Forrás: Getty

Népszerű konyhabútor stílusok – Képeken a lakberendezők kedvencei

1. „Shaker”

A shaker stílust leginkább a modern farmház irányzathoz lehetne hasonlítani. A shaker konyhabútorok is felesleges díszítésektől mentesek, a klasszikus formák és megoldások jellemzők rá. Szuper választás azok számára, akinek a minőség a legfontosabb szempont, ám azt sem bánják, ha mutatós is a konyha. A shaker konyhabútort a lakberendezők alig és csakis természetes kiegészítőkkel dekorálják, például virágokkal.

2. Kortárs

A kortárs konyhabútor egyértelműen a modern, trendi megoldásokat kedvelőknek lesz jolly joker. Mivel letisztult, mindig az aktuális divatnak megfelelően lehet dekorálni, például rattan kiegészítőkkel. Színek terén elsősorban a fehér, a szürke, a fekete vagy a tengerészkék játszik, amik rendre rendkívül elegáns hatást érnek el.

3. Rusztikus

A rusztikus stílus a konyhabútorokat se hagyta ki. Jellemző rájuk a fa anyagok használata, a gerendák, a „nyers fa” konyhapult – sőt, néha kifejezetten a sérült faanyag hatás a cél. A rusztikus stílus megoldást jelenthet azok számára, akik szívesen spórolnak időt a takarításon és a rendrakáson, ugyanis ennél az irányzatnál egy kis kupi még jól is mutat.

4. Eklektikus

Nem sikerült a konyhabútort ugyanabból a szettből összeállítani? Vannak, akik direkt keverik a konyhaszekrényeket az eklektikus stílus jegyében. Nem csak a konyhabútor elemeit lehet mixelni, de a dekorációt, a színeket és más kiegészítőket is.

5. Mediterrán

A mediterrán konyha nemcsak ízre páratlan, de kinézetre is. A nyitott polcok, meleg tónusok és természetes anyagok tökéletes harmóniában vannak egymással. A mediterrán konyhabútor egyszerű, időtálló külsővel rendelkezik, a nyitott polcok pedig egyszerre praktikusak és hangulatosak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.