Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Számos hálószobában található tükör, annak ellenére, hogy a feng shui szerint egyáltalán nem való oda. Cikkünkből kiderül, hogy miért is jó ötlet máshol helyet keresni neki.

Ötletládához ad!

Tükörmentes háló – Honnan ered ez a teória?

Az ősi kínai tanítás, a feng shui szerint a tükrök nem csak a fényt reflektálják, hanem az energiahordozókat is, így a tükrök elhelyezése rendkívül fontos. A folyosón például különösen hasznosak, hiszen tágítják a teret. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a tükör ne legyen szemben a bejárati ajtóval, hiszen úgy kivezetjük a jó energiát az otthonunkból.

Tükör a hálóban – Ront az alvás minőségén

A hálószobában pihenni és kikapcsolódni szeretnénk, ezt azonban nagyban megnehezítik a tükör körül keringő energiák, melyek még az alvásunk minőségén is jelentősen rontanak. Ezen kívül azt a tényt sem szabad elfelejtenünk, hogy a tükrök hátulján zömében egy fémes felület van, ami vezeti az áramot, illetve az elektromos és mágneses mezőket. Ennek következtében megnőhet a sugárterhelés, ami izzadáshoz, nyugtalansághoz és alvászavarokhoz vezethet. Amennyiben mindezek ellenére nem akarunk lemondani a tükrünkről, akkor legalább helyezzük el úgy, hogy az ágyban fekve ne lássuk magunkat benne, vagy estére takarjuk le egy kendővel.

Tükörmentes hálószoba

Tudományosan nincsenek alátámasztva a hálószobai tükrök negatív hatásai, így érdemes egy próbát tenni! Egy hétig teszteljük magunkat: vigyük ki a tükröt a hálóból, és figyeljük meg, hogy pihentetőbb-e az alvásunk, ritkábban ébredünk-e fel az éjszaka közepén, illetve könnyebben alszunk-e el. Amennyiben nem tapasztalunk pozitív változást, akkor nyugodtan tegyük vissza a szobába.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin