Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Nem férsz el főzés közben? Állandóan a feje tetején áll a konyha? Cikkünkből kiderül, hogyan tudsz segíteni ezen a helyzeten.

Ötletládához ad!

Akik társasházban vagy kis házban élnek, jó eséllyel ismerik a kicsi konyha hátrányait. Sosincs meg semminek sem a helye, és egyszerűen nem férünk el benne. A helyzet valóban tarthatatlan, ezért a segítségedre sietünk alábbi 6 tippünkkel:

1. Tedd fel magadnak a kérdést: minden kisgépre szükségem van?

A konyhai készülékek megkönnyítik a főzést. De ha kevés hely áll rendelkezésre egy kis konyhában, akkor több gondot okozhat a tárolásuk, mint amennyire hasznosak. Amikor kiválogatjuk, hogy mire is van igazán szükség, törekedjünk azt mérlegelni, hogy mit milyen gyakran használunk, illetve mellőzésük mennyi plusz feladatot jelentene.

2. Válogasd át a tányérokat

Csak annyi tányért, tálat, bögrét, poharat és edényt tartsunk meg, amennyit a mindennapokban használunk. Legalábbis a szekrényben. Ha gyakran tartunk összejöveteleket, kell legalább egy plusz étkészlet. De keressünk neki helyet a konyhán kívül, ahol kényelmesen el lehet férni tőle.

3. Válogasd át az edényeket

Az edények és serpenyők száma attól függő, hogy mennyire szeretünk főzni, és hány embert látunk el. Általánosságban elmondható azonban, hogy kevesebb dologra van szükségünk a konyhában, mint ahogy azt gondolnánk. Ahelyett tehát, hogy többféle méretű edénynek és serpenyőnek kellene helyet találni a kis konyhában, válasszunk csak néhány közepes és nagy méretű darabot, amelyek elég sokoldalúan alkalmazhatók.

4. Kerüljük a túlméretezett eszközöket

A kicsi konyhában szükségszerű kerülni a nagy, bufla tárgyakat, hiszen feleslegesen sok helyet foglalnak. Itt elsősorban a nagy sütisdobozra és más tartókra gondolunk. Gondoljuk át, hogyan lehetne a méretes darabokat több kisebbel helyettesíteni, hogy kényelmesebben elférjük a konyhában.

5. Dupla darabok szelektálása

Előfordulhat, hogy az évek során ugyanabból az eszközből több darab is felhalmozódott a konyhában. Időről időre ellenőrizzük le a készleteket, és váljunk meg a plusz daraboktól.

6. Igazítsuk a főzési szokásunkhoz a konyhát

Felesleges telepakolni a konyhát tortaformával vagy muffinsütővel, ha sosem sütünk süteményt. Még ha szeretnénk is párat megtartani ezek közül, semmiképp se a konyhában tároljuk őket, hiszen feleslegesen veszik el a helyet a hasznosabb dolgoktól.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin