Forrás: Getty

Tavaszi nagytakarítás TEDD és NE TEDD lista

Tavaszi nagytakarítás TEDD listája:

  • Egy dologra koncentrálj: Ha egyszerre több feladatban vagy benne, előbb-utóbb túl sok minden halmozódik egymásra, és kialakulhat a káosz. Sokkal jobban megéri akár több napra bontani a tavaszi nagytakarítást, mint besokallni egyetlen nap alatt.
  • Kérj segítséget: A segítség jöhet akár barátoktól, akár a családtól. Az egész ház kitakarítása óriási feladat, és szinte lehetetlen egyedül elvégezni minden teendőt.
  • Tervezz: Rengeteg időt és fejfájást spórolhatsz meg, ha előre megtervezed, hogy melyik feladatot mikor csinálod és mire lesz szükséged hozzá. Oszd be a helyiségeket, tervezd meg az elajándékozandó tárgyak sorsát, vagy szervezd le az extra szemétszállítást.
  • Kövesd a „haladási irányt”: Minden helyiségben kövesd a „haladási irányt”, azaz fentről lefelé haladj. A polcokról letörölt port a végén könnyen felporszívózhatod, hogy igazán makulátlan legyen a végeredmény.

Tavaszi nagytakarítás NE TEDD listája:

  • Ne feledkezz meg az apróságokról: A tavaszi nagytakarítás során természetes, hogy a szekrények ajtajait, pultokat és nagy felületeket lemosod. Viszont nem szabad megfeledkezned a kisebb részekről sem – például a lámpakapcsolókról, a fogantyúkról vagy a gombokról.
  • Ne szelektálj impulzívan: A tavaszi nagytakarítás során sokan hajlamosak a felhalmozódott tárgyaktól azonnal megszabadulni. Sose szabadulj meg impulzívan a tárgyaktól, inkább rakd őket olyan helyre, hogy 1-2 napig még meggondolhasd magad.
  • Ne hagyd félbe: Ha megtervezted a nagytakarítást, akkor ragaszkodj az ütemtervhez, és semmiképp se hagyd félbe a feladatokat. A tervezés során ne terheld túl magad, határozd meg előre a szüneteket, és bontsd több napra a teendőket.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.