Forrás: Getty

Nyaralni indulsz? Ezeket a feladatokat mindenképp ütemezd be előtte

Ágynemű lecserélése

Teljesen mindegy, hogy mennyire szép és jó volt a nyaralás, fantasztikus érzés, amikor ismét a saját ágyadban alhatsz. Épp ezért cseréld le az ágyneműt még az utazás előtt, így egy tiszta ágy vár majd haza.

Szemetes kiürítése

Ez egy alapvető teendő a nyaralás előtt, ennek ellenére felvettük a listára, ezzel is nyomatékosítani szeretnénk ennek fontosságát. Ideális esetben nem csak kiviszed a szemetet, hanem ki is mosod a kukát. Ezáltal elkerülheted, hogy kellemetlen illatok terjengjenek a lakásban, amikor hazaérsz.

„Előmosás”

A hazaérkezést szükségszerűen egy nagy mosás követi. Annak érdekében, hogy ez ne legyen még nagyobb feladat, még az utazást megelőzően ürítsd ki a szennyest, így tényleg csak azokkal a ruhákkal kell foglalkoznod, amiket elvittél az utazásra. De tudunk még egy jó érvet erre: a koszos és izzadt ruhákban könnyebben szaporodnak el a baktériumok, ezért sem szabad sokáig halasztani a tisztításukat.

Hűtőszekrény átnézése

Annak érdekében, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések a szabadság után, nézd át a hűtőszekrényt, és ellenőrizd, hogy nem bújt-e el a hátsó sarkokban valami, ami a távollétedben megpenészedhet. Egyébként a hűtő alapos kitisztítása is ajánlott a nyaralást megelőzően.

Mosogatás

A ruhákon kívül a piszkos edényeket is célszerű elmosnod, hiszen az odaszáradt ételmaradékok egyrészt odavonzzák a bogarakat, másrészt elég hamar megbüdösödnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.