6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

A konyhafelújítás alapvetően egy jó és izgalmas projekt, azonban pár hiba képes az egész folyamatot leárnyékolni. Átgondolt döntéseket kell hozunk, különben a rengeteg pénz és energia, amit a konyha felújítására fordítottunk, kárba vész. Összegyűjtöttük egy helyre a leggyakoribb komoly hibákat, hogy Te biztosan ne kövesd el őket.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Rossz minőségű bútorok vásárlása

Egy sámli vagy éjjeliszekrény esetében belefér, hogy az olcsóbb, kevésbé jó minőségű darab mellett tegyük le a voksunkat, konyhafelújítás szempontból azonban ez a legnagyobb hibák egyike. Például rengeteg bosszúságot okozhat egy rosszul kiválasztott pult, hiszen dolgozni sem tudunk rajta megfelelően, és csak feleslegesen költötted a pénzt.

2. Kevés tárolóhely kialakítása

A konyhafelújítás során elsősorban az új, szép konyhára gondolunk, és arra, hogy az végre az aktuális ízlésünknek megfelelően néz majd ki. Emiatt pedig háttérbe szorulhatnak fontos szempontok, például a kellő mennyiségű tároló kialakítása. Nem csak a mennyiség fontos a tárolásnál, hanem az is, hogy a hétköznapokban könnyen hozzáférhetők és rendben tarthatók legyenek ezek a helyek.

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során
Forrás: Getty

3. Túlzsúfoltság

Attól, mert valami a tervek alapján elfér a konyhában, még nem jelenti azt, hogy az a hétköznapi használat során is működni fog. Ez igaz bútorok tekintetében is, de a konyhapultot, polcokat, szekrényeket sem érdemes túl zsúfoltra megcsinálni, mert sok bosszúságot fog okozni a helyhiány. Inkább számoljunk mindig plusz hellyel, mert tuti jól fog jönni minden plusz centi.

4. A „háromszög” elfelejtése

A lakberendezők a konyhai „háromszög” alatt a mosogatót, a sütőt és a hűtőt értik. A profik szerint ezt a háromszöget úgy kell kialakítani, hogy a mindennapos sütés-főzés közben könnyen és gyorsan elérhetők legyenek ezek a pontok.

5. Elhamarkodott tervek

Ha végre lehetőségünk nyílik konyhát felújítani, az izgatottság miatt hajlamosak vagyunk elkapkodni. Ez pedig óriási hiba! A tervekre mindig érdemes aludni néhányat, kikérni minél több hozzáértő véleményét, és az sem utolsó szempont, hogy utána nézzünk minden új szerzeménynek az online hozzászólásokban.

6. Konnektorok és lámpák rossz elhelyezése

A konyhafelújításnál elsődleges szempontnak kell lennie az elektromos hálózatnak ­– beleértve a világítást is. Hiszen minden konyhai eszköz árammal működik, ezért fontos, hogy sok könnyen hozzáférhető konnektorunk legyen. A lámpákat a munkaterületekhez érdemes igazítani, tehát kell egy csillár vagy egy fénysor a pult fölé, valamint egy a sütő-tűzhely fölé.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin