Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Túlzsúfolt a konyha? 6 tipp, hogy több helyed legyen a főzőtérben

Nem férsz el főzés közben? Állandóan a feje tetején áll a konyha? Cikkünkből kiderül, hogyan tudsz segíteni ezen a helyzeten.

Ötletládához ad!

Akik társasházban vagy kis házban élnek, jó eséllyel ismerik a kicsi konyha hátrányait. Sosincs meg semminek sem a helye, és egyszerűen nem férünk el benne. A helyzet valóban tarthatatlan, ezért a segítségedre sietünk alábbi 6 tippünkkel:

1. Tedd fel magadnak a kérdést: minden kisgépre szükségem van?

A konyhai készülékek megkönnyítik a főzést. De ha kevés hely áll rendelkezésre egy kis konyhában, akkor több gondot okozhat a tárolásuk, mint amennyire hasznosak. Amikor kiválogatjuk, hogy mire is van igazán szükség, törekedjünk azt mérlegelni, hogy mit milyen gyakran használunk, illetve mellőzésük mennyi plusz feladatot jelentene.

2. Válogasd át a tányérokat

Csak annyi tányért, tálat, bögrét, poharat és edényt tartsunk meg, amennyit a mindennapokban használunk. Legalábbis a szekrényben. Ha gyakran tartunk összejöveteleket, kell legalább egy plusz étkészlet. De keressünk neki helyet a konyhán kívül, ahol kényelmesen el lehet férni tőle.

3. Válogasd át az edényeket

Az edények és serpenyők száma attól függő, hogy mennyire szeretünk főzni, és hány embert látunk el. Általánosságban elmondható azonban, hogy kevesebb dologra van szükségünk a konyhában, mint ahogy azt gondolnánk. Ahelyett tehát, hogy többféle méretű edénynek és serpenyőnek kellene helyet találni a kis konyhában, válasszunk csak néhány közepes és nagy méretű darabot, amelyek elég sokoldalúan alkalmazhatók.

4. Kerüljük a túlméretezett eszközöket

A kicsi konyhában szükségszerű kerülni a nagy, bufla tárgyakat, hiszen feleslegesen sok helyet foglalnak. Itt elsősorban a nagy sütisdobozra és más tartókra gondolunk. Gondoljuk át, hogyan lehetne a méretes darabokat több kisebbel helyettesíteni, hogy kényelmesebben elférjük a konyhában.

5. Dupla darabok szelektálása

Előfordulhat, hogy az évek során ugyanabból az eszközből több darab is felhalmozódott a konyhában. Időről időre ellenőrizzük le a készleteket, és váljunk meg a plusz daraboktól.

6. Igazítsuk a főzési szokásunkhoz a konyhát

Felesleges telepakolni a konyhát tortaformával vagy muffinsütővel, ha sosem sütünk süteményt. Még ha szeretnénk is párat megtartani ezek közül, semmiképp se a konyhában tároljuk őket, hiszen feleslegesen veszik el a helyet a hasznosabb dolgoktól.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin