Forrás: Getty

Padlásból hálószoba – Azaz hogyan használjuk ki ideálisan a tetőteret?

Padlásból hálószoba

Megfelelő padlózat

Ahhoz, hogy lakható legyen a tetőtér, olyan padló kell, ami elbírja a bútorok jelentette terhelést is. Ebben mindenképp kérjük ki hozzáértő tanácsát, nehogy valami probléma miatt kevésbé legyen strapabíró a padlózat.

Tető szigetelése

Ha nem akarjuk, hogy a fűtésszámla nagyon megnőjön a tetőtéri szoba miatt, akkor a megfelelő szigetelés nagyon fontos. A tető gerendái között szokták elhelyezni a szigeteléshez használt anyagot, ami aztán benn tartja a meleget télen, így nem kell sokkal többet fűteni.

Hálószoba vagy gyerekszoba?

Mindkettő kialakítása mellett szólnak érvek. Ha csak aludni tervezünk ott, a kis belmagasság nem lenne zavaró, ráadásul a külön szint miatt sokkal otthonosabb is. Ha gyerekszobát szeretnénk inkább, akkor a gyermekek életkora lehet döntő faktor, hiszen a lépcsőzés a legkisebbek számára akár balesetveszélyes is lehet.

A csapott tető kihasználása

Sokat elvesz az alapterületből a tető tipikus formája, így érdemes azt minél jobban kihasználni. Könnyen tárolót alakíthatunk ki ezekből a részekből egy gipszkartonból készült fal segítségével, ahol aztán egyszerűen tárolhatunk ruhákat, mindennapos tárgyakat, de mérettől függően akár szezonális dolgokat is. A tetőtér alacsony belmagasságú részén jó helye lehet az ágynak is, hiszen fekvés közben nem fog zavarni a kevés vertikális tér.

Padlásból hálószoba – Azaz hogyan használjuk ki ideálisan a tetőteret?
Forrás: Getty

Tetőablak beszerelése

A padlásokon általában nincs ablak, pedig ha szobának tervezzük használni a teret, akkor fontos a természetes fény. Legalább egy ablakot alakítsunk ki, hogy ne érződjön túl sötétnek és kicsinek a tér. A tetőtéri ablakra kifizetődő speciális árnyékolástechnikát felszerelni, mivel a hagyományos módszerek nem fognak működni ezeken a nyílászárókon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.