Mire figyelj az ágy elhelyezésénél? Most kiderül!

Mire figyelj az ágy elhelyezésénél? Most kiderül!

Életünk során rengeteg időt töltünk az ágyban. Annak érdekében, hogy pihentető legyen az alvás, szem előtt kell tartanunk pár dolgot. Ezek közé tartozik az ágy elhelyezkedése is.

Ötletládához ad!

Otthonunk legfontosabb szobái a háló és a nappali. Előbbiben központi szerepe van az ágynak, aminek kényelme függ annak kialakításától, a matrac minőségétől és az ágyrácstól. Az alvásunk milyenségére azonban nem csupán ezek vannak befolyással, hanem az ágyunk elhelyezkedése is.

Szoba berendezése égtájak alapján

Mindenkinek megvan a kedvenc alvópóza és iránya, amit zömében egy belső érzés sugall nekünk. Ezt az érzést pedig az égtájak is befolyásolják. De vajon, melyik a legjobb választás: észak, dél, kelet vagy nyugat? Sokan úgy vélik, hogy ideális esetben észak felé néz a fejünk, így még azok is kipihenten fognak ébredni, akik egyébként alvásproblémákkal küzdenek. Tudományosan ez azonban nincs alátámasztva.

Biztonságos alvás

Természetesen más tényezők is befolyásolják az ágy tökéletes elhelyezkedésének a megtalálását. Tudni kell, hogy az emberek vágynak a biztonságra, ezért zömében olyan helyet próbálunk találni az ágynak, ahonnan jól látjuk az ajtót. Ez növeli a biztonságérzetünket, aminek köszönhetően sokkal jobban tudunk aludni.

Vezetékek és alvászavarok összefüggése

Szintén rendkívül fontos leellenőrizni, hogy a fejtámlánál található falban mennek-e vezetékek, fűtés- vagy vízcsövek. Amennyiben igen, akkor inkább változtassunk az ágy elhelyezkedésén, ugyanis ezek a tényezők is ronthatnak az alvásunk minőségén.

Szabad tér a fejünk fölött

Az ágy elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy semmi ne legyen a fejünk fölött. Ez azt jelenti, hogy ne szereljünk fel polcokat, tetőtér esetében pedig mindig úgy tegyük az ágyat, hogy ne szembe legyen velünk a ferde fal.

Tiltott tárgyak!

Az ágy elhelyezkedésén kívül arra is figyeljünk, hogy ne akasszunk tükröt a hálóba, és száműzzük onnan a tévét, a számítógépet és a mobiltelefont is! Ezek mind gátolják a pihentető és nyugodt alvást. Amennyiben mégsem tudunk lemondani egy tükörről, akkor egy olyan helyet keressünk neki, hogy ne lássuk benne magunkat az ágyban fekve.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Beton kaspó készítése házilag – Kerti kiegészítő fillérekből

Ha sokat vagy a kertedben, akkor bizonyára tudod, hogy milyen sokba tud kerülni, ha új kaspókat kell venni a növényeknek. Ha olcsó és tartós megoldást szeretnél, akkor egy beton kaspó készítése házilag nem túl nehéz, így egy próbát mindenképp megér.

Stílus Tavaszi bejárati ajtó dekorációs ötletek: képeken mutatjuk a gyönyörű megoldásokat

Amikor végre beköszönt a tavasz, ilyenkor a ház minden pontján szeretnénk vidám és friss hangulatát megidézni. Márpedig a tavaszi dekoráció a bejárati ajtó környékén kezdődik. Mutatjuk a legszebb bejárati ajtó dekorációkat, amelyek garantáltan segítenek a tavasz légkörét a küszöbödre varázsolni.

Felújítás A sírból hozták vissza: egy alapjaiban újragondolt 40 nm-es lakás a 11. kerületből

Rettenetes állapot, nagyon rossz alaprajz, hegyesszögeket bezáró falak – ezek fogadták Vasziljevics Erikát és csapatát, akiknek azonban ez nem szegte a kedvét. A szakértői team célja az volt, hogy egy tágas élhető, kényelmes életeret alakítsanak ki belőle. Elöljáróban csak annyit mondunk: sikerült!

Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin