Photos Forrás: Getty

Romantikus vacsora otthon: tippek a Valentin-napi terítékhez

1. Textíliára textíliát

A különböző textíliák használata egyik legegyszerűbb és leglátványosabb módja annak, hogy a teríték szezonális és fényűző legyen egyben. Terítőre terítő, tányéralátét, szalvéta… Nincs más dolgod, mint összehangolni a színeket és az anyagokat. A piros és fehér szín pompás választás, de ha igazán luxus hatásra vágysz, érdemes földszíneket és semleges anyagokat választanod mellé. A rattan vagy bambusz alátétek például kitűnőek a rusztikus stílus szerelmeseinek.

2. Gyertyafény és virágok

A romantika elmaradhatatlan kellékei. A gyertya gondoskodik a kellemes és meleg fényről – hogy egy vagy több darabot szeretnél, csak rajtad és az asztal méretén múlik. (Természetesen nemcsak az asztalt világíthatod meg így, hanem akár a konyhapultot, az egész étkezőt vagy akár a teljes lakást is.)

Az üvegpoharas gyertyák és a teamécsesek mindenki számára biztonságos alternatívák, míg a klasszikus gyertyatartók és hosszú gyertyák némi odafigyelést igényelnek a tűzveszély miatt. Ami a virágot illeti, akár egy szál vörös rózsa is lehet az ünnepi asztal központi eleme, de természetesen csokorban vagy cserepes növényben is gondolkodhatsz.

Romantikus vacsora otthon: tippek a Valentin-napi terítékhez
Forrás: Getty

3. Válogatott étkészlet

A Bálint-nap szelleméhez talán a kerámia illik a legjobban – visszafogott vagy éppen élénk díszítéssel. A különböző tányérok és poharak párosítása sem tilos, sőt! Ez is egy lakberendezési trend. Ami piros vagy fehér, gondolkodás nélkül jöhet. Ha virág is helyet kap az asztalon, a zöld is kézenfekvő árnyalat lehet. A halmozott tányérok mesés látványt nyújtanak, tehát a fogások számától és jellegétől függően nyugodtan pakolj egymásra akár hármat!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.