Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Tapétával kapcsolatos kérdések, amikre mindenki kíváncsi, de senki nem meri megkérdezni

Benned is felmerült pár alapkérdés a tapétázással kapcsolatban, de nem volt még lehetőséged feltenni őket? Itt megtalálod a választ!

Ötletládához ad!

A tapétázást már szinte mindenki kipróbálta, hiszen az egyre jobb technológiának köszönhetően már szakember segítsége nélkül is könnyű művelet. Épp ezért már nem is járunk utána, mivel számos része triviális(nak tűnik) – ennek ellenére adódhatnak kérdések. Ezeket válaszoljuk meg cikkünkben.

  • Melyik szobában nem szabad tapétát használni?

Szerencsére napjainkban a tapéták többsége már bírja a gyűrődést, ezért nincsen konkrét helyiség, ahol ne alkalmazhatnánk ezt a falburkolatot. Az egyetlen megkötés, hogy a tapétázott helyiségben legyen kellő légmozgás, különben „beposhad” a tapéta. Tanács: ha konyhába vagy fürdőszobába szeretnénk alkalmazni, akkor direkt olyat válasszunk, ami bírja a párát.

  • Mit tegyek, ha nem tudom, jól mutatna-e a tapéta az otthonomban?

A tapéta megvásárlása előtt érdemes mintát kérni, és odapróbálni a jövőbeli helyére. A legtöbb üzletben lehet mintát kérni, ám ha ez nem lehetséges, akkor vegyük meg a legkisebb méretet, ami kapható, és azzal teszteljük az összképet.

  • Tényleg egyszerű a tapéta felhelyezése szakember segítsége nélkül is?

Igen. Már rengeteg videó található az interneten, melyekből profi szintre fejleszthetjük magunkat. Számos trükk és praktika van, amivel a problémákat is kiküszöbölhetjük. Például a buborékokat felszámolhatjuk úgy, hogy a tapéta ragasztása közben nedves ronggyal átsimítjuk a felületet, ezzel kiszorítva alóla a levegőt.

  • A falon kívül mit lehet még tapétázni?

Rengeteg mindent. Például tárolódobozokat, falépcsőket, szekrényajtókat, a bútorok többségét, és még rengeteg mást, ami elbírja a ragasztót és a tapéta súlyát.

  • Hogyan lehet megfelelően tisztítani a tapétát?

A tapéták többségét már lehet nedves ronggyal tisztítani. A kulcs, hogy nagyon óvatosan, enyhén bevizezett törlővel szedjük le róla a foltot, és semmiképp se dörzsöljük, mert megsértjük a felületét.

  • Van olyan tapéta, amit nem lehet tisztítani?

Igen. Azokat a tapétákat nem javasolt tisztítani, amelyek 3D-s részekkel vagy díszekkel például kis kövekkel – rendelkeznek. Ezeket a tapétákat csak olyan helyre javasoljuk tenni, ahol biztosan nem éri őket sérülés.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin