünk volna újépítésűt ingatlant venni, mert ismerősöktől számtalan horror történetet hallottunk ezek minőségéről.
 
Két évvel ezelőtt rátaláltunk aztán egy kádár-kockára Szadán, ami azonnal felkeltette az érdeklődésünket. Korábban egy idős bácsié volt, akinek az édesapja kőművesként dolgozott. Ő építette a házat, és szerencsére nagyon jó munkát végzett. Már az első megtekintés során éreztük, hogy ez a ház a miénk lesz!

ILYEN VOLT A HÁZ A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Mivel az ingatlan 1969-ben épült, és szinte eredeti állapotában volt, egy nagyobb lélegzetvételű renoválás elkerülhetetlen volt. Egy pár irreális árajánlat után azonban úgy döntöttünk, hogy magunk vágunk ebbe bele. A férjem vállalta, hogy a lehető legtöbb munkálatot levezényli ő. Így a benti-kinti festésen és a pincefal homokfúvós letakarításán kívül barátok segítségével mindent mi csináltunk.

Szerettük volna egy jól élhető, tágas, mindannyiunk számára szerethető otthont alkotni. Szeretjük ötvözni a régit az újjal ,és a ház elég karakteres volt, így amit tudtunk, azt megmentettük belőle. Ami pedig igazi különlegesség: a két gyermekünk (egyikük 12, a másik 15 éves) teljesen önállóan tervezte meg a maga szobáját, nekünk “csak” meg kellett valósítanunk azokat.

… ÉS ILYEN LETT

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Bár sok-sok munka van már mögöttünk, még közel sem vagyunk kész. Hátra van a szülői háló, amiben méreténél fogva (23 m2) kialakítunk majd egy saját kis fürdőszobát. Ezzel egyidőben tervezzük a nagy fürdő felújítását is, és a beltéri ajtók átfestését. Ezeket jövőre szeretnénk megvalósítani. A kertben is lesz még munkák: terveztünk egy tavat a régi trágyagödör-kerti WC helyére, illetve még egy tetőcsere is esedékes.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A felújítás igazi nehézsége az volt, hogy egy részét már a házban lakva valósítottuk meg. Ma már eljutottunk egy olyan állapotig, hogy szeretünk itt lakni, de őszintén bevallom: voltak mélypontjaink. Utólag viszont egyértelmű számunkra, hogy anyagilag jól jártunk a döntéseinkkel – pláne a mai árakat látva. Annak hála, hogy a lehető legtöbb dolgot magunk csináltuk meg, körülbelül a felét megspóroltuk a költségeknek. Ráadásul így biztosak lehettünk benne, hogy minden jó minőségben készült el, és nem lett sehonnan kispórolva sem az idő, sem az anyag.

A “részeredménnyel” pedig nagyon elégedettek vagyunk. Szeretjük, hogy egy “régi-új” házban élünk egy nagyon szép környéken.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin