Forrás: Getty

Karácsony előtti rendrakási program 4 lépésben: így garantált a nyugalom!

1. Rendezett éléskamra

Ha karácsony, akkor sütés-főzés! Akár azok közé tartozol, akiknek megállás nélkül süteményrecepteken jár az eszük ilyenkor, akár csak alkalmi hobbiszakács vagy, fontos, hogy rendben legyen az éléskamra. Legyen szó egyetlen kamrapolcról vagy egy külön élelmiszer-tárolásra szolgáló helyiségről, nagyon fontos, hogy még véletlenül se tárold azt, ami már nem kell.

Dobd ki a lejárt szavatosságú vagy romlott termékeket, a többiről pedig készíts leltárt, hogy semmi ne maradjon felhasználatlanul! A feleslegesnek ítélt, de még jó és bontatlan árut nyugodtan eladományozhatod, aminek különösen sokan örülnek így karácsony előtt.

2. Csinálj helyet a hűtőben és a fagyasztóban!

Az ünnepi ételadagok és a gyakran előre elkészített fogások garantáltan helyet fognak követelni maguknak a hűtőben és a fagyasztóban, amire jobb, ha előre felkészülsz. Nézz szét az összes polc minden zugában, hogy tényleg ne maradjon semmi felesleges! Ha olyan típusú hűtőd és fagyasztód van, ami leolvasztást kíván, ezt is célszerű megtenned a rendrakással és a takarítással egyidejűleg.

3. Rend a vendégfogadásra szánt térben

Az ünnepi időszak sokak számára a vendégségről szól. Amennyiben te is vársz családtagokat és barátokat, óriási terhet vehetsz le a saját válladról, ha előkészíted nekik a teret, legyen szó külön vendégszobáról vagy egy kanapéról a nappaliban.

Karácsony előtti rendrakási program 4 lépésben: így garantált a nyugalom!
Forrás: Getty

4. A bejárati ajtó környéke

Az előszoba – vagy kisebb lakásokban a részben akként funkcionáló helyiség, például a nappali vagy a konyha – jelenti azt a bizonyos első benyomást, amit a vendégeid is érzékelni fognak. Ha rögtön van hová letenni a kabátjukat, és kényelmesen le tudják venni a cipőjüket, máris otthonosan érzik majd magukat. A legjobb tehát, ha eltávolítasz innen minden olyan tárgyat innen, ami nincs napi használatban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.