Forrás. Getty

Végre megvetted életed első lakását? Mutatjuk, min érdemes spórolnod, és min nem

Ezeken spórolj:

  • Lámpák és világítás: Bár a jó világítás kétségkívül fontos, az első saját otthonodban bőven ráérsz az évek alatt megtalálni a neked tökéletes megoldást. Óriási, drága csillárok vagy egyedi darabok helyett csak cseréld le az égőket alacsony fogyasztású LED darabokra, és szerezz be pár állólámpát vagy fénysort, ha túl sötétnek találod a helyiségeket.
  • Konyhaszekrények: Nem tetszik a színe? Azon bosszankodsz, hogyan tudott ilyen fogantyúkat választani az előző tulaj? Mielőtt szétvernéd a régi konyhaszekrényt, és százezreket költenél az újra, keress megoldásokat a felújításra. Más színben, modernebb fogantyúkkal és új csempékkel már trendibb konyhád lehet pénztárcabarát módon.
  • Dekoráció: A dekoráció egyáltalán nem fontos költözés után, úgyis idővel szépen összegyűlnek a díszeid. Azért is kár egyben megvenni az összes dekorációt, mert beleeshetsz abba csapdába, hogy csak az aktuális trendek szerint vásárolsz, nem pedig időtállóan díszíted otthonod.

Ezeken NE spórolj:

  • Ágy és ágynemű: Egy átlagos ember körülbelül 20-25 évet tölt élete során alvással, ezért ha valamin, hát ezen nem érdemes spórolni. A minőségi ágy és ágynemű a kényelmednek és az egészségednek is rettentően fontos.
  • Étkező: Egy jó étkezőszett akár évtizedekig is jó szolgálatot tehet, ráadásul központi szereplője az összejöveteleknek és a közös családi étkezéseknek.
  • Kanapé: Nem kell sokat magyarázni, hogy miért fontos a minőségi kanapé. Ez a legtöbbet használt bútor az otthonodban, amely ha nem kényelmes vagy nehezen takarítható, csak megkeseríti az életedet.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.