Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Benned is felmerült pár alapkérdés a tapétázással kapcsolatban, de nem volt még lehetőséged feltenni őket? Itt megtalálod a választ!

Ötletládához ad!

A tapétázást már szinte mindenki kipróbálta, hiszen az egyre jobb technológiának köszönhetően már szakember segítsége nélkül is könnyű művelet. Épp ezért már nem is járunk utána, mivel számos része triviális(nak tűnik) – ennek ellenére adódhatnak kérdések. Ezeket válaszoljuk meg cikkünkben.

  • Melyik szobában nem szabad tapétát használni?

Szerencsére napjainkban a tapéták többsége már bírja a gyűrődést, ezért nincsen konkrét helyiség, ahol ne alkalmazhatnánk ezt a falburkolatot. Az egyetlen megkötés, hogy a tapétázott helyiségben legyen kellő légmozgás, különben „beposhad” a tapéta. Tanács: ha konyhába vagy fürdőszobába szeretnénk alkalmazni, akkor direkt olyat válasszunk, ami bírja a párát.

  • Mit tegyek, ha nem tudom, jól mutatna-e a tapéta az otthonomban?

A tapéta megvásárlása előtt érdemes mintát kérni, és odapróbálni a jövőbeli helyére. A legtöbb üzletben lehet mintát kérni, ám ha ez nem lehetséges, akkor vegyük meg a legkisebb méretet, ami kapható, és azzal teszteljük az összképet.

  • Tényleg egyszerű a tapéta felhelyezése szakember segítsége nélkül is?

Igen. Már rengeteg videó található az interneten, melyekből profi szintre fejleszthetjük magunkat. Számos trükk és praktika van, amivel a problémákat is kiküszöbölhetjük. Például a buborékokat felszámolhatjuk úgy, hogy a tapéta ragasztása közben nedves ronggyal átsimítjuk a felületet, ezzel kiszorítva alóla a levegőt.

  • A falon kívül mit lehet még tapétázni?

Rengeteg mindent. Például tárolódobozokat, falépcsőket, szekrényajtókat, a bútorok többségét, és még rengeteg mást, ami elbírja a ragasztót és a tapéta súlyát.

  • Hogyan lehet megfelelően tisztítani a tapétát?

A tapéták többségét már lehet nedves ronggyal tisztítani. A kulcs, hogy nagyon óvatosan, enyhén bevizezett törlővel szedjük le róla a foltot, és semmiképp se dörzsöljük, mert megsértjük a felületét.

  • Van olyan tapéta, amit nem lehet tisztítani?

Igen. Azokat a tapétákat nem javasolt tisztítani, amelyek 3D-s részekkel vagy díszekkel például kis kövekkel – rendelkeznek. Ezeket a tapétákat csak olyan helyre javasoljuk tenni, ahol biztosan nem éri őket sérülés.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin