Ezekre nagyon figyelj! 5 jel, hogy eljött a csempefelújítás ideje

Ezekre nagyon figyelj! 5 jel, hogy eljött a csempefelújítás ideje

Bár a csempék nem tartoznak a könnyen kopó elemek közé a házban, előbb-utóbb eljön az ideje a felújításnak vagy a komplett cserének. Mivel a csempefelújítás költséges és fárasztó művelet, ráadásul nagy felfordulással jár, hajlamosak vagyunk halogatni ezt. Van azonban 5 egyértelmű jel, ami azt kiáltja, megérett a csempe a felújításra. Mutatjuk a listát!

Ötletládához ad!

Nézzük, mikor nem lehet halogatható már tovább a csempefelújítás:

A csempefelújítás jelei

1. Repedések tömkelege

Egy-két hajszálrepedés miatt még egyáltalán nem szükséges lecserélni vagy felújítani a csempéket, ám ha már szinte minden csempedarabon találunk ilyet, itt az ideje nekifognak a munkának. A felújítást festékkel elvégezhetjük mi is, a komplett cseréhez azonban érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a repedt csempék eltávolítása nem kis kihívás.

2. Penészes vagy koszos fuga

A tiszta fugáért folytatott küzdelem szélmalomharcnak tűnhet, hiszen előbb-utóbb eljön az a pont, amikor már nem lehet felszámolni a szennyeződéseket. A fuga felújító tollak ideig-óráig képesek elrejteni a problémát, ám ezek nem jelentenek tartós megoldást. Ha már a fugafestéken is átüt a probléma, akkor bizony itt az ideje a komolyabb munkálatoknak.

3. Eltűntethetetlen foltok

Az eltüntethetetlen foltokkal egy idő után kár szenvedni. A makacs szennyeződések levakarhatatlansága egyértelmű jele annak, hogy muszáj komoly csempefelújításba fogni. A teljes csempe csere itt még elkerülhető, ugyanis csempefestékkel vagy öntapadós fóliával megszüntethetjük a csúnya foltok éktelenkedését.

4. Kilazult csempék

A kilazult csempék vége szó szerint lóg a levegőben, hiszen tényleg csak idő kérdése, mikor pottyannak le. A kilazult csempéket ki is cserélhetjük teljesen, ám ha le tudjuk egyben szedni őket, a sértetlen darabokat vissza is tudjuk tenni.

5. Ódivatúak

Nem csak sérülés vagy folt miatt lehet szükség csempefelújításra. Az is kellő indok ecsetet vagy fóliát ragadni, ha egyszerűen már unalmas vagy ódivatúnak számítanak csempéink, de nem szeretnénk teljesen kicserélni őket. A csempefestés vagy fóliázás szerencsére olcsó, DIY módon is megvalósítható alternatíva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin