Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Van tükör a hálódban? Ezért tüntesd el mielőbb

Számos hálószobában található tükör, annak ellenére, hogy a feng shui szerint egyáltalán nem való oda. Cikkünkből kiderül, hogy miért is jó ötlet máshol helyet keresni neki.

Ötletládához ad!

Tükörmentes háló – Honnan ered ez a teória?

Az ősi kínai tanítás, a feng shui szerint a tükrök nem csak a fényt reflektálják, hanem az energiahordozókat is, így a tükrök elhelyezése rendkívül fontos. A folyosón például különösen hasznosak, hiszen tágítják a teret. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a tükör ne legyen szemben a bejárati ajtóval, hiszen úgy kivezetjük a jó energiát az otthonunkból.

Tükör a hálóban – Ront az alvás minőségén

A hálószobában pihenni és kikapcsolódni szeretnénk, ezt azonban nagyban megnehezítik a tükör körül keringő energiák, melyek még az alvásunk minőségén is jelentősen rontanak. Ezen kívül azt a tényt sem szabad elfelejtenünk, hogy a tükrök hátulján zömében egy fémes felület van, ami vezeti az áramot, illetve az elektromos és mágneses mezőket. Ennek következtében megnőhet a sugárterhelés, ami izzadáshoz, nyugtalansághoz és alvászavarokhoz vezethet. Amennyiben mindezek ellenére nem akarunk lemondani a tükrünkről, akkor legalább helyezzük el úgy, hogy az ágyban fekve ne lássuk magunkat benne, vagy estére takarjuk le egy kendővel.

Tükörmentes hálószoba

Tudományosan nincsenek alátámasztva a hálószobai tükrök negatív hatásai, így érdemes egy próbát tenni! Egy hétig teszteljük magunkat: vigyük ki a tükröt a hálóból, és figyeljük meg, hogy pihentetőbb-e az alvásunk, ritkábban ébredünk-e fel az éjszaka közepén, illetve könnyebben alszunk-e el. Amennyiben nem tapasztalunk pozitív változást, akkor nyugodtan tegyük vissza a szobába.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin