Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

A Kanso egy olyan új lakberendezési trend – azonban ennél sokkal több szeretne lenni. Leginkább egy életfilozófia.

Ötletládához ad!

A lakberendezési trendek rendkívül gyorsan váltják egymást, így mindig van új a nap alatt. Jelen esetben a Kanso van épp felfutóban, melynek központi elve azonban pont ellentmond az összes többi trendnek. A Kanso a redukálásról szól. Ez azt jelenti, hogy az otthonunkban csak rendkívül kevés dologra van szükségünk, azokat pedig értékelnünk kell.

Mit takar a Kanso?

Ezt a távol-keleti trendet a zen-filozófia ihlette, és középpontjában a minimalista és puritán lakberendezés áll. A Kanso szembe megy a tárgyak felhalmozásával. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a már meglévő bútorainkat és dekorációnkat értékeljük. Ezen kívül azt szeretné elérni, hogy elgondolkodjunk azon, milyen dolgokra van ténylegesen szükségünk az otthonunkban, és váljunk meg mindentől, ami csak elterelik a figyelmünket. Röviden tehát: a Kanso célja, hogy a káosz helyett a rend és az átláthatóság vegye át az uralmat.

Hogyan kell berendezkednünk?

A Kanso tehát azt vallja, hogy a lakásunkban csak a szükséges bútoroknak és tárgyaknak adjunk helyet. Minden olyan dolog, ami csak dekorációként szolgál, teljesen értelmetlen és felesleges, hiszen nincs semmilyen funkciójuk, sőt mi több, létjogosultsága is túl van értékelve. Egy nappaliban például teljesen elegendő egy kanapé és egy asztal, másra nincs szükség. Ha nagyon szeretnénk, akkor még elhelyezhetünk egy-egy dekorációt, de csak akkor, ha ezek tényleg értékesek a számunkra.

Ezeken kívül a letisztult formák és a természetes hatású színek állnak a Kanso középpontban, ugyanis ezek mind nyugtatólag hatnak a lelkünkre. Márpedig éppen erre van szükségünk a modern világ hektikussága miatt.

Tény, hogy ez a berendezési stílus elsőre nagyon drasztikusnak tűnik, de valójában arról szól, hogy ne gyűjtögessünk különböző dolgokat, hanem inkább rendszeresen szortírozzuk ki a feleslegessé vált tárgyakat, és teremtsünk rendet az otthonunkban. Márpedig így igenis van értelme, nem igaz?

Az alábbiakban hoztunk pár inspiráló képet Kanso stílusban berendezett otthonokról, hogy könnyebben el tudd dönteni, tetszik-e neked ez az újfajta megközelítés:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

A porszívó a háztartás egyik legfontosabb eszköze, az igazi tisztaság megkerülhetetlen szereplője. Porszívózni jóval kényelmesebb, egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb, mint a söpörni, ezért a porszívónak jó gondját kell viselni, és időben cserélni, ha eljön ez az idő. Összegyűjtöttünk 4 jelet, ami egyértelműen a készülék élettartamának végét jelzi.

Tipp 4 szuper upcycling ötlet csináld magad polcokra

Szeretsz barkácsolni, és szükséged lenne néhány polcra? A legjobb helyen jársz! Az alábbi 4 upcycling ötlet biztosan inspirálóan hat rád.

Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin