Forrás: Getty

Légfrissítő házilag – 3 könnyen elkészíthető, természetes, illatos megoldás

Készítsd magad az illatosítót is. Íme, 3 könnyen elkészíthető légfrissítő házilag.

Légfrissítő házilag illóolajból

Illóolajokat szinte minden természetes alapanyagokat árusító boltban vagy drogériában lehet kapni. A saját készítésű légfrissítőhöz olyan illóolajt válasszunk, amely 100%-ban természetes alapanyagokat tartalmaz. Számunkra kedves illatokból válogassunk össze két-három aromát. Például az eukaliptusz, levendula és teafa kombinációja kellemes, nyugtató hatású, míg a citrom, lime és borsmenta inkább frissítő, élénkítő befolyással bír. Előbbit használjuk a hálóban, utóbbit pedig a nappaliban. Az illóolajos légfrissítő házilag nagyon egyszerűen elkészíthető:

  1. Egy 50-100 ml-s szórófejes palackot töltsünk meg félig vízzel
  2. Adjunk a vízhez 10-15 cseppet mindegyik illóolajból
  3. Alaposan rázzuk össze a keveréket, és el is készültünk a légfrissítővel

Légfrissítő házilag szárított alapanyagokból

Főként tavasszal és nyáron kivitelezhető, de a téli időszakban sem lehetetlen légfrissítőt készíteni szárított alapanyagokból. A melegebb évszakokban ehhez virágokat tudunk felhasználni, télen pedig fahéjat, szárított narancsot vagy más szezonális termést, például tobozt és tűlevelet. A kiválasztott alapanyagokat alaposan szárítsuk ki, ezután egy üvegtálban keverjük össze őket. Ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra, hogy pot pourri hatású legyen a keverék. Az illatok erősítése érdekében önthetünk a tálba fűszerkeveréket vagy teafüvet is.

Légfrissítő házilag – 3 könnyen elkészíthető, természetes, illatos megoldás
Forrás: Getty

Légfrissítő friss alapanyagokból

Igazán friss eredményt csak úgy tudunk elérni házi légfrissítőkkel, ha már az elkészítéshez is friss alapanyagokat használunk. A következő DIY légfrissítőhöz két citromra, egy lime-ra, egy-két deciliter desztillált fehérecetre és csapvízre lesz szükséged. Az elkészítése sem bonyolult, csupán kövesd ezeket a lépéseket:

  1. Szerezz be szórófejes palackot, lehetőleg üvegből készültet. Ez azért fontos, mert a friss alapanyagok az üvegben jóval tovább bírják, mint egy műanyag tárolóban.
  2. Facsard ki a két citromot és a lime-ot. Alaposan keverd össze őket. A véletlenül kipottyant magokat feltétlenül szedd ki a léből.
  3. A falkonba tölts vizet, ehhez adj hozzá 3-4 evőkanál desztillált fehérecetet és a facsart citrom- és limelevet.
  4. Alaposan rázd össze a flakon tartalmát, és el is készültél. Már fújhatod is körbe a DIY légfrissítőt a lakásban.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.