Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Benned is felmerült pár alapkérdés a tapétázással kapcsolatban, de nem volt még lehetőséged feltenni őket? Itt megtalálod a választ!

Ötletládához ad!

A tapétázást már szinte mindenki kipróbálta, hiszen az egyre jobb technológiának köszönhetően már szakember segítsége nélkül is könnyű művelet. Épp ezért már nem is járunk utána, mivel számos része triviális(nak tűnik) – ennek ellenére adódhatnak kérdések. Ezeket válaszoljuk meg cikkünkben.

  • Melyik szobában nem szabad tapétát használni?

Szerencsére napjainkban a tapéták többsége már bírja a gyűrődést, ezért nincsen konkrét helyiség, ahol ne alkalmazhatnánk ezt a falburkolatot. Az egyetlen megkötés, hogy a tapétázott helyiségben legyen kellő légmozgás, különben „beposhad” a tapéta. Tanács: ha konyhába vagy fürdőszobába szeretnénk alkalmazni, akkor direkt olyat válasszunk, ami bírja a párát.

  • Mit tegyek, ha nem tudom, jól mutatna-e a tapéta az otthonomban?

A tapéta megvásárlása előtt érdemes mintát kérni, és odapróbálni a jövőbeli helyére. A legtöbb üzletben lehet mintát kérni, ám ha ez nem lehetséges, akkor vegyük meg a legkisebb méretet, ami kapható, és azzal teszteljük az összképet.

  • Tényleg egyszerű a tapéta felhelyezése szakember segítsége nélkül is?

Igen. Már rengeteg videó található az interneten, melyekből profi szintre fejleszthetjük magunkat. Számos trükk és praktika van, amivel a problémákat is kiküszöbölhetjük. Például a buborékokat felszámolhatjuk úgy, hogy a tapéta ragasztása közben nedves ronggyal átsimítjuk a felületet, ezzel kiszorítva alóla a levegőt.

  • A falon kívül mit lehet még tapétázni?

Rengeteg mindent. Például tárolódobozokat, falépcsőket, szekrényajtókat, a bútorok többségét, és még rengeteg mást, ami elbírja a ragasztót és a tapéta súlyát.

  • Hogyan lehet megfelelően tisztítani a tapétát?

A tapéták többségét már lehet nedves ronggyal tisztítani. A kulcs, hogy nagyon óvatosan, enyhén bevizezett törlővel szedjük le róla a foltot, és semmiképp se dörzsöljük, mert megsértjük a felületét.

  • Van olyan tapéta, amit nem lehet tisztítani?

Igen. Azokat a tapétákat nem javasolt tisztítani, amelyek 3D-s részekkel vagy díszekkel például kis kövekkel – rendelkeznek. Ezeket a tapétákat csak olyan helyre javasoljuk tenni, ahol biztosan nem éri őket sérülés.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin