Forrás: Getty

Takaríts kevesebbet – Ehhez mindössze ezekkel a rossz szokásokkal kell felhagynod

1. …hagyunk papírkupacokat felszaporodni

Még az online számlázás és banki ügyintézés ellenére is rengeteg papír fordul meg az otthonunkba. Magazinok, újságok, iskolai papírok – ezek mind hajlamosak felhalmozódni. Ennek úgy vehetjük elejét, ha kijelölünk egy helyet az összes papírnak, a kupacot hetente átválogatjuk, a felesleges papírok számára pedig szerezzünk be egy iratmegsemmisítőt.

2. … a nedves törölközőket és a zuhanyfüggönyt összekötve szárítjuk

 Szeretnél kevesebb időt tölteni a mosókonyha és a fürdőszoba sikálásával? Akkor ne hagyd összegyűrve a nedves zuhanyfüggönyt és a nedves törölközőket egy kupacban! Ezzel a rossz szokással a legkönnyebb leszámolni: csak ki kell egyengetni a zuhanyfüggönyt minden használat után, a törölközőket pedig minél szélesebben kiteríteni egy szék hátuljára vagy a radiátorra.

Takaríts kevesebbet – Ehhez mindössze ezekkel a rossz szokásokkal kell felhagynod
Forrás: Getty

3. …túl sok tisztítószert használunk

Sajnos nem igaz, hogy minél több a tisztítószer, annál kevesebb munka vár ránk. A túl sok tisztítószer használata valójában több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz. Ha a felesleges tisztítószert nem öblítjük le teljesen, a maradék mágnesként vonzza a szennyeződést, ami makacs módon fog rátapadni. Ezért mindig az ajánlott mennyiséget használjuk, vagy akár még egy kicsit kevesebbet is.

4. … piszkos eszközökkel takarítunk

Hogyan várhatnánk tiszta eredményt, ha piszkos takarítóeszközöket használunk? Ha a mosógép vagy a porszívó önmagában is szagos és koszos, nem csoda, hogy használatuk után sem lesz tiszta. Időről időre muszáj rávenni magunkat, és alaposan kitisztítani az összes takarítókelléket.

5. … koszos edényeket hagyunk állni a mosogatóban

A piszkos edények a mosogatóban tökéletes táptalajt jelentenek a baktériumoknak, és főnyereményt az éhes rovaroknak. Ha mosogatógépünk van, akkor a mosogató helyett már mindent egyenesen a gépbe tegyünk.

6. …nem olvassuk el a használati utasításokat

Legyen szó akár gépről, akár tisztítószerről, mindig olvassuk el a használati utasítást! Könnyen előfordulhat, hogy máshogy működik az adott tárgy, mint a megszokott, ezért a nem megfelelő használata nem éri el a kívánt hatást, esetleg még kárt is okoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.