Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

A Kanso egy olyan új lakberendezési trend – azonban ennél sokkal több szeretne lenni. Leginkább egy életfilozófia.

Ötletládához ad!

A lakberendezési trendek rendkívül gyorsan váltják egymást, így mindig van új a nap alatt. Jelen esetben a Kanso van épp felfutóban, melynek központi elve azonban pont ellentmond az összes többi trendnek. A Kanso a redukálásról szól. Ez azt jelenti, hogy az otthonunkban csak rendkívül kevés dologra van szükségünk, azokat pedig értékelnünk kell.

Mit takar a Kanso?

Ezt a távol-keleti trendet a zen-filozófia ihlette, és középpontjában a minimalista és puritán lakberendezés áll. A Kanso szembe megy a tárgyak felhalmozásával. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a már meglévő bútorainkat és dekorációnkat értékeljük. Ezen kívül azt szeretné elérni, hogy elgondolkodjunk azon, milyen dolgokra van ténylegesen szükségünk az otthonunkban, és váljunk meg mindentől, ami csak elterelik a figyelmünket. Röviden tehát: a Kanso célja, hogy a káosz helyett a rend és az átláthatóság vegye át az uralmat.

Hogyan kell berendezkednünk?

A Kanso tehát azt vallja, hogy a lakásunkban csak a szükséges bútoroknak és tárgyaknak adjunk helyet. Minden olyan dolog, ami csak dekorációként szolgál, teljesen értelmetlen és felesleges, hiszen nincs semmilyen funkciójuk, sőt mi több, létjogosultsága is túl van értékelve. Egy nappaliban például teljesen elegendő egy kanapé és egy asztal, másra nincs szükség. Ha nagyon szeretnénk, akkor még elhelyezhetünk egy-egy dekorációt, de csak akkor, ha ezek tényleg értékesek a számunkra.

Ezeken kívül a letisztult formák és a természetes hatású színek állnak a Kanso középpontban, ugyanis ezek mind nyugtatólag hatnak a lelkünkre. Márpedig éppen erre van szükségünk a modern világ hektikussága miatt.

Tény, hogy ez a berendezési stílus elsőre nagyon drasztikusnak tűnik, de valójában arról szól, hogy ne gyűjtögessünk különböző dolgokat, hanem inkább rendszeresen szortírozzuk ki a feleslegessé vált tárgyakat, és teremtsünk rendet az otthonunkban. Márpedig így igenis van értelme, nem igaz?

Az alábbiakban hoztunk pár inspiráló képet Kanso stílusban berendezett otthonokról, hogy könnyebben el tudd dönteni, tetszik-e neked ez az újfajta megközelítés:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Általános iskolás ballagás: 3 egyszerűen elkészíthető DIY ajándékötlet az osztályfőnöknek

Nyakunkon az általános iskolai ballagás, de még mindig nem tudjátok, milyen apró figyelmességgel lepjétek meg az osztályfőnököt? Ebben segítünk most.

Tipp Csináld magad szúnyogháló – Így tudsz DIY úton védekezni a szúnyogok ellen

Nem szabványméret az ablakod, ezért sosem találsz hatásos szúnyoghálót? Vagy csak nem akarsz rá most vagyonokat költeni? Ne járd tovább feleslegesen a boltokat! Mutatjuk, hogyan készül a csináld magad szúnyogháló.

Felújítás Vintage komód és tálaló bútor ötletek – Napjaink legjobb DIY bútorfelújításai

A bútorfelújítás a valaha volt legnagyobb népszerűségének örvend, az interneten pedig naponta tömegek osztják meg sikeres bútorfelújítási projektjeiket. Összeválogattuk a legjobban sikerül vintage komód vagy tálaló megoldásokat, melyeket mi is könnyen megvalósíthatunk otthon.

Stílus Maximalista lakberendezés – Képekkel mutatjuk be ezt a nem mindennapi stílust

Nem hallottál még a maximalista lakberendezésről? Vagy csupán nem tudsz konkrétumokat társítani hozzá? Segítünk jobban megismerni.

Kert Optikai csalás: így lesz egy kicsi kertből nagy

Nagyon sokan egy saját kertről álmodnak, aminek azonban az alapterülete gyakran sokkal kisebb, mint amekkorára a legtöbben vágynak. Azonban nem kell elkeseredni, ugyanis pár trükkel optikailag tágasabbá lehet varázsolni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin