Forrás: Getty

Környezettudatos tippek a mosdóba – 3+1 természetes megoldás

A tisztítószereken és illatosítókon gyakran találkozhatunk azzal a piktorgrammal, ahol egy halacska fekszik egy szennyeződés folton. Ez azt jelenti, hogy az adott szer a vízi környezetre veszélyes. Arról nem is beszélve, hogy ránk nézve is komoly kockázatokat hordoz, elég, ha a bőrünket érinti. A megoldás a természetes tisztítószer és illatosító, amire hoztunk pár példát.

1.     Szódabikarbóna

Az egyik legjobb csodaszer akár fertőtlenítésről, akár szagtalanításról van szó. Többféleképpen is alkalmazhatjuk, például a vécé mellé egy kis tálba szórva, így a levegőből tünteti el a kellemetlen szagokat. Készíthetünk belőle keveréket is, amit a vécécsészébe spriccelve a vécékagylót is semlegesíthetjük. Keverjünk egy szórófejes palackba vizet, szódabikarbónát és illóolajat, használat után pedig csak szimplán spricceljük körbe vele a vécét.

Környezettudatos tippek a mosdóba – 3+1 természetes megoldás
Forrás: Getty

2.     Citrom

Ha vendégeket várunk, és szeretnénk különlegesen frissé tenni a levegőt a vécében, akkor vágjunk fel 2-3 citromot, a szeleteket pedig elvétve helyezzük a vécé környékén. Vigyázat, a citromot ne hagyjuk ott 1-2 napnál tovább, mert penészedni kezd, és többet árt, mint használ.

Környezettudatos tippek a mosdóba – 3+1 természetes megoldás
Forrás: Getty

3.     Légfrissítő

Ha már rendelkezünk diffúzorral, akkor csak simán töltsük bele a DIY természetes légfrissítő mixet, amihez vízre és illóolajokra lesz szükségünk. Keverjük össze őket, majd töltsük vagy diffúzorba, vagy szórófejes flakonba, és spricceljük a levegőbe. Az igazi friss éreztért citromfű vagy levendula illatú illóolajat alkalmazzunk.

+1. Természetes tisztítószer

Akkor lesz mindig friss és szagtalan a vécé és annak környéke, ha rendszeresen alapos tisztításnak vetjük alá a terepet. Ehhez pedig nem a boltok tisztítószerei között van a megoldás, alkalmazhatunk olcsó, környezetbarát tisztítószert is. A fő összetevő a fehérecet lesz, ami mindenféle tisztítószernek kiváló, hiszen fertőtlenít, szagtalanít, és teljesen biztonságos emberekre és a környezetre nézve is. Fújjuk be fehérecettel a vécét és környékét, hagyjuk pár percig állni, majd szórjuk be szódabikarbónával. Végül dörzsöljük át az egész felületet, és alkalmazzuk valamelyik légfrissítőt az igazi tisztaságért. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.