Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Ötletládához ad!

Egy minimalista otthonba keresel ajándékot? Szuperjó ötletet hoztunk hozzá. 

Nyakunkon a karácsony, ezért itt az ideje nekilátni az ajándékok elkészítésének. Most olyan ötletet hoztunk, ami nem csak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben jól fog mutatni a megajándékozott lakásában.

Garantált siker, zéró maszat

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy sikkes faliképet tudsz készíteni ragasztás és festés nélkül? Jól hangzik, igaz? Ezt az ötletet azoknak ajánljuk, akik szívesen adnának szívhez szóló, kézzel készített ajándékot szeretteiknek, ám a ragasztó és a festék sosem akar kooperálni velük. 

Ezekre lesz szükségünk:

Az elkészítéshez csupán egy üres festővászonra és spárgára, vagy zsinegre lesz szükségünk. Opcionálisan tervezhetünk rá némi dekorációt is, ez esetben díszítő elemeket is szerezz be hozzá.  

Így készíthetjük el a sikkes fali képet: 

Fogjuk a festővásznat és erősítsük rá a zsineget. Kössük szorosra, ám ne legyen annyira erős a kötés, hogy meghajlítsa a festővásznat. Ezután elkezdhetjük tekerni körbe az egyik irányba. Ha elértük a kívánt vastagságot, kössük meg szorosan a zsineget hátul, és vágjuk le. 

Ezután fordítsuk meg a képkeretet, és ismételjük meg a folyamatot keresztben is: kössük meg a zsineget, tekerjük szorosan körbe 20-30-szor, majd ismét kössük meg hátul, és vágjuk le a felesleget. Ezeket a lépéseket ismételgessük, amíg el nem készülünk a koncepcióval, amit megálmodtunk. Variáljuk a zsinegrétegek szélességét és árnyalatát, hogy ne legyen túl szabályos a végeredmény. 

A folyamat lépéseit ebben a videóban meg is nézheted, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény: 

Nem csak minimalista otthonokba

Természetesen ezt a dekorációt elkészíthetjük színes fonalak segítségével is, ha nem minimalista otthonba szánjuk. Próbálhatunk akár mintákat is létrehozni ezzel a módszerrel, hiszen könnyű vele kísérletezni, hiba esetén pedig egyszerű visszabontani akár az egészet is.

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Tipp A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

Nem jó szívvel gondolunk arra, hogy a konyhának több olyan pontja is van, ahol hemzsegnek a baktériumok és kifejezetten koszosnak számítanak még akkor is, ha látszólag nem nagy a baj. Érdekel, melyik a konyhád 3 legkoszosabb pontja? Eláruljuk, hogyan teheted ezeket rendbe.

Tipp 5 zöldebb alternatíva a környezetbarát mosás jegyében

Szeretnéd az otthonodat még biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni? Hagyd el a bolti, vegyszeres mosószereket és öblítőket, hiszen rengeteg környezetkímélő megoldás létezik helyettük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin