Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?

Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?

A szukkulensek arról ismertek, hogy mutatós, kevés törödést igénylő szobanövények, amelyeket bárki képes életben tartani. De az igazság az, hogy csak akkor elpusztíthatatlanok, ha egy-két alapvető dolgot biztosítunk a számukra. Az egyik kritikus pont a megfelelő talaj.

Ötletládához ad!

Mik azok a szukkulens növények?

Szukkulensek alatt elsősorban sivatagi növényeket értünk, amelyeknek speciális víztároló felépítésük van. Nagyon gyakori szobanövények, népszerű fajtái közé tartoznak a kaktuszok, az aloe vera vagy a pozsgafa. A vizet a vastag leveleikben vagy száraikban tartják, és mivel kiemelkedően jól raktározzák azt, gyakran eshetnek túlöntözés áldozatául, ami a növény gyökereinek elrohadásához vezet. Ez ellen a legjobb védelem az ideális talaj biztosítása.

Milyen az ideális virágföld a szukkulens növények számára?
Forrás: Getty

Milyen talaj az ideális a szukkulens növények számára?

A talajkeverékek két részre bonthatók: szerves részekre és ásványi anyagokra. A szerves anyagok közé tartozik a humusz, aminek feladata megtartani a talaj nedvességtartalmát, plusz ez biztosítja a tápanyagot is. Az ásványi anyagok felelősek a vízelvezetésért – ez szintén megkerülhetetlen, hiszen nélkülük elrohadnának a növény gyökerei.

A szukkulensek természetes közegükben sivatagi körülményekhez alkalmazkodtak, ezért nem igényelnek állandó nedvességet. A számukra ideális talaj porózus, jól elvezeti a vizet, és kevés szerves anyagot tartalmaz, mivel ezeknek a növényeknek nincs szükségük vízmegtartásra. A három kötelező elem pedig, ami nem hiányozhat a talajból: a laza, szemcsés talajkeverék, a homok és a perlit. Utóbbit sokan habkővel szokták helyettesíteni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin