Forrás: Getty

Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Tükörmentes háló – Honnan ered ez a teória?

Az ősi kínai tanítás, a feng shui szerint a tükrök nem csak a fényt reflektálják, hanem az energiahordozókat is, így a tükrök elhelyezése rendkívül fontos. A folyosón például különösen hasznosak, hiszen tágítják a teret. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a tükör ne legyen szemben a bejárati ajtóval, hiszen úgy kivezetjük a jó energiát az otthonunkból.

Tükör a hálóban – Ront az alvás minőségén

A hálószobában pihenni és kikapcsolódni szeretnénk, ezt azonban nagyban megnehezítik a tükör körül keringő energiák, melyek még az alvásunk minőségén is jelentősen rontanak. Ezen kívül azt a tényt sem szabad elfelejtenünk, hogy a tükrök hátulján zömében egy fémes felület van, ami vezeti az áramot, illetve az elektromos és mágneses mezőket. Ennek következtében megnőhet a sugárterhelés, ami izzadáshoz, nyugtalansághoz és alvászavarokhoz vezethet. Amennyiben mindezek ellenére nem akarunk lemondani a tükrünkről, akkor legalább helyezzük el úgy, hogy az ágyban fekve ne lássuk magunkat benne, vagy estére takarjuk le egy kendővel.

Tükörmentes hálószoba

Tudományosan nincsenek alátámasztva a hálószobai tükrök negatív hatásai, így érdemes egy próbát tenni! Egy hétig teszteljük magunkat: vigyük ki a tükröt a hálóból, és figyeljük meg, hogy pihentetőbb-e az alvásunk, ritkábban ébredünk-e fel az éjszaka közepén, illetve könnyebben alszunk-e el. Amennyiben nem tapasztalunk pozitív változást, akkor nyugodtan tegyük vissza a szobába.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.