Forrás: Getty

Karácsonyi készülődés őrület nélkül – Kezdd időben, hogy elkerüld a káoszt

1. Nem lehet elégszer mondani: rendszerezz!

Mielőtt beindulna az ünnepi öröm, jó ötlet egy kis rendszerezést végezni, hogy tudd, mi hol van, mielőtt kitörne a káosz. Győződj meg arról, hogy a konyha és az előszobaszekrények készen állnak a főzéshez és a vendégek fogadásához, és nézd meg, miket kell még beszerezni. Ez a tökéletes alkalom arra is, hogy a régi, törött tárgyaktól megszabadulj.

2. Tiszta lakásban mutatnak igazán jól a díszek

Ha mindent megszerveztél, a megfelelő helyre tettél és elpakoltad, ideje a takarításnak. Érdemes szobánként haladni, hogy ne legyen egyszerre túl sok a teendő, és ne sokallj be rögtön az ünnepi szezon elején. Ha nem egyedül élsz, akkor osszátok be a családtagokkal, ki melyik szobát vagy házimunkát vállalja.

Karácsonyi készülődés őrület nélkül – Kezdd időben, hogy elkerüld a káoszt
Forrás: Getty

3. Jöhet a móka: ideje díszíteni!

Jöhetnek a korábbi évek díszei, de valószínű, hogy nem tudtál ellenállni néhány apró újdonságnak a boltok idei újdonságaiból. Ha azt a tábort erősíted, akik nem élvezik a díszítést, akkor itt is érdemes szobánként haladni, akár több napra elosztva a dekorációs teendőket.

4. Ki mit kap idén?

Ha már karácsonyi pompában díszeleg a lakás, akkor talán könnyebb az ajándékok listáját is összeállítani. Ötletelj, nézd végig a katalógusokat, de a legjobb, ha egyeztetsz az ajándékozottal, hogy minek is örülne igazán. Nem szégyen kérdezni, hiszen sokkal jobb, ha hasznos vagy rá tökéletesen passzoló meglepetést kap, mintsem valamit, amit soha nem fog használni.

5. Készülj fel a vendégseregre

A karácsonyi büdzsé tervezésekor vedd figyelembe, hogy szükség lehet néhány apróságra a vendégsereg érkezésekor. Ilyenek lehetnek új vendégpapucsok, törölközők vagy ágyneműk.

6. Készülj elő a lakomákra

A karácsonyi menüre sosem lehet elég korán elkezdeni készülődni, ezért amit csak lehet, szerezz be hamarabb. Bármi, ami eláll a fagyasztóban, már most a kosaradba kerülhet, így a karácsony előtti utolsó pár nap kevésbé lesz megterhelő mind anyagilag, mind logisztikailag.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.