Forrás: Getty

Softshell kabát mosása – Így menj biztosra

Egy koszos softshell kabát már nem tud eleget tenni a funkciójának, hiszen ezek a szennyeződések eltömíthetik a kabát membránját, amitől az elveszíti légáteresztő képességét. Ezért annyira fontos, hogy ilyen esetben alaposan megtisztítsuk. A mosás során azonban érdemes megfogadni az alábbi tippeket, melyeknek hála sokkal szolgálhat bennünket a kabát.

Kabát mosása lépésről lépésre

Mielőtt bedobjuk a mosógépbe a kabátot, gondoljuk végig, hogy milyen mosószerrel szeretnénk kitisztítani. Alapvetően kijelenthető, hogy a softshell kabátok mosásakor ne használjunk mosóport, ugyanis az eltömítheti a membránt. Ezen kívül az öblítő használata sem javasolt, annak ugyanilyen hatása lehet, azaz a kabát elveszíti a légáteresztő képességét. Sokkal jobb választásnak bizonyulnak az olyan speciális termékek, melyek kifejezetten sportruházatra lettek kifejlesztve, illetve a finommosószerek. Ezután következhet a mosás, melynek lépéseit az alábbiakban mutatjuk be.

1. lépés: Nézzük át a kabát zsebeit, majd húzzuk fel az összes cipzárt, illetve zárjuk össze a tépőzárakat.

2. lépés: A durvább foltoknál fontos az előkezelés! Ehhez készítsünk egy keveréket vízből és finommosószerből, majd azt egy szivaccsal vigyük fel az érintett területre.

3. lépés: Fordítsuk ki a kabátot.

4. lépés: Tegyük a kabátot a gépbe, és figyeljünk arra, hogy maximum 2/3-ig legyen megtöltve a mosógép.

5. lépés: Válasszunk ki egy kímélő programot, maximum 40 Celsius-fokot, illetve a centrifuga ne legyen gyorsabb 800-nál.

Szárító: igen vagy nem?

A softshell kabátokat nyugodtan tegyük be a szárítógépbe, ugyanis annak hője aktiválja a kabát védő hatását. Természetesen ezt megelőzően mindig olvassuk át a kabát mosási útmutatóját.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.