Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Ötletládához ad!

Egy minimalista otthonba keresel ajándékot? Szuperjó ötletet hoztunk hozzá. 

Nyakunkon a karácsony, ezért itt az ideje nekilátni az ajándékok elkészítésének. Most olyan ötletet hoztunk, ami nem csak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben jól fog mutatni a megajándékozott lakásában.

Garantált siker, zéró maszat

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy sikkes faliképet tudsz készíteni ragasztás és festés nélkül? Jól hangzik, igaz? Ezt az ötletet azoknak ajánljuk, akik szívesen adnának szívhez szóló, kézzel készített ajándékot szeretteiknek, ám a ragasztó és a festék sosem akar kooperálni velük. 

Ezekre lesz szükségünk:

Az elkészítéshez csupán egy üres festővászonra és spárgára, vagy zsinegre lesz szükségünk. Opcionálisan tervezhetünk rá némi dekorációt is, ez esetben díszítő elemeket is szerezz be hozzá.  

Így készíthetjük el a sikkes fali képet: 

Fogjuk a festővásznat és erősítsük rá a zsineget. Kössük szorosra, ám ne legyen annyira erős a kötés, hogy meghajlítsa a festővásznat. Ezután elkezdhetjük tekerni körbe az egyik irányba. Ha elértük a kívánt vastagságot, kössük meg szorosan a zsineget hátul, és vágjuk le. 

Ezután fordítsuk meg a képkeretet, és ismételjük meg a folyamatot keresztben is: kössük meg a zsineget, tekerjük szorosan körbe 20-30-szor, majd ismét kössük meg hátul, és vágjuk le a felesleget. Ezeket a lépéseket ismételgessük, amíg el nem készülünk a koncepcióval, amit megálmodtunk. Variáljuk a zsinegrétegek szélességét és árnyalatát, hogy ne legyen túl szabályos a végeredmény. 

A folyamat lépéseit ebben a videóban meg is nézheted, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény: 

Nem csak minimalista otthonokba

Természetesen ezt a dekorációt elkészíthetjük színes fonalak segítségével is, ha nem minimalista otthonba szánjuk. Próbálhatunk akár mintákat is létrehozni ezzel a módszerrel, hiszen könnyű vele kísérletezni, hiba esetén pedig egyszerű visszabontani akár az egészet is.

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp 5 teendő, amit iktass be, mielőtt elutazol nyaralni

Egy nyaralás előtti készülődés jóval többet takar, mint a csomagolás. A házunk biztonsága mindennél fontosabb, ezért érdemes olyan óvintézkedéseket megtenni ilyenkor, ami nem csak a kéretlen betolakodókat tartja távol, de a baleseteket is. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tennivalót a gondtalan nyaralás jegyében:

Stílus Nyári asztali dekoráció – Varázsolj nyári hangulatot az étkezőbe

A nyárban az a legjobb, hogy sokat lehetünk kint a szabadban. De ha valamiért mégis a lakásban kellene maradnod, oda is be tudod vinni magaddal a nyár hangulatát. Erre tökéletes lehet egy nyári asztali dekoráció.

Tipp 3 egyszerű trükk, amivel gyorsan megszárad a mosott ruha

Akinek van otthon szárítója, minden bizonnyal előszeretettel használja, hiszen a ruhák nemcsak gyorsan szárazak lesznek, hanem kellemesen puhák is. Mi tudsz azonban tenni, ha nem szeretnél egy ilyen háztartási gépet beszerezni, viszont Te is arra vágysz, hogy rövid időn belül megszáradjanak a mosott ruhák? Ebben az esetben próbáld ki az alábbi trükköket.

Tipp Légkondi a hálószobában – Így használd jól a klímát

Nyáron, amikor nappal tombol a hőség, az éjszakák is fullasztóan melegek. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy a hálószobába szereltetik fel a klímát. Nem mindegy viszont, hogy hogy használjuk a légkondicionálót alvás közben, ugyanis akár meg is fázhatunk tőle. Mutatjuk, hogyan érdemes hűteni a hálót.

Kert A profi fűnyírás 5 aranyszabálya

Minden fűnyírás után megviselt a gyep? Esetleg túl sokszor romlik el a fűnyíró? Lehetséges, hogy nem megfelelően vágod a füvet a kertben, ami sem a gyepnek, sem a fűnyírónak nem tesz jót. Összegyűjtöttük az 5 aranyszabályt, ami segít abban, hogy a fűnyírás sikeres legyen.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin