Sosem találod a fontos iratokat? Segítünk rendet tenni!

Sosem találod a fontos iratokat? Segítünk rendet tenni!

Sose becsüld alá a rendezett iratos fiók erejét! Nem lehet tudni, hogy mikor melyik iratra lesz szükségünk, annál pedig nincs is bosszantóbb, amikor vészhelyzetben, kapkodva keresünk egy dokumentumot. Ismerős a helyzet? Akkor itt az ideje beszerezni egy iratrendszerezőt, és nekilátni a szortírozásnak.

Ötletládához ad!

1. Gyűjtsük össze az összes papírt egy nagy kupacba

Az igazi rend csakis óriási káoszból születhet: gyűjtsük össze egy helyre az összes fontos iratot, dokumentumot, bizonyítványt, tanúsítványt. Alaposan fésüljük át a lakást, hogy biztosan minden papír meglegyen. Ne feledkezzünk meg az íróasztalok fiókjairól, a konyhapultról, a szerkények aljáról – tehát minden lehetséges gyűjtőhelyt nézzünk át.

2. Kategorizáljunk

Válogassuk szét a papírokat különböző kategóriákra. Például minden családtagnak legyen egy saját kupaca. Legyen egy külön halom azoknak a papíroknak is, melyektől meg kell majd szabadulni, és vegyük külön az autó vagy a lakás papírjait.

3. Aprításra fel!

A felesleges dokumentumokat mindenképp semmisítsük meg, mielőtt kidobjuk. Iratmegsemmisítő géppel a legegyszerűbb, de gép hiányában ollóval is megoldhatjuk ezt. Vágjuk kicsi csíkokra a papírokat, majd azokat is tépjük össze.

4. Tároljuk átláthatóan a papírokat

A papírok és dokumentumok tárolására az átlátszó mappák a legpraktikusabbak, de gyakorlatilag bármit használhatunk, ami beválik. Biztos, ami biztos, használjunk fiókelválasztókat vagy iratrendező polcokat.

https://www.gettyimages.com/detail/photo/stack-of-mail-on-glass-table-royalty-free-image/1385469264

5. Címkézzük a kategóriákat

Bármennyire is igyekszünk, a tárolókban bármikor kialakulhat kisebb káosz. Az is előfordulhat, hogy elfelejtjük, hogy melyik papír melyik kategóriába került. Erre jelent megoldást a címkézés: mindegyik mappára ragasszunk címkét, amire felírjuk az adott mappa tartalmát.

6. Ideiglenes tároló

A rendezett irattartó nem jelenti azt, hogy az új dokumentumoknak könnyen találunk majd helyet a jövőben. Az is lehet, hogy csak pár napig kell tárolni a papírt, mert utána le kell adni valahol. Erre az esetre nevezzünk ki egy mindenes mappát, amiben csak átmenetileg állomásozik egy-egy dokumentum. Időről időre nézzük át és szelektáljuk ezt is, hogy ne alakuljon halmozódjanak itt sem fel felesleges papírok.

ALTALANOS_V_18

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin