Nyaralni indulsz? Ezeket a feladatokat mindenképp ütemezd be előtte

Nyaralni indulsz? Ezeket a feladatokat mindenképp ütemezd be előtte

Annak érdekében, hogy a nyaralás után ne a káoszba érj haza, vannak bizonyos feladatokat, amiket érdemes beiktatnod indulás előtt. Mutatjuk a listát.

Ötletládához ad!

Ágynemű lecserélése

Teljesen mindegy, hogy mennyire szép és jó volt a nyaralás, fantasztikus érzés, amikor ismét a saját ágyadban alhatsz. Épp ezért cseréld le az ágyneműt még az utazás előtt, így egy tiszta ágy vár majd haza.

Szemetes kiürítése

Ez egy alapvető teendő a nyaralás előtt, ennek ellenére felvettük a listára, ezzel is nyomatékosítani szeretnénk ennek fontosságát. Ideális esetben nem csak kiviszed a szemetet, hanem ki is mosod a kukát. Ezáltal elkerülheted, hogy kellemetlen illatok terjengjenek a lakásban, amikor hazaérsz.

„Előmosás”

A hazaérkezést szükségszerűen egy nagy mosás követi. Annak érdekében, hogy ez ne legyen még nagyobb feladat, még az utazást megelőzően ürítsd ki a szennyest, így tényleg csak azokkal a ruhákkal kell foglalkoznod, amiket elvittél az utazásra. De tudunk még egy jó érvet erre: a koszos és izzadt ruhákban könnyebben szaporodnak el a baktériumok, ezért sem szabad sokáig halasztani a tisztításukat.

Hűtőszekrény átnézése

Annak érdekében, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések a szabadság után, nézd át a hűtőszekrényt, és ellenőrizd, hogy nem bújt-e el a hátsó sarkokban valami, ami a távollétedben megpenészedhet. Egyébként a hűtő alapos kitisztítása is ajánlott a nyaralást megelőzően.

Mosogatás

A ruhákon kívül a piszkos edényeket is célszerű elmosnod, hiszen az odaszáradt ételmaradékok egyrészt odavonzzák a bogarakat, másrészt elég hamar megbüdösödnek.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin