Mire figyelj az ágy elhelyezésénél? Most kiderül!

Mire figyelj az ágy elhelyezésénél? Most kiderül!

Életünk során rengeteg időt töltünk az ágyban. Annak érdekében, hogy pihentető legyen az alvás, szem előtt kell tartanunk pár dolgot. Ezek közé tartozik az ágy elhelyezkedése is.

Ötletládához ad!

Otthonunk legfontosabb szobái a háló és a nappali. Előbbiben központi szerepe van az ágynak, aminek kényelme függ annak kialakításától, a matrac minőségétől és az ágyrácstól. Az alvásunk milyenségére azonban nem csupán ezek vannak befolyással, hanem az ágyunk elhelyezkedése is.

Szoba berendezése égtájak alapján

Mindenkinek megvan a kedvenc alvópóza és iránya, amit zömében egy belső érzés sugall nekünk. Ezt az érzést pedig az égtájak is befolyásolják. De vajon, melyik a legjobb választás: észak, dél, kelet vagy nyugat? Sokan úgy vélik, hogy ideális esetben észak felé néz a fejünk, így még azok is kipihenten fognak ébredni, akik egyébként alvásproblémákkal küzdenek. Tudományosan ez azonban nincs alátámasztva.

Biztonságos alvás

Természetesen más tényezők is befolyásolják az ágy tökéletes elhelyezkedésének a megtalálását. Tudni kell, hogy az emberek vágynak a biztonságra, ezért zömében olyan helyet próbálunk találni az ágynak, ahonnan jól látjuk az ajtót. Ez növeli a biztonságérzetünket, aminek köszönhetően sokkal jobban tudunk aludni.

Vezetékek és alvászavarok összefüggése

Szintén rendkívül fontos leellenőrizni, hogy a fejtámlánál található falban mennek-e vezetékek, fűtés- vagy vízcsövek. Amennyiben igen, akkor inkább változtassunk az ágy elhelyezkedésén, ugyanis ezek a tényezők is ronthatnak az alvásunk minőségén.

Szabad tér a fejünk fölött

Az ágy elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy semmi ne legyen a fejünk fölött. Ez azt jelenti, hogy ne szereljünk fel polcokat, tetőtér esetében pedig mindig úgy tegyük az ágyat, hogy ne szembe legyen velünk a ferde fal.

Tiltott tárgyak!

Az ágy elhelyezkedésén kívül arra is figyeljünk, hogy ne akasszunk tükröt a hálóba, és száműzzük onnan a tévét, a számítógépet és a mobiltelefont is! Ezek mind gátolják a pihentető és nyugodt alvást. Amennyiben mégsem tudunk lemondani egy tükörről, akkor egy olyan helyet keressünk neki, hogy ne lássuk benne magunkat az ágyban fekve.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin