6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során

A konyhafelújítás alapvetően egy jó és izgalmas projekt, azonban pár hiba képes az egész folyamatot leárnyékolni. Átgondolt döntéseket kell hozunk, különben a rengeteg pénz és energia, amit a konyha felújítására fordítottunk, kárba vész. Összegyűjtöttük egy helyre a leggyakoribb komoly hibákat, hogy Te biztosan ne kövesd el őket.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Rossz minőségű bútorok vásárlása

Egy sámli vagy éjjeliszekrény esetében belefér, hogy az olcsóbb, kevésbé jó minőségű darab mellett tegyük le a voksunkat, konyhafelújítás szempontból azonban ez a legnagyobb hibák egyike. Például rengeteg bosszúságot okozhat egy rosszul kiválasztott pult, hiszen dolgozni sem tudunk rajta megfelelően, és csak feleslegesen költötted a pénzt.

2. Kevés tárolóhely kialakítása

A konyhafelújítás során elsősorban az új, szép konyhára gondolunk, és arra, hogy az végre az aktuális ízlésünknek megfelelően néz majd ki. Emiatt pedig háttérbe szorulhatnak fontos szempontok, például a kellő mennyiségű tároló kialakítása. Nem csak a mennyiség fontos a tárolásnál, hanem az is, hogy a hétköznapokban könnyen hozzáférhetők és rendben tarthatók legyenek ezek a helyek.

6 komoly hiba, amit elkövethetünk konyhafelújítás során
Forrás: Getty

3. Túlzsúfoltság

Attól, mert valami a tervek alapján elfér a konyhában, még nem jelenti azt, hogy az a hétköznapi használat során is működni fog. Ez igaz bútorok tekintetében is, de a konyhapultot, polcokat, szekrényeket sem érdemes túl zsúfoltra megcsinálni, mert sok bosszúságot fog okozni a helyhiány. Inkább számoljunk mindig plusz hellyel, mert tuti jól fog jönni minden plusz centi.

4. A „háromszög” elfelejtése

A lakberendezők a konyhai „háromszög” alatt a mosogatót, a sütőt és a hűtőt értik. A profik szerint ezt a háromszöget úgy kell kialakítani, hogy a mindennapos sütés-főzés közben könnyen és gyorsan elérhetők legyenek ezek a pontok.

5. Elhamarkodott tervek

Ha végre lehetőségünk nyílik konyhát felújítani, az izgatottság miatt hajlamosak vagyunk elkapkodni. Ez pedig óriási hiba! A tervekre mindig érdemes aludni néhányat, kikérni minél több hozzáértő véleményét, és az sem utolsó szempont, hogy utána nézzünk minden új szerzeménynek az online hozzászólásokban.

6. Konnektorok és lámpák rossz elhelyezése

A konyhafelújításnál elsődleges szempontnak kell lennie az elektromos hálózatnak ­– beleértve a világítást is. Hiszen minden konyhai eszköz árammal működik, ezért fontos, hogy sok könnyen hozzáférhető konnektorunk legyen. A lámpákat a munkaterületekhez érdemes igazítani, tehát kell egy csillár vagy egy fénysor a pult fölé, valamint egy a sütő-tűzhely fölé.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin