Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

A Kanso egy olyan új lakberendezési trend – azonban ennél sokkal több szeretne lenni. Leginkább egy életfilozófia.

Ötletládához ad!

A lakberendezési trendek rendkívül gyorsan váltják egymást, így mindig van új a nap alatt. Jelen esetben a Kanso van épp felfutóban, melynek központi elve azonban pont ellentmond az összes többi trendnek. A Kanso a redukálásról szól. Ez azt jelenti, hogy az otthonunkban csak rendkívül kevés dologra van szükségünk, azokat pedig értékelnünk kell.

Mit takar a Kanso?

Ezt a távol-keleti trendet a zen-filozófia ihlette, és középpontjában a minimalista és puritán lakberendezés áll. A Kanso szembe megy a tárgyak felhalmozásával. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a már meglévő bútorainkat és dekorációnkat értékeljük. Ezen kívül azt szeretné elérni, hogy elgondolkodjunk azon, milyen dolgokra van ténylegesen szükségünk az otthonunkban, és váljunk meg mindentől, ami csak elterelik a figyelmünket. Röviden tehát: a Kanso célja, hogy a káosz helyett a rend és az átláthatóság vegye át az uralmat.

Hogyan kell berendezkednünk?

A Kanso tehát azt vallja, hogy a lakásunkban csak a szükséges bútoroknak és tárgyaknak adjunk helyet. Minden olyan dolog, ami csak dekorációként szolgál, teljesen értelmetlen és felesleges, hiszen nincs semmilyen funkciójuk, sőt mi több, létjogosultsága is túl van értékelve. Egy nappaliban például teljesen elegendő egy kanapé és egy asztal, másra nincs szükség. Ha nagyon szeretnénk, akkor még elhelyezhetünk egy-egy dekorációt, de csak akkor, ha ezek tényleg értékesek a számunkra.

Ezeken kívül a letisztult formák és a természetes hatású színek állnak a Kanso középpontban, ugyanis ezek mind nyugtatólag hatnak a lelkünkre. Márpedig éppen erre van szükségünk a modern világ hektikussága miatt.

Tény, hogy ez a berendezési stílus elsőre nagyon drasztikusnak tűnik, de valójában arról szól, hogy ne gyűjtögessünk különböző dolgokat, hanem inkább rendszeresen szortírozzuk ki a feleslegessé vált tárgyakat, és teremtsünk rendet az otthonunkban. Márpedig így igenis van értelme, nem igaz?

Az alábbiakban hoztunk pár inspiráló képet Kanso stílusban berendezett otthonokról, hogy könnyebben el tudd dönteni, tetszik-e neked ez az újfajta megközelítés:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin