Forrás: Getty

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

1. Rossz minőségű bútorok vásárlása

Egy sámli vagy éjjeliszekrény esetében belefér, hogy az olcsóbb, kevésbé jó minőségű darab mellett tegyük le a voksunkat, konyhafelújítás szempontból azonban ez a legnagyobb hibák egyike. Például rengeteg bosszúságot okozhat egy rosszul kiválasztott pult, hiszen dolgozni sem tudunk rajta megfelelően, és csak feleslegesen költötted a pénzt.

2. Kevés tárolóhely kialakítása

A konyhafelújítás során elsősorban az új, szép konyhára gondolunk, és arra, hogy az végre az aktuális ízlésünknek megfelelően néz majd ki. Emiatt pedig háttérbe szorulhatnak fontos szempontok, például a kellő mennyiségű tároló kialakítása. Nem csak a mennyiség fontos a tárolásnál, hanem az is, hogy a hétköznapokban könnyen hozzáférhetők és rendben tarthatók legyenek ezek a helyek.

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során
Forrás: Getty

3. Túlzsúfoltság

Attól, mert valami a tervek alapján elfér a konyhában, még nem jelenti azt, hogy az a hétköznapi használat során is működni fog. Ez igaz bútorok tekintetében is, de a konyhapultot, polcokat, szekrényeket sem érdemes túl zsúfoltra megcsinálni, mert sok bosszúságot fog okozni a helyhiány. Inkább számoljunk mindig plusz hellyel, mert tuti jól fog jönni minden plusz centi.

4. A „háromszög” elfelejtése

A lakberendezők a konyhai „háromszög” alatt a mosogatót, a sütőt és a hűtőt értik. A profik szerint ezt a háromszöget úgy kell kialakítani, hogy a mindennapos sütés-főzés közben könnyen és gyorsan elérhetők legyenek ezek a pontok.

5. Elhamarkodott tervek

Ha végre lehetőségünk nyílik konyhát felújítani, az izgatottság miatt hajlamosak vagyunk elkapkodni. Ez pedig óriási hiba! A tervekre mindig érdemes aludni néhányat, kikérni minél több hozzáértő véleményét, és az sem utolsó szempont, hogy utána nézzünk minden új szerzeménynek az online hozzászólásokban.

6. Konnektorok és lámpák rossz elhelyezése

A konyhafelújításnál elsődleges szempontnak kell lennie az elektromos hálózatnak ­– beleértve a világítást is. Hiszen minden konyhai eszköz árammal működik, ezért fontos, hogy sok könnyen hozzáférhető konnektorunk legyen. A lámpákat a munkaterületekhez érdemes igazítani, tehát kell egy csillár vagy egy fénysor a pult fölé, valamint egy a sütő-tűzhely fölé.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.