Egy saját kézzel felújított kádár-kocka – Így kell megspórolni a költségek felét

“Amikor otthont kerestünk magunknak, fontos volt számunkra, hogy Pest közeli településen legyen (mivel a fiunk a KSI-ben tornázik, így naponta ingázunk a fővárosba). A másik szempont az volt, hogy legyen önálló fűtési rendszere és legyen kút az udvaron. És egy valamit tudtunk még: nem szerettünk volna újépítésűt ingatlant venni, mert ismerősöktől számtalan horror történetet hallottunk ezek minőségéről.
 
Két évvel ezelőtt rátaláltunk aztán egy kádár-kockára Szadán, ami azonnal felkeltette az érdeklődésünket. Korábban egy idős bácsié volt, akinek az édesapja kőművesként dolgozott. Ő építette a házat, és szerencsére nagyon jó munkát végzett. Már az első megtekintés során éreztük, hogy ez a ház a miénk lesz!

ILYEN VOLT A HÁZ A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Mivel az ingatlan 1969-ben épült, és szinte eredeti állapotában volt, egy nagyobb lélegzetvételű renoválás elkerülhetetlen volt. Egy pár irreális árajánlat után azonban úgy döntöttünk, hogy magunk vágunk ebbe bele. A férjem vállalta, hogy a lehető legtöbb munkálatot levezényli ő. Így a benti-kinti festésen és a pincefal homokfúvós letakarításán kívül barátok segítségével mindent mi csináltunk.

Szerettük volna egy jól élhető, tágas, mindannyiunk számára szerethető otthont alkotni. Szeretjük ötvözni a régit az újjal ,és a ház elég karakteres volt, így amit tudtunk, azt megmentettük belőle. Ami pedig igazi különlegesség: a két gyermekünk (egyikük 12, a másik 15 éves) teljesen önállóan tervezte meg a maga szobáját, nekünk “csak” meg kellett valósítanunk azokat.

… ÉS ILYEN LETT

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Bár sok-sok munka van már mögöttünk, még közel sem vagyunk kész. Hátra van a szülői háló, amiben méreténél fogva (23 m2) kialakítunk majd egy saját kis fürdőszobát. Ezzel egyidőben tervezzük a nagy fürdő felújítását is, és a beltéri ajtók átfestését. Ezeket jövőre szeretnénk megvalósítani. A kertben is lesz még munkák: terveztünk egy tavat a régi trágyagödör-kerti WC helyére, illetve még egy tetőcsere is esedékes.

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

A felújítás igazi nehézsége az volt, hogy egy részét már a házban lakva valósítottuk meg. Ma már eljutottunk egy olyan állapotig, hogy szeretünk itt lakni, de őszintén bevallom: voltak mélypontjaink. Utólag viszont egyértelmű számunkra, hogy anyagilag jól jártunk a döntéseinkkel – pláne a mai árakat látva. Annak hála, hogy a lehető legtöbb dolgot magunk csináltuk meg, körülbelül a felét megspóroltuk a költségeknek. Ráadásul így biztosak lehettünk benne, hogy minden jó minőségben készült el, és nem lett sehonnan kispórolva sem az idő, sem az anyag.

A “részeredménnyel” pedig nagyon elégedettek vagyunk. Szeretjük, hogy egy “régi-új” házban élünk egy nagyon szép környéken.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.