Forrás: Getty

Pénztárcabarát megoldások II. – Hogyan spóroljunk a bevásárlással?

A spórolás témaköre aktuálisabb, mint valaha. Ezúttal a bevásárláshoz hoztunk pénztárcabarát tippeket, hiszen az a havi büdzsé óriási részét teszi ki. Meglátod, hogy egy kis odafigyelésnek köszönhetően minden alkalommal mennyivel barátságosabb lesz a végösszeg. 

Így spórolj a bevásárláson:

  1. Kövessük az akciókat! Rengeteg alkalmazás és weboldal van már, ami összegyűjti az aktuális kedvezményeket boltokra kategorizálva. Ha van kedvenc üzletünk, kövessük a Facebook oldalát, és töltsük le a telefonos alkalmazását, hogy egyetlen akcióról se maradjunk le. 
  2. Készítsünk listát! És ragaszkodjunk is hozzá! Minden bevásárlás előtt készítsünk bevásárló listát, hogy csak a ténylegesen szükséges termékeket tegyük a kosárba.
  3. Vásárolj online! A nagy bevásárlásokat megéri online lerendezni házhoz szállítással, hiszen kisebb a kísértés a felesleges dolgok megvételére, és sokszor van csak online elérhető kedvezmény is. 
  4. Használjuk okosan a kuponokat! A kuponok átka, hogy miattuk hajlamosak vagyunk nem szükséges dolgokat is megvenni. Megvesszük, mert kuponnal kedvezőbb árú, utána aztán nem esszük meg, és tönkre megy. Ezért olyan dolgokra használjuk csak a kuponokat, amik elállnak vagy tényleges hamarosan elfogyasztjuk, illetve felhasználjuk azokat.
  5. Számolj! Akár a telefonod segítségével. Bevásárlás közben mindig kövesd nyomon a fizetendő összeget, így tudsz mérlegelni, hogy mennyi plusz vagy luxus fér még bele. 
  6. Üres hassal soha ne vásárolj! Bizonyított tény, hogy éhesen hajlamosak vagyunk több édességet és felesleges élelmiszert venni, mint amikor tele van a hasunk. 
  7. Válaszd a szezonálisat! A szezonális zöldségek és gyümölcsök mindig olcsóbbak a többihez képest, ezért olyan ételeket tervezzünk be a menübe, amik követik a szezonalitást. 
  8. Felső és alsó polcok! Vásárláskor vizsgáld meg a felső és alsó polcok termékeit is, hiszen középre, szemmagasságban a legdrágább élelmiszereket pakolják az áruházak. 
  9. Kísérletezz! A spórolás remek alkalom arra, hogy felhagyjunk a szokásos termékek vásárlásával és kipróbáljuk az olcsóbb márkákat is. 
  10.  Akciós termékek vásárlása! Mindig érdemes szétnézni az akciós pultokban, pláne olyan termékek esetén, amiket a hamarosan lejáró szavatossági időn belül garantáltan elfogyasztunk. 
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.