Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Nem férsz el főzés közben? Állandóan a feje tetején áll a konyha? Cikkünkből kiderül, hogyan tudsz segíteni ezen a helyzeten.

Ötletládához ad!

Akik társasházban vagy kis házban élnek, jó eséllyel ismerik a kicsi konyha hátrányait. Sosincs meg semminek sem a helye, és egyszerűen nem férünk el benne. A helyzet valóban tarthatatlan, ezért a segítségedre sietünk alábbi 6 tippünkkel:

1. Tedd fel magadnak a kérdést: minden kisgépre szükségem van?

A konyhai készülékek megkönnyítik a főzést. De ha kevés hely áll rendelkezésre egy kis konyhában, akkor több gondot okozhat a tárolásuk, mint amennyire hasznosak. Amikor kiválogatjuk, hogy mire is van igazán szükség, törekedjünk azt mérlegelni, hogy mit milyen gyakran használunk, illetve mellőzésük mennyi plusz feladatot jelentene.

2. Válogasd át a tányérokat

Csak annyi tányért, tálat, bögrét, poharat és edényt tartsunk meg, amennyit a mindennapokban használunk. Legalábbis a szekrényben. Ha gyakran tartunk összejöveteleket, kell legalább egy plusz étkészlet. De keressünk neki helyet a konyhán kívül, ahol kényelmesen el lehet férni tőle.

3. Válogasd át az edényeket

Az edények és serpenyők száma attól függő, hogy mennyire szeretünk főzni, és hány embert látunk el. Általánosságban elmondható azonban, hogy kevesebb dologra van szükségünk a konyhában, mint ahogy azt gondolnánk. Ahelyett tehát, hogy többféle méretű edénynek és serpenyőnek kellene helyet találni a kis konyhában, válasszunk csak néhány közepes és nagy méretű darabot, amelyek elég sokoldalúan alkalmazhatók.

4. Kerüljük a túlméretezett eszközöket

A kicsi konyhában szükségszerű kerülni a nagy, bufla tárgyakat, hiszen feleslegesen sok helyet foglalnak. Itt elsősorban a nagy sütisdobozra és más tartókra gondolunk. Gondoljuk át, hogyan lehetne a méretes darabokat több kisebbel helyettesíteni, hogy kényelmesebben elférjük a konyhában.

5. Dupla darabok szelektálása

Előfordulhat, hogy az évek során ugyanabból az eszközből több darab is felhalmozódott a konyhában. Időről időre ellenőrizzük le a készleteket, és váljunk meg a plusz daraboktól.

6. Igazítsuk a főzési szokásunkhoz a konyhát

Felesleges telepakolni a konyhát tortaformával vagy muffinsütővel, ha sosem sütünk süteményt. Még ha szeretnénk is párat megtartani ezek közül, semmiképp se a konyhában tároljuk őket, hiszen feleslegesen veszik el a helyet a hasznosabb dolgoktól.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin