Forrás: Getty

#vegyélhazait – Őszi dekoráció kizárólag magyar alkotók munkáiból

ella – fawn from the garden

Pataky Gabriella vagyok, de röviden Ella, a Fawn from the Garden-től. Tavaly januárban indítottam el a régóta dédelgetett álmomat, a saját vállalkozásomat, ahol egyszerre fogadok mindkét szakmámban munkát, azaz grafikai tervezést, valamint virágkötői munkálkodást is (ezt egyenlőre csak száraz virágból). 

Mindig is olyannal szerettem volna foglalkozni, ami örömmel tölt el engem is, és másokat is, feltölt, és úgy érzem, motivál újra és újra. A természet inspirál, ezt a munkáimba igyekszem is minél inkább belecsempészni, legyen szó meghívótervezésről, kopogtatóról, egy nagy esküvői ajánlatról vagy akár egy koszorúkészítő workshopról, ahol az emberek picit lelassulhatnak és kiszakadhatnak a mindennapi forgatagból alkotás közben.

Az ősz mindig is kedves volt a szívemnek, a bekuckózós idő, a sok színes falevél, és az egyre jobban édes fahéjas illatok. Már nagyon vártam, hogy eljöjjön ez az időszak, és belevethessem magam a rengeteg fűszeres alapanyagba, és újra pumpkin spice koszorúkat készíthessek, amik idén is elérhetőek. De ezek mellet még készülök sok újdonsággal, amiért érdemes lesz ellátogatni az oldalamra.

Elérhetőség:

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

Gerendás Paula festőművész

Felújítasz, építkezel és igényesen szeretnéd az új otthonodat berendezni? Üresek a falak, mert régóta nem találsz pont oda illő egyedi alkotást, amely tetszik is?

Gerendás Paula festőművész képeit szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani, aki főként a természet adta inspirációk alapján készíti egyedi festményeit, amelyek mind egy modern, mind egy klasszikus enteriőrben megállják helyüket.

Paula nem csak megfest egy képet, hanem az a célja, hogy a téma, a formák, a sajátos ecsetkezelés simogassa a lelket, és egy olyan “természetes” érzetet teremtsen, amelyre mélyről jövő igény van bennünk, és ezt a látványt befogadva felemelje a szemlélőt.

Legszebb őszi alkotásaiból válogattunk, amely képek itt érhetőek el:: https://www.gerendasgaleria.com

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

helART

  • Fajátékok és dekorációk
  • Állatcsaládok fából
  • Lakásdekorációk és lakberendezési tárgyak
  • Waldorf és Montessori ihletésű játékok és dekorációk
  • Alkotó csomagok szezonális tematikával

Weboldal: https://www.helart.hu/

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Yana design decor

3 éve foglalkozom dekorációk készítésével. Tolmácsként és fordítóként dolgoztam előtte, és mellette kikapcsolódásból készítettem dekorációkat. Kezdetben főleg otthoni díszeket készítettem, aztán ez kiegészült esküvői dekorációkkal. Munkáim közt szerepelnek meseboxok, tavaszi nyuszifák, őszi tökdekorációk és minden alkalomra vihető virágos üvegbúrák.  Munkáim a www.yanadesign.hu oldalon megtekinthetőek, ahol minden elérhetőségem megtalálható. 

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

Papírkertem

Az ősz kedvesen játszik a színekkel, megannyi lehetőséget ad egy alkotó számára. Évek múltán is lenyűgöznek, hogy milyen nagyszerű alkotásokat lehet létrehozni ezekből a szépséges papírokból.

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Niko Surprise

Szőke-Kirs Nikolett vagyok, a Niko Surprise virágműhely tulajdonosa. Több mint 10 éve vagyok virágkötő. 5 évig vezettem saját üzletemet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A tavalyi év folyamán költözés miatt az üzletemet bezártam, ez év januárjától pedig már Pest megyében folytatom az alkotást, virágműhelyemben. Törekszem mindig megújulni és különlegeset, egyedit alkotni. Az idei őszi dekorációim elkészítéséhez hazai kézművesek által készített beton kaspókat, illetve bársony és beton tököket használtam.  Mindegyiket én festettem, és élethű, maradandó virágokkal díszítettem.

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Bebo szappan

Meretei Diána vagyok, Pécsett élő 3 gyermekes édesanya, óvónéni. Mindig szerettem kézműveskedni. Egy ideje pálmaolaj mentes natúr szappanokat készítek a családnak, a legkisebb gyermekem születését követően viszont  beszippantott a szappanvirágok csodálatos világa. Jelenleg ebben próbálom kiélni a kreativitásom, amikor a pici babám alszik. A virágokat saját kezűleg készítem, színezem és illatosítom. Minden darab egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, két ugyanolyat létrehozni szinte lehetetlen. Gyerekkorom óta magával ragadott a természet. Imádok nagy kirándulásokat tenni, csodálni a színek változását, beszívni a harmatos fű illatát, reggelente fázni a felkelő nap felé futva, érezni, hogy élek. Ezek az érzések inspiráltak az őszi témájú szappanvirág dekorációim elkészítése közben. Alkotásaimmal próbálok igazodni az évszakokhoz, ünnepekhez, de szívesen vállalom bármilyen egyedi elképzelés megvalósítását. 

Elérhetőségeim:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

BOG-Bogi Otthoni Garázsa

Régiből újat, egyedi, élettel és történettel teli tárgyakat varázsolok, amik mesélnek. Koszorúk, kopogtatók, asztaldíszek, virágboxok, ajándék és dekorációs tárgyak bármilyen alkalomra és ünnepekre, valamint komplett dekorációs szolgáltatás esküvőre és workshopok.

Elérhetőségem: www.facebook.com/bogiotthonigarazsa/

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Kmedi dekor

Kókainé Mohácsi Edit a nevem, amiből született a Kmedi dekor elnevezés (röviden mindig K.M.Edi-nek írom magam, mert szeretem az Edit keresztnév helyett az Edi becézést). 2 gyermekes édesanya vagyok, (Marcell 10, Konrád 4 éves). Van egy csodálatos férjem, aki mindenben támogat. Minden esetben 100%-ig egymás mellett állunk, támogatjuk és erősítjük egymást. Több szakmám és két diplomám van (szociális területen), legmagasabb végzettségemet a Pécsi Tudományegyetemen szereztem, mint szociálpolitus (MA). 2018 decemberéig dolgoztam az állami szférában. 2018 decemberében – hosszas várakozás után – tudtuk meg, hogy második gyermekünk érkezik családunkba. Várandósságomat veszélyeztetett terhesként, itthon töltöttem. Ez idő alatt kezdtem el dekorációkkal foglalkozni, saját célra. Konrád születése után 1 évvel létrehoztam a Kmedi dekor oldalt, és elkezdtem megmutatni elkészített dekorációmat, követőket gyűjteni. Közben fő profilunk alapja lett az Mdf, és mára már szinte minden dekorációm alapanyaga, melyeket a férjem készít el, hogy én tovább dekoráljam azokat. 1 év alatt vállalkozássá nőtte ki magát, és a férjem teljesértekű munkatársam is lett. Mindent én tervezek, rajzolok és álmodok meg, a férjem pedig megvalósítja, “életre kelti”. Azt gondolom, hogy nélküle egy lennék a jelenleg rengeteg dekoráció készítésével foglalkozók közül. A GYES után döntenem kellett, hogy visszatérek-e az állami szférába dolgozni, vagy továbbra is az álmaimat élem és valósítom meg. Utóbbi mellett döntöttünk! Véleményünk szerint az erősségünk a folyamatos megújulásban és kitartásban rejlik. Célunkká vált a folyamatos megújulás, mert tudjuk, hogy ebben a felgyorsult világban, ahol napi szinten rengeteg inger ér bennünket, igazán figyelemfelkeltőnek, egyedinek kell lenni, hogy az érdeklődést fent tudjuk tartani!

Galéria / 9 kép

Megnézem a galériát

Florita

“A virágok gyorsan lehullnak, ezért nincs sok időnk, hogy örömünket leljük bennük. Ámde ha ezt az időt jól használjuk fel, gyönyörű, örök emlékeink maradnak róla.” Sziasztok, Manhertz Rita virágkötő vagyok . Műhelyemben élő és művirág díszek, csokrok készítésével foglalkozom. Egyedi elképzelések megvalósítását is vállalom.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.