Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?

Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?

A szukkulensek arról ismertek, hogy mutatós, kevés törödést igénylő szobanövények, amelyeket bárki képes életben tartani. De az igazság az, hogy csak akkor elpusztíthatatlanok, ha egy-két alapvető dolgot biztosítunk a számukra. Az egyik kritikus pont a megfelelő talaj.

Ötletládához ad!

Mik azok a szukkulens növények?

Szukkulensek alatt elsősorban sivatagi növényeket értünk, amelyeknek speciális víztároló felépítésük van. Nagyon gyakori szobanövények, népszerű fajtái közé tartoznak a kaktuszok, az aloe vera vagy a pozsgafa. A vizet a vastag leveleikben vagy száraikban tartják, és mivel kiemelkedően jól raktározzák azt, gyakran eshetnek túlöntözés áldozatául, ami a növény gyökereinek elrohadásához vezet. Ez ellen a legjobb védelem az ideális talaj biztosítása.

Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?
Forrás: Getty

Milyen talaj az ideális a szukkulens növények számára?

A talajkeverékek két részre bonthatók: szerves részekre és ásványi anyagokra. A szerves anyagok közé tartozik a humusz, aminek feladata megtartani a talaj nedvességtartalmát, plusz ez biztosítja a tápanyagot is. Az ásványi anyagok felelősek a vízelvezetésért – ez szintén megkerülhetetlen, hiszen nélkülük elrohadnának a növény gyökerei.

A szukkulensek természetes közegükben sivatagi körülményekhez alkalmazkodtak, ezért nem igényelnek állandó nedvességet. A számukra ideális talaj porózus, jól elvezeti a vizet, és kevés szerves anyagot tartalmaz, mivel ezeknek a növényeknek nincs szükségük vízmegtartásra. A három kötelező elem pedig, ami nem hiányozhat a talajból: a laza, szemcsés talajkeverék, a homok és a perlit. Utóbbit sokan habkővel szokták helyettesíteni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin