Forrás: Getty

#vegyélhazait – És dekoráld azzal a falakat

City-line

Fazekas Frankó Mária vagyok, három fantasztikus gyermek büszke édesanyja és a Cityline megalkotója. Az otthonunkban készített Cityline-ok a hobbim és a munkám egyesítése. Számítógépes tervező program segítségével rajzolom meg a városok részleteit, és minden darabot kézzel festek meg. Célom, hogy azokat az emlékeket és élményeket hozzam el a megrendelő otthonába, amelyeket a kedvenc városukban gyűjtöttek. A Cityline-okat olyan dekorációként tervezem, amelyek segítenek újraélni ezeket a pillanatokat, és gondolatban visszarepülni a kedvenc városba minden nap. Inspirálva érzem magam, amikor láthatom, hogy az alkotásaim hogyan adnak örömet és idéznek emlékeket sokaknak.

MI IS AZ A CITYLINE?

A Cityline-ok olyan városlátkép fali dekorációk, melyek letisztult és elegáns, minimalista stílusban készülnek. Minden nagyvárosnak megvan a saját csodája, és ezeket a csodákat örökítjük meg az adott Cityline-on. A városok fából készülnek lézervágással a megrendelő által megadott méretben, majd választott színre festés után minden város kap egy kenderolaj védőréteget. A legtöbb város 57 cm hosszúságban kelt el, de a 100 cm-es városok iránt is sokan érdeklődnek, az új házhozszállításnak köszönhetően egyre többen. Vannak egyedi megrendelések, mikor a Megrendelő határozza meg, hogy az általa kiválasztott város mely épületei legyenek a látképen, és milyen sorrendben, sokszor személyes emlékeket felidézve ezzel. Nem ritka az sem, ha kedvenc hegyeket, tevékenységeket (pl. kirándulás) jelenítünk meg a fali dekorokon. Minden Cityline mellé kísérő anyagokat is adunk, hogy az élmény teljes legyen. A városleírás bemutatja a város jellegzetességeit, történelmét és fontos helyszíneit. A mellékelt használati útmutató pedig segítséget nyújt a dekoráció egyszerű és biztonságos elhelyezéséhez a falra. A kétoldalú ragasztókockák segítenek abban, hogy a Cityline-t eltartsa a fal felületétől, létrehozva egy finom árnyékot a falon, ezzel 3D hatást teremtve.

Elérhetőségek:

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Lucmilla

Móni vagyok, a Lucmilla alkotója, vállalkozásunkat a férjemmel álmodtuk meg közösen, a mindennapokban ő a legnagyobb támogatóm. Munkám során -többek között – baba és gyermekszobába illő, egyedi fali dekorációkat készítek pamutkötél és különböző fonalak felhasználásával. Alkotásaim mindig egyediek, a megrendelőimmel közösen álmodjuk meg milyen színvilágú dísz készüljön.

Elérhetőségeim: 

Galéria / 5 kép

Megnézem a galériát

Galleria Nova

Novák Tímea vagyok, absztrakt művészettel és grafikai tervezéssel foglalkozom. 

Vizuális kommunikáció szakos diplomám megszerzése után évekig tervezőgrafikusként tevékenykedtem. Gyermekeim születése óta fordultam nagyobb figyelemmel a festészeti felfedezések felé. 

Gyermekkorom óta foglalkoztat a teremtő-alkotó folyamat tanulmányozása és átélése, ebben a festészet mindig sokat segített. A színek-formák-struktúrák eszközeit azóta használom belső világom kiterjesztésére és bemutatására. Az utóbbi években ez felerősödött bennem. Érdekel a belső terek festményeim által keltett dinamikája. Szeretek nagyobb méretű közösségi terekben gondolkodni, így képeimet is nagy méretűre tervezem. Egy olyan sajátos absztrakt vizuális nyelvet hozok létre minden egyes alkotási folyamattal, amely mélyreható és elgondolkodtató módon közvetíti érzelmeimet, tapasztalataimat és észleléseimet. Festményeim egyfajta automatizált módon válnak élővé. Ez egy meditációs művészet, ahol jelenlévő energetikai kódok áramlanak át rajtam, és manifesztálódnak a vásznon. Igyekszem nem irányítani az eseményt, csak hagyni, hogy megtörténjen. Ez az univerzummal kapcsolódó pillanat mély megértést és megnyugvást hozhat számunkra. Szenvedélyem tehát a festészeti kreatív teremtésben való elmélyülés és az eközben átélt energiák közvetítése festményeim kódolt üzenetei által.

Eszközeim ebben a folyamatban az akril vagy olaj festékek, illetve vegyes technikákat is alkalmazok.

Alkotásaim a következő helyeken érhetőek el:

Elérhetőségeim:

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

InkRabbitArt

Pécsek Adrienn vagyok. Gyermekkorom óta érdekel a művészet. Tanulmányaimat Kaposváron végeztem, középfokon grafikusként, a főiskolán látványtervezőként szereztem diplomát. Ezt követően nyomdai előkészítő grafikusként dolgoztam évekig, de mindig is a képzőművészetre szerettem volna koncentrálni. 2022-ben kezdtem újra festeni. Elsősorban olaj- és akrilfestményeket készítek. Festményeim témája a természet, gyakran a közeli környezetemből merítve. A természetet és a tájakat kissé absztrahált, egyszerűsített formában ábrázolom, belső világomat, gondolataimat is kifejezve a művekkel. Művészetemre leginkább az impresszionizmus hatott, a természetközeliség, valamint az emberi érzékelés és tapasztalás fontossága miatt. Inkább a téma lényegét igyekszem megragadni, mint a részleteket. Szeretem a festményeimet különböző vastagságú festékrétegekkel felépíteni, hogy az impasto részeket további mintákkal és textúrákkal gazdagítsam. Ezek az impasto vonások és textúrák mozgalmasságot kölcsönöznek a műveimnek. Elsősorban kisebb léptékben dolgozom vászonra, és festőkartonra. Az eredetei festmények mellett a képek art print változatait is kínálom, különféle méretvariációkban. Szeretek új anyagokkal is kísérletezni. A hagyományos festészeti technikákon kívül fémlemezre is készítek minimalista bolygófestményeket, egyedi, modern megjelenéssel. Úgy gondolom, hogy megfelelő megközelítéssel a művészet mindenhol megtalálható körülöttünk, még a legunalmasabb, leghétköznapibb környezetben is, és ezt szeretném megmutatni a közönségemnek a festményeimmel.

Elérhetőségeim:

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Edina Balogh Art

Amikor Balogh Edina festőkést, vagy ecsetet ragad, nem csupán festmények születnek. Egy új világ kel életre. Absztrakt alkotásaiban a színek és formák összhangja egy mélyebb dimenziót nyit meg, ahol a látvány több mint vizuális élmény: egy lelki utazás. Edina művészete azoknak szól, akik a hétköznapi világ zajában egy pillanatra megállnának, hogy megérintse lelküket a szépség mélyebb értelme. Az ő művei nem csupán fali dekorációk, hanem lelki társak azoknak, akik hisznek abban, hogy otthonuk és munkahelyük tükrözheti belső világukat. Minden absztrakt festmény egy-egy történetet, egy érzést, egy pillanatot mesél el. Egyedi alkotásai és személyre szabott konzultációi révén Edina megalkotja azt a térbeli kifejezésformát, ami tökéletesen illik hozzád, így az otthonod falai között mindig ott lebegnek majd a szeretet, az öröm és a megnyugvás apró szikrái, megpecsételve azt az érzést, hogy igazán hazaérkeztél. Lépj be Edina színes, lélekhez szóló festményeinek világába, ahol az egyediség és a szív hangja szabadon szárnyal.

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.