Ezekre nagyon figyelj! 5 jel, hogy eljött a csempefelújítás ideje

Ezekre nagyon figyelj! 5 jel, hogy eljött a csempefelújítás ideje

Bár a csempék nem tartoznak a könnyen kopó elemek közé a házban, előbb-utóbb eljön az ideje a felújításnak vagy a komplett cserének. Mivel a csempefelújítás költséges és fárasztó művelet, ráadásul nagy felfordulással jár, hajlamosak vagyunk halogatni ezt. Van azonban 5 egyértelmű jel, ami azt kiáltja, megérett a csempe a felújításra. Mutatjuk a listát!

Ötletládához ad!

Nézzük, mikor nem lehet halogatható már tovább a csempefelújítás:

A csempefelújítás jelei

1. Repedések tömkelege

Egy-két hajszálrepedés miatt még egyáltalán nem szükséges lecserélni vagy felújítani a csempéket, ám ha már szinte minden csempedarabon találunk ilyet, itt az ideje nekifognak a munkának. A felújítást festékkel elvégezhetjük mi is, a komplett cseréhez azonban érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a repedt csempék eltávolítása nem kis kihívás.

2. Penészes vagy koszos fuga

A tiszta fugáért folytatott küzdelem szélmalomharcnak tűnhet, hiszen előbb-utóbb eljön az a pont, amikor már nem lehet felszámolni a szennyeződéseket. A fuga felújító tollak ideig-óráig képesek elrejteni a problémát, ám ezek nem jelentenek tartós megoldást. Ha már a fugafestéken is átüt a probléma, akkor bizony itt az ideje a komolyabb munkálatoknak.

3. Eltűntethetetlen foltok

Az eltüntethetetlen foltokkal egy idő után kár szenvedni. A makacs szennyeződések levakarhatatlansága egyértelmű jele annak, hogy muszáj komoly csempefelújításba fogni. A teljes csempe csere itt még elkerülhető, ugyanis csempefestékkel vagy öntapadós fóliával megszüntethetjük a csúnya foltok éktelenkedését.

4. Kilazult csempék

A kilazult csempék vége szó szerint lóg a levegőben, hiszen tényleg csak idő kérdése, mikor pottyannak le. A kilazult csempéket ki is cserélhetjük teljesen, ám ha le tudjuk egyben szedni őket, a sértetlen darabokat vissza is tudjuk tenni.

5. Ódivatúak

Nem csak sérülés vagy folt miatt lehet szükség csempefelújításra. Az is kellő indok ecsetet vagy fóliát ragadni, ha egyszerűen már unalmas vagy ódivatúnak számítanak csempéink, de nem szeretnénk teljesen kicserélni őket. A csempefestés vagy fóliázás szerencsére olcsó, DIY módon is megvalósítható alternatíva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin