6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

A konyhafelújítás alapvetően egy jó és izgalmas projekt, azonban pár hiba képes az egész folyamatot leárnyékolni. Átgondolt döntéseket kell hozunk, különben a rengeteg pénz és energia, amit a konyha felújítására fordítottunk, kárba vész. Összegyűjtöttük egy helyre a leggyakoribb komoly hibákat, hogy Te biztosan ne kövesd el őket.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Rossz minőségű bútorok vásárlása

Egy sámli vagy éjjeliszekrény esetében belefér, hogy az olcsóbb, kevésbé jó minőségű darab mellett tegyük le a voksunkat, konyhafelújítás szempontból azonban ez a legnagyobb hibák egyike. Például rengeteg bosszúságot okozhat egy rosszul kiválasztott pult, hiszen dolgozni sem tudunk rajta megfelelően, és csak feleslegesen költötted a pénzt.

2. Kevés tárolóhely kialakítása

A konyhafelújítás során elsősorban az új, szép konyhára gondolunk, és arra, hogy az végre az aktuális ízlésünknek megfelelően néz majd ki. Emiatt pedig háttérbe szorulhatnak fontos szempontok, például a kellő mennyiségű tároló kialakítása. Nem csak a mennyiség fontos a tárolásnál, hanem az is, hogy a hétköznapokban könnyen hozzáférhetők és rendben tarthatók legyenek ezek a helyek.

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során
Forrás: Getty

3. Túlzsúfoltság

Attól, mert valami a tervek alapján elfér a konyhában, még nem jelenti azt, hogy az a hétköznapi használat során is működni fog. Ez igaz bútorok tekintetében is, de a konyhapultot, polcokat, szekrényeket sem érdemes túl zsúfoltra megcsinálni, mert sok bosszúságot fog okozni a helyhiány. Inkább számoljunk mindig plusz hellyel, mert tuti jól fog jönni minden plusz centi.

4. A „háromszög” elfelejtése

A lakberendezők a konyhai „háromszög” alatt a mosogatót, a sütőt és a hűtőt értik. A profik szerint ezt a háromszöget úgy kell kialakítani, hogy a mindennapos sütés-főzés közben könnyen és gyorsan elérhetők legyenek ezek a pontok.

5. Elhamarkodott tervek

Ha végre lehetőségünk nyílik konyhát felújítani, az izgatottság miatt hajlamosak vagyunk elkapkodni. Ez pedig óriási hiba! A tervekre mindig érdemes aludni néhányat, kikérni minél több hozzáértő véleményét, és az sem utolsó szempont, hogy utána nézzünk minden új szerzeménynek az online hozzászólásokban.

6. Konnektorok és lámpák rossz elhelyezése

A konyhafelújításnál elsődleges szempontnak kell lennie az elektromos hálózatnak ­– beleértve a világítást is. Hiszen minden konyhai eszköz árammal működik, ezért fontos, hogy sok könnyen hozzáférhető konnektorunk legyen. A lámpákat a munkaterületekhez érdemes igazítani, tehát kell egy csillár vagy egy fénysor a pult fölé, valamint egy a sütő-tűzhely fölé.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin