Forrás: Getty

Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Egy minimalista otthonba keresel ajándékot? Szuperjó ötletet hoztunk hozzá. 

Nyakunkon a karácsony, ezért itt az ideje nekilátni az ajándékok elkészítésének. Most olyan ötletet hoztunk, ami nem csak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben jól fog mutatni a megajándékozott lakásában.

Garantált siker, zéró maszat

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy sikkes faliképet tudsz készíteni ragasztás és festés nélkül? Jól hangzik, igaz? Ezt az ötletet azoknak ajánljuk, akik szívesen adnának szívhez szóló, kézzel készített ajándékot szeretteiknek, ám a ragasztó és a festék sosem akar kooperálni velük. 

Ezekre lesz szükségünk:

Az elkészítéshez csupán egy üres festővászonra és spárgára, vagy zsinegre lesz szükségünk. Opcionálisan tervezhetünk rá némi dekorációt is, ez esetben díszítő elemeket is szerezz be hozzá.  

Így készíthetjük el a sikkes fali képet: 

Fogjuk a festővásznat és erősítsük rá a zsineget. Kössük szorosra, ám ne legyen annyira erős a kötés, hogy meghajlítsa a festővásznat. Ezután elkezdhetjük tekerni körbe az egyik irányba. Ha elértük a kívánt vastagságot, kössük meg szorosan a zsineget hátul, és vágjuk le. 

Ezután fordítsuk meg a képkeretet, és ismételjük meg a folyamatot keresztben is: kössük meg a zsineget, tekerjük szorosan körbe 20-30-szor, majd ismét kössük meg hátul, és vágjuk le a felesleget. Ezeket a lépéseket ismételgessük, amíg el nem készülünk a koncepcióval, amit megálmodtunk. Variáljuk a zsinegrétegek szélességét és árnyalatát, hogy ne legyen túl szabályos a végeredmény. 

A folyamat lépéseit ebben a videóban meg is nézheted, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény: 

Nem csak minimalista otthonokba

Természetesen ezt a dekorációt elkészíthetjük színes fonalak segítségével is, ha nem minimalista otthonba szánjuk. Próbálhatunk akár mintákat is létrehozni ezzel a módszerrel, hiszen könnyű vele kísérletezni, hiba esetén pedig egyszerű visszabontani akár az egészet is.

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.