Forrás: Getty

Szagos a szemetes a nyári melegben? Ezekkel a trükkökkel búcsút mondhatsz a bűznek

Szerencsére a nyári forróságban sem kell elviselnünk a kukából áradó szagot, ugyanis számos trükk létezik, melyeknek hála már nem lesz ilyen problémánk. Talán az egyik legalapvetőbb tipp, amit biztosan sokan hallottunk már, a szemetes gyakori kimosása. Ezen kívül nyugodtan adhatunk egy esélyt a sütőpor vagy a szódabikarbóna szagsemlegesítő hatásának is. Ehhez szórjunk valamelyik anyagból a kuka aljába, hagyjuk egy picit hatni, majd öblítsük ki. Az ecet egyébként hasonló hatással bír.

Az újságpapír megköti a nedvességet

Az előbb említett anyagok alternatívája a faszén, illetve a kávébab, de akár a kávézacc is képes eltüntetni a kellemetlen szagokat.

Leginkább a bioszemét esetén kell fokozottan figyelnünk arra, hogy minél jobban csökkentsük annak nedvességtartalmát. Amennyiben ezt nem tesszük meg, akkor még büdösebb lesz a hulladékkupac, továbbá penész is keletkezhet, de sok esetben még kukacok is megjelenhetnek. A szakértők épp ezért azt javasolják, hogy ilyen típusú szemét esetén mindig béleljük ki újságpapírral a szemetest.

A fent említett tippeken kívül az is sokat segíthet, ha a kukát nem a napra tesszük, hanem az árnyékba, így lassabban kezdenek „termelődni” benne a szagok.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.