Tökéletesen precíz festés egyetlen kellékkel

Tökéletesen precíz festés egyetlen kellékkel

Festés előtt állsz, de úgy döntöttél, profi segítsége nélkül vágsz neki a projektnek? Használj maszkolószalagot a tökéletesen precíz végeredményért!

Ötletládához ad!

A festés helyes lépéseit nem kell bemutatnunk: tisztítás, glettelés, csiszolás, alapozás, végül festékréteg felvitele. Ha szeretnénk, hogy olyan szép legyen a végeredmény, mintha profi csinálta volna, akkor szükségünk lesz még egy kiegészítőre: festőszalagra – avagy más néven maszkolószalagra.  Tökéletesen precíz széleket azonban csak akkor kapunk, ha tudjuk, hogyan kell helyes használni ezt a szuper kelléket.

Hogyan kell alkalmazni a festőszalagot?

A maszkolószalag már akkor is segít, ha amatőr módon alkalmazzuk. Azonban így könnyen előfordulhat, hogy becsúsznak kisebb-nagyobb hibák. A tökéletesen éles vonalakért az alábbi lépéseket kell betartanunk:

  1. lépés: A maszkolószalag csak teljesen tiszta, pormentes és száraz felületre képes felragadni. Ennek hiányában megeshet, hogy festék folyik a szalag alá, és nem lesz szép a végeredmény.
  2. lépés: Úgy ragasszuk fel a szalagot a felületre, hogy ragasztás közben folyamatosan rásimítjuk a falra.
  3. lépés: Rögzítsük a szalagot egy tompa kés segítségével úgy, hogy az élével átsimítjuk a szalag széleit.
  4. lépés: Göröngyös felületeknél simítsuk át sokszor a szalagot, hogy minden mélyedésbe besimuljon.
  5. lépés: A felragasztás után azonnal elkezdhetjük a festést.

Tipp: A szalagot 1-2 centivel hosszabbra vágjuk, mint szükséges. A felesleges részt hajtsuk vissza, így sokkal könnyebb lesz leszedni majd a festés végeztével.

Mikor és hogyan távolítsuk el a maszkolószalagot?

Hiába a szakszerű felhelyezés, ha nem jókor és jól vesszük le a szalagot. Így csináld, hogy ne vesszen kárba a munkád:

  • A szalagokat csak azután szabad eltávolítani, ha teljesen megszáradt a festék. Ennek oka, hogy a nedves festék a szalag eltávolítása után ráfolyhat a letakart felületre.
  • Vágjuk kisebbre a lehúzandó szalagot! Ha a felragasztást szinte egy darabbal oldottad meg, akkor lehúzáskor 60-70 centiként vágj bele a szalagba, nehogy összekenj vele valamit.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A karácsonyi listák listája – Készülj rendezetten a stresszmentes ünnepek érdekében

Igen, jól olvastad, ebben a cikkben egy listát hoztunk a készítendő karácsonyi listákról. Miért? Mert a karácsonyra sosem lehet eleget készülni. És most nem a hatfogásos menükről és drága ajándékokról beszélünk, hanem mindennek a megtervezéséről. A listák általi tervezés a stresszmentes ünnepek kulcsa, listákkal garantáltan mindennel időben végzünk. Nézzük is, milyen listákat érdemes készíteni karácsonyra készülődve.

Tipp Csodálatosan szép lépcső dekorációs ötletek karácsonyra – Lesd el a profik trükkjeit!

Az amerikai karácsonyi filmekben szebbnél szebb lépcsőket láthatunk, amik óriásit dobnak a feldíszített lakás ünnepi hangulatán. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a mi otthonunkban is van benti lépcső, akkor használjuk ki a lehetőségeit. Legyen mindenhol karácsony!

Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin