#vegyélhazait – Különleges festmények kizárólag magyar alkotók munkáiból

#vegyélhazait – Különleges festmények kizárólag magyar alkotók munkáiból

Gyengéd a kortárs művészet, és szereted ezt viszont látni otthonodban is? Akkor most figyelj: káprázatos alkotásokat hoztunk, ráadásul valamennyi hazai alkotók keze munkáját dicséri.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Villányi Borlekvár

Obsitos Ildikó buddhista tanító, filozófiai bölcsész, a Borlekvár Manufaktúra tulajdonosa. Buddhista tanítóként a gyerekekkel való foglalkozás során  a mandala készítés, festés, az alkotó tevékenység mindennapi része volt korábban is az életemnek. 2020-ban, a karantén időszakában találkoztam a dottilizmussal, a pontfestéses technikával.

Technika: A pontfestés (dottilizmus) mostanában nagyon népszerű technikája visszavezethető a világ legősibb aborigilális (ausztrál őslakosok) művészetére.  A dotillizmus nagyon hasonlít a pointillizmusra,  ám lényeges különbség  hogy amíg a pointillista festők törekedtek az élethű ábrázolásra, és sűrű ecsetvonások gyakorta egymást fedve alkottak egy festményt,  a dotillizmus inkább absztrakt ábrázolás, illusztráció, szimbólumrendszer, ahol a pontokat lehetőleg minél szabályosabban helyezzék el,  a pontok között kis helyet kihagyva, hogy az alap háttérszín is értelmet nyerjen.

E-mail cím: borlekvarmanufaktura@gmail.com

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Shambalandi

G.Nagy Andrea vagyok 1975 Május 4.-én születtem. Sopron mellett, egy szép kis határmenti faluban élek a családommal. Művészi “vénámat” apai ágról örököltem, édesapám családjában sok tehetséges, ügyes kézzel megáldott családtag van. Hálás vagyok a sorsnak, hogy engem sem hagyott ki a sorból! Kisiskolás tanítóm már első osztályban úgy említett ,hogy “arany kezű Andreám”, talán valamint már láthatott, amiben én sokáig nem hittem, hiszen a munkáimat először csak a szűk család tagjainak mutattam meg. Folyamatos “tanulás ” az életem,  mert hatalmas a kíváncsiságom a különböző technikák megismerése után, legyen az akár festészet, kerámiázás, különböző üveg technikák, tűzzománc képek vagy akár ékszerkészítés. Szeretek elmerülni azokban az alkotó energiákban, amik a munka folyamata alatt megtalálnak, és a tiszta jelen pillanatában tartanak.

Festményeimet főként akril festékkel festem, selyemfényű lakkal kezelem. Volt olyan időszak amikor csak miniatűr festészettel foglalkoztam, de ma már nagyméretű festményeim is vannak.v Vászonra, falapra vagy akár tojásra is készülnek munkáim, különböző témával. 2022 februárjában az megtiszteltetés ért, hogy tagja lehetek az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesületének, ahol minősített kézművesként termékeimmel képviselhetem a régió kézműves szektorát.

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Bamboo

Juhász Magdus vagyok, kb 8-10 éve kezdtem el foglalkozni a kreatív alkotással, amit én örömfestésnek nevezek és élek meg. A mindennapokban is minden inspirál – legyen az egy fényjáték vagy szín megcsillanása, amit a vásznon alkotok meg. Folyamatosan alkotok, fejlesztem magam, néha úgy érzem, a világ összes vászna sem elég ahhoz, hogy mindent megfessek, ami a fejemben vagy a lelkemben van

Galéria / 32 kép

Megnézem a galériát

Eszeki Kreatív Műhely

Bidlek Andrea vagyok, 2008-ban végeztem dekoratőr-kirakatrendezőként. Vállalkozásom az Eszeki Kreatív Műhely, ahol kézzel festett dekorációkat készítek, legyen az vászon kép vagy bármi más, amivel díszíthetjük otthonunkat (pl. ajtótábla, lambéria deszka, karácsonyi gömbdísz, bakelit lemez, fa korongok hűtőmágnesként vagy akasztható díszként, vagy bármi más, amire festeni lehet.) Többnyire akril festékkel dolgozom, de felkérésre szívesen készítek grafit portrékat is. 

Oldalam elérhetősége a Facebookon: www.facebook.com/profile.php?id=100076186602808

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Szín-biózis

Talabér Angelika vagyok. Lányommal Ludrik Angelikával mindketten autodidakta módon alkotunk. Két különböző stílus és színvilág, amit képviselünk, így széles a választék a festményeink között.Szeretettel ajánlom a színek kedvelőinek oldalainkat, ahol megtekinthetik alkotásainkat.

Elérhetőségeink:

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Piktor Tanoda

Mulik Tünde vagyok a ZAM Zöld Alma Műterem és a Piktor Tanoda tulajdonosa. Miután a hétköznapi taposómalomban már nem találtam önmagam, 2016-banelindítottam vállalkozásomat. Mindig is vonzott a festés és a színek varázsa, hiányzott az életemből a kreativitás megélése, így vállalkozásomat erre a területre építettem fel. Leginkább alkohol inkkel, akvarellel és vegyes technikával készítek festményeket. A műtermemben, mely a 11. kerületben, a Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében található képzőművészeti és kézműves workshopokat is tartok.
Kollázs képeimen törekszem a természetes és újrahasznosított anyagok használatára, ezért is lett azonnal nagy szerelem az alkoholos tintával való alkotás, mert nem műgyanta (epoxi) alapu, mégis könnyed, légies képet lehet készíteni vele. A csodásan élénk, vibráló tintafesték rengeteg lehetőséget rejt magában megtapasztalva az absztrakt képalkotás flow élményét, elmerülve a színek világában kiélhetem a bennem rejlő kretivitást.

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

BruckT

Vallom, hogy: ” Bármilyen tehetséged van, használd azt. Az erdő is túl csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni.” Henry van Dyke

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Rózsaszín fürdőszoba inspirációk: nem mindennapi szín a nem mindennapi eredményért

A fürdőszoba dekorálása kapcsán az különleges színek, mint a rózsaszín, szinte sosem kerülnek képbe. Pedig a rózsaszín árnyalatnak köszönhetően minimális erőfeszítéssel is csodaszép, sikkes eredményt lehet elérni a fürdőben. Lássuk is a legszebbeket!

Stílus Lakó konténer házak – Ez a koncepció lenne a jövő?

Szinte futótűzként terjednek a lakó konténer házak, hiszen rengeteg érv szól mellettük, és egyre könnyebben hozzáférhetők is. Az Instagram is tele van csodaszép, látványos konténer ház enteriőrökkel, ezért nem csoda, hogy napról napra többen kapnak kedvet hozzá. Ismerkedj meg Te is ezzel a (már nem is annyira) új trenddel!

Tipp Tavaszi nagytakarítás: a legfontosabb trükkök, hogy gyorsan haladj a feladatokkal

A tavaszi nagytakarítás egy nehéz és fárasztó feladat, főleg akkor, ha nem tudod, hogyan is lenne érdemes belekezdeni. Van azonban néhány praktika, ami sokat segít a szervezésben, és időt, valamint energiát spórol nekik. Nézzük, mik ezek.

Stílus Fehér bejárati ajtó – Stílusos megoldások, amikből te is inspirálódhatsz

A fehér bejárati ajtó a minimalizmusnak köszönhetően egyre népszerűbb, így nem csoda, hogy a profi lakberendezők is egyre több gyönyörű megoldással rukkolnak elő. Hoztunk néhány inspirációt a fehér ajtókhoz, és néhány dekorációs tippet is.

Gyerek Last minute húsvéti tojáskereső DIY ötletek – Ilyen tasakokba rejtheted a finomságokat!

Nyakunkon a húsvéti, így a húsvéti nyuszinak fogy az ideje, hogy mindent előkészítsen a tojáskereséshez. Miután beszerezte az összes finomságot, már csak ötletesen el kell rejtenie azokat. A következő DIY tippeknek hála gyorsan és egyszerűen be tudsz segíteni majd a nyuszinak, hogy a tojáskeresés valódi élmény legyen a kicsik számára.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin