Pénztárcabarát megoldások II. – Hogyan spóroljunk a bevásárlással?

Pénztárcabarát megoldások II. – Hogyan spóroljunk a bevásárlással?

Szeretnél tudatos vásárlóvá válni, hogy kevesebbet fizess a boltokban? Szeretnéd megszüntetni az élelmiszerpazarlást a bolygó és a pénztárcád érdekében? Segítünk.

Ötletládához ad!

A spórolás témaköre aktuálisabb, mint valaha. Ezúttal a bevásárláshoz hoztunk pénztárcabarát tippeket, hiszen az a havi büdzsé óriási részét teszi ki. Meglátod, hogy egy kis odafigyelésnek köszönhetően minden alkalommal mennyivel barátságosabb lesz a végösszeg. 

Így spórolj a bevásárláson:

  1. Kövessük az akciókat! Rengeteg alkalmazás és weboldal van már, ami összegyűjti az aktuális kedvezményeket boltokra kategorizálva. Ha van kedvenc üzletünk, kövessük a Facebook oldalát, és töltsük le a telefonos alkalmazását, hogy egyetlen akcióról se maradjunk le. 
  2. Készítsünk listát! És ragaszkodjunk is hozzá! Minden bevásárlás előtt készítsünk bevásárló listát, hogy csak a ténylegesen szükséges termékeket tegyük a kosárba.
  3. Vásárolj online! A nagy bevásárlásokat megéri online lerendezni házhoz szállítással, hiszen kisebb a kísértés a felesleges dolgok megvételére, és sokszor van csak online elérhető kedvezmény is. 
  4. Használjuk okosan a kuponokat! A kuponok átka, hogy miattuk hajlamosak vagyunk nem szükséges dolgokat is megvenni. Megvesszük, mert kuponnal kedvezőbb árú, utána aztán nem esszük meg, és tönkre megy. Ezért olyan dolgokra használjuk csak a kuponokat, amik elállnak vagy tényleges hamarosan elfogyasztjuk, illetve felhasználjuk azokat.
  5. Számolj! Akár a telefonod segítségével. Bevásárlás közben mindig kövesd nyomon a fizetendő összeget, így tudsz mérlegelni, hogy mennyi plusz vagy luxus fér még bele. 
  6. Üres hassal soha ne vásárolj! Bizonyított tény, hogy éhesen hajlamosak vagyunk több édességet és felesleges élelmiszert venni, mint amikor tele van a hasunk. 
  7. Válaszd a szezonálisat! A szezonális zöldségek és gyümölcsök mindig olcsóbbak a többihez képest, ezért olyan ételeket tervezzünk be a menübe, amik követik a szezonalitást. 
  8. Felső és alsó polcok! Vásárláskor vizsgáld meg a felső és alsó polcok termékeit is, hiszen középre, szemmagasságban a legdrágább élelmiszereket pakolják az áruházak. 
  9. Kísérletezz! A spórolás remek alkalom arra, hogy felhagyjunk a szokásos termékek vásárlásával és kipróbáljuk az olcsóbb márkákat is. 
  10.  Akciós termékek vásárlása! Mindig érdemes szétnézni az akciós pultokban, pláne olyan termékek esetén, amiket a hamarosan lejáró szavatossági időn belül garantáltan elfogyasztunk. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin