Készíts egyedi mintázatú bögrét! – Mutatjuk lépésről lépésre

Készíts egyedi mintázatú bögrét! – Mutatjuk lépésről lépésre

Az egyedi bögrék vagy poharak elkészítése nem is olyan nehéz, mint ahogyan azt sokan gondolják. Mindössze pár hozzávalóra és némi kézügyességre lesz szükségünk.

Ötletládához ad!

Ha már unjuk bögréink kinézetét, és a boltok polcain sem találunk nekünk tetsző darabokat, akkor itt az ideje, hogy készítsünk egy sajátot. Engedjük szabadon a fantáziánkat, szerezzük be a szükséges hozzávalókat, és kezdődhet a munka. Erre kb. 1 órát érdemes szánnunk, továbbá ott lássunk neki, ahol van elegendő helyünk, amit le is tudunk takarni.

Hozzávalók

A hozzávalók listája variálhat attól függően, hogy milyen motívumot szeretnénk készíteni.

  • Porcelán vagy kerámiabögre, aminek a felülete ideális esetben teljesen sima
  • Porcelánra használható filc vagy festék
  • Ragasztószalag
  • Ceruza vagy golyóstoll
  • Sablonok

Elkészítés

Először el kell döntenünk, hogy a bögre melyik részét szeretnénk díszíteni. A legjobb, ha egy ceruza vagy golyóstoll segítségével rárajzoljuk a választott mintát a bögrére. A ragasztószalaggal pedig le tudjuk takarni azokat a részeket, amiket nem szeretnénk összekenni a munkálatok során.

Az első lépés, hogy megtisztítjuk a bögrét, és eltüntetjük róla a port és zsírt. A porcelánfilccel rajzoljuk rá a mintát vagy feliratot, majd várjunk kb. 15 percet, amíg az teljesen megszárad. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra. Ha előmelegedett a sütő, akkor 25 percre tegyük be a bögrét. Ha letelt az idő, vegyük ki, várjuk meg, míg kihűl, majd tölthetjük is bele a kávét.

Alábbiakban találsz pár inspiráló bögrét:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin