Forrás: Getty

Ezekre nagyon figyelj! 5 jel, hogy eljött a csempefelújítás ideje

Nézzük, mikor nem lehet halogatható már tovább a csempefelújítás:

A csempefelújítás jelei

1. Repedések tömkelege

Egy-két hajszálrepedés miatt még egyáltalán nem szükséges lecserélni vagy felújítani a csempéket, ám ha már szinte minden csempedarabon találunk ilyet, itt az ideje nekifognak a munkának. A felújítást festékkel elvégezhetjük mi is, a komplett cseréhez azonban érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a repedt csempék eltávolítása nem kis kihívás.

2. Penészes vagy koszos fuga

A tiszta fugáért folytatott küzdelem szélmalomharcnak tűnhet, hiszen előbb-utóbb eljön az a pont, amikor már nem lehet felszámolni a szennyeződéseket. A fuga felújító tollak ideig-óráig képesek elrejteni a problémát, ám ezek nem jelentenek tartós megoldást. Ha már a fugafestéken is átüt a probléma, akkor bizony itt az ideje a komolyabb munkálatoknak.

3. Eltűntethetetlen foltok

Az eltüntethetetlen foltokkal egy idő után kár szenvedni. A makacs szennyeződések levakarhatatlansága egyértelmű jele annak, hogy muszáj komoly csempefelújításba fogni. A teljes csempe csere itt még elkerülhető, ugyanis csempefestékkel vagy öntapadós fóliával megszüntethetjük a csúnya foltok éktelenkedését.

4. Kilazult csempék

A kilazult csempék vége szó szerint lóg a levegőben, hiszen tényleg csak idő kérdése, mikor pottyannak le. A kilazult csempéket ki is cserélhetjük teljesen, ám ha le tudjuk egyben szedni őket, a sértetlen darabokat vissza is tudjuk tenni.

5. Ódivatúak

Nem csak sérülés vagy folt miatt lehet szükség csempefelújításra. Az is kellő indok ecsetet vagy fóliát ragadni, ha egyszerűen már unalmas vagy ódivatúnak számítanak csempéink, de nem szeretnénk teljesen kicserélni őket. A csempefestés vagy fóliázás szerencsére olcsó, DIY módon is megvalósítható alternatíva.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.