Forrás: Getty

Nagy belmagasság kihasználása: stílusos és hasznos ötletek nagypolgári lakásokba

Nagy belmagasság kihasználása dekorációs célokra

Ha nem feltétlenül hasznosan szeretnénk kihasználni a hatalmas rendelkezésre álló vertikális teret, akkor könnyen a lakás ékévé alakíthatjuk. Ha felhívjuk a figyelmet a nagy belmagasságra, akkor ugyanazt a funkcióját adjuk neki, ami miatt eredetileg is épültek az ilyen lakások: ez a díszesség. Ezt elérhetjük az alábbi módokon:

  • Hatalmas, díszes csillár felszerelése

Ha igazán korhű módon szeretnénk kihasználni a nagy belső magasság által biztosított teret, akkor a századfordulós stílusú csillárokkal nem lőhetünk mellé. Nagyon jól kiegészíti az összhatást, valamint kitölti a rendelkezésére álló teret, így elsőre nem is fog feltűnni a nagy belmagasság, de a csillár a lakás ékköve lesz.

Nagy belmagasság kihasználása: stílusos és hasznos ötletek nagypolgári lakásokba
Forrás: Getty
  • Függöny, plafontól padlóig

Kicsit modernebb dekorációs forma: sokkal inkább felhívja a figyelmet a magasságra az, ha egészen a plafontól a padlóig érő függönyöket lógatunk az ablakok elé. Sőt, nem is kell, hogy feltétlenül az ablak előtt legyenek, a lényeg az, hogy vezessék a szemet, így látható legyen a tér impozáns mérete.

  • Hangulatfények 

Ha a plafontól nagyjából 50 cm-re díszes szegőt helyezünk el körben a falakon, majd azok tetejére LED csíkokat teszünk, akkor gyönyörű hangulatvilágítást kapunk. Mivel magasan és takarásban van, a LED csík nem fog látszani, egészen addig, amíg fel nem kapcsoljuk a fényeket. Utána viszont kereshetjük majd az állunkat.

Nagy belmagasság kihasználása – Galéria építése

Ha nem csak dekorálni szeretnénk a hatalmas belső terekkel, akkor a nagy belmagasság kihasználása lehetséges például egy galéria építésére. Viszonylag költséges a dolog, így csak akkor érdemes belevágni, ha mindenképpen szükségünk van rá. Azonban egy esetleges eladáskor nagyban megnövelheti a lakás értékét. 

Nem baj, ha a galéria belmagasság nem a megszokott, hiszen okos kihasználási módokkal fel sem fog tűnni az az a néhány hiányzó centi. Költözhet ide például a dolgozósarok, amihez amúgy sem kell nagy belmagasság (hiszen általában ülünk az asztalnál). Lehet belőle gyerekszoba is, hiszen a gyerekek biztosan fel tudnak állni egy alacsonyabb plafonú térben is. Vagy akár házimozi szoba is lehet, ahol egy kanapén ücsörögve megint nem tűnik fel, hogy kicsit szűkösebb a tér.

Nagy belmagasság kihasználása: stílusos és hasznos ötletek nagypolgári lakásokba
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.