Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

Kanso – Ismerd meg a legújabb lakberendezési trendet!

A Kanso egy olyan új lakberendezési trend – azonban ennél sokkal több szeretne lenni. Leginkább egy életfilozófia.

Ötletládához ad!

A lakberendezési trendek rendkívül gyorsan váltják egymást, így mindig van új a nap alatt. Jelen esetben a Kanso van épp felfutóban, melynek központi elve azonban pont ellentmond az összes többi trendnek. A Kanso a redukálásról szól. Ez azt jelenti, hogy az otthonunkban csak rendkívül kevés dologra van szükségünk, azokat pedig értékelnünk kell.

Mit takar a Kanso?

Ezt a távol-keleti trendet a zen-filozófia ihlette, és középpontjában a minimalista és puritán lakberendezés áll. A Kanso szembe megy a tárgyak felhalmozásával. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a már meglévő bútorainkat és dekorációnkat értékeljük. Ezen kívül azt szeretné elérni, hogy elgondolkodjunk azon, milyen dolgokra van ténylegesen szükségünk az otthonunkban, és váljunk meg mindentől, ami csak elterelik a figyelmünket. Röviden tehát: a Kanso célja, hogy a káosz helyett a rend és az átláthatóság vegye át az uralmat.

Hogyan kell berendezkednünk?

A Kanso tehát azt vallja, hogy a lakásunkban csak a szükséges bútoroknak és tárgyaknak adjunk helyet. Minden olyan dolog, ami csak dekorációként szolgál, teljesen értelmetlen és felesleges, hiszen nincs semmilyen funkciójuk, sőt mi több, létjogosultsága is túl van értékelve. Egy nappaliban például teljesen elegendő egy kanapé és egy asztal, másra nincs szükség. Ha nagyon szeretnénk, akkor még elhelyezhetünk egy-egy dekorációt, de csak akkor, ha ezek tényleg értékesek a számunkra.

Ezeken kívül a letisztult formák és a természetes hatású színek állnak a Kanso középpontban, ugyanis ezek mind nyugtatólag hatnak a lelkünkre. Márpedig éppen erre van szükségünk a modern világ hektikussága miatt.

Tény, hogy ez a berendezési stílus elsőre nagyon drasztikusnak tűnik, de valójában arról szól, hogy ne gyűjtögessünk különböző dolgokat, hanem inkább rendszeresen szortírozzuk ki a feleslegessé vált tárgyakat, és teremtsünk rendet az otthonunkban. Márpedig így igenis van értelme, nem igaz?

Az alábbiakban hoztunk pár inspiráló képet Kanso stílusban berendezett otthonokról, hogy könnyebben el tudd dönteni, tetszik-e neked ez az újfajta megközelítés:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin