Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Számos hálószobában található tükör, annak ellenére, hogy a feng shui szerint egyáltalán nem való oda. Cikkünkből kiderül, hogy miért is jó ötlet máshol helyet keresni neki.

Ötletládához ad!

Tükörmentes háló – Honnan ered ez a teória?

Az ősi kínai tanítás, a feng shui szerint a tükrök nem csak a fényt reflektálják, hanem az energiahordozókat is, így a tükrök elhelyezése rendkívül fontos. A folyosón például különösen hasznosak, hiszen tágítják a teret. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a tükör ne legyen szemben a bejárati ajtóval, hiszen úgy kivezetjük a jó energiát az otthonunkból.

Tükör a hálóban – Ront az alvás minőségén

A hálószobában pihenni és kikapcsolódni szeretnénk, ezt azonban nagyban megnehezítik a tükör körül keringő energiák, melyek még az alvásunk minőségén is jelentősen rontanak. Ezen kívül azt a tényt sem szabad elfelejtenünk, hogy a tükrök hátulján zömében egy fémes felület van, ami vezeti az áramot, illetve az elektromos és mágneses mezőket. Ennek következtében megnőhet a sugárterhelés, ami izzadáshoz, nyugtalansághoz és alvászavarokhoz vezethet. Amennyiben mindezek ellenére nem akarunk lemondani a tükrünkről, akkor legalább helyezzük el úgy, hogy az ágyban fekve ne lássuk magunkat benne, vagy estére takarjuk le egy kendővel.

Tükörmentes hálószoba

Tudományosan nincsenek alátámasztva a hálószobai tükrök negatív hatásai, így érdemes egy próbát tenni! Egy hétig teszteljük magunkat: vigyük ki a tükröt a hálóból, és figyeljük meg, hogy pihentetőbb-e az alvásunk, ritkábban ébredünk-e fel az éjszaka közepén, illetve könnyebben alszunk-e el. Amennyiben nem tapasztalunk pozitív változást, akkor nyugodtan tegyük vissza a szobába.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin